Review | Escape room Escape Through Time in Amsterdam van Boom Chicago

De #deharderwiekers zijn doorgewinterde escapers uit Harderwijk en mochten als een van de eerste de nieuwe escape room Escape Through Time in Amsterdam proberen. Hieronder hun ervaring als gastblog op All Escaperooms Nederland.

“Escape Through Time is meer een puzzel avontuur dan een traditionele escape room. Het is een veelzijdige ervaring met originele puzzels, muziek, technologie, acteurs en een spannend verhaal. Escape Through Time is veel meer dan alleen het openen van combinatiesloten. Je gaat tijdreizen! Daarnaast is ons systeem met punten een echte verbetering in vergelijking met de traditionele escape rooms. Omdat sommige teams meer aanwijzingen nodig hebben dan anderen, is het niet eerlijk om het succes via tijd te beoordelen.”  tekst van Escape Through Time website

Hoe leuk is het dat je door het schrijven van een blog over Escape Rooms een recent geopende kamer mag spelen. Wij werden als groep benaderd om een nieuwe room in Amsterdam te gaan uitproberen. De specifieke details over de kamer waren nog niet bekend en afgelopen donderdagochtend was de pers lancering. Hiervoor waren wij uitgenodigd maar helaas moesten allen helaas die dag werken (van het spelen van rooms kun je helaas niet leven). Gelukkig was het mogelijk om op een ander moment naar Amsterdam te komen. En zo geschiedde, we hebben afgelopen zaterdag de Escape Through Time uitgeprobeerd. Het werd een vrouwenuitje met de #Harderwieker vrouwen. De verwachting was hooggespannen omdat er in de diverse krantenartikelen werd gesproken over dat deze kamer verder gaat dan een gewone escaperoom.
Overdag zijn Renee en Linda Amsterdam ingegaan en we eindigden op het Rembrandtplein om wat te eten en om Linda en Sabine daar te treffen. We zijn van daar op tijd naar de Utrechtsestraat gelopen naar Café Onder de Ooienvaar. Daar aangekomen kregen we een envelop met daarin wat puzzels en een plattegrond. Om exact 22.00 uur belden we aan bij het juiste adres en werden we ontvangen door de host in het geheime laboratorium.
We moesten vervolgens onze telefoons inleveren en tevens onze getekende verklaringen en kregen de uitleg over wat onze missie zou zijn. We kregen te horen dat wij op een missie terug in de tijd gestuurd zouden worden naar het jaar 1943 en moesten in het verleden proberen wijzigingen aanbrengen voor de toekomst.
Tijd voor de tijdreis, spannend. De tijdreis is op een mooie manier gedaan. We kunnen hier natuurlijk niets over zeggen maar dat is mooi bedacht. Aangekomen in het jaar 1943 kwamen wij in een oude kamer terecht en hier is het 1943 oorlogsthema goed doorgevoerd.
Tijdens de gehele reis komen er specifieke details terug. Er zijn uitdagende puzzels en ook wat eenvoudige puzzels. Er zijn leuke effecten aangebracht in de kamers. Tijdens sommige opdrachten was het feit dat alles in het Engels was voor ons heel lastig. De host sprak geen Nederlands waardoor je sommige problemen tijdens het spel moeilijk kunt duidelijk maken.
We voelden tijdens het spel geen tot weinig tijdsdruk, er is geen klok in de ruimte aanwezig. Het gevolg is dat je minder druk voelt om op te schieten. Wij zijn als groep competitief ingesteld en willen toch wel graag het win gevoel hebben en dat gevoel hadden we nu minder. We zijn dan ook benieuwd naar het puntensysteem waar men op de website over schrijft.
We hebben een leuke ervaring gehad en voelden ons vereerd dat we deze kamer mochten spelen.
De website van #deharderwiekers