Vaticaan boos over Nijmeegse Escape Room ‘de Duivelskamer’

Met een formele brief en een haast Bijbelse bedreiging is de eigenaar van Project Escape, Mark Smolenaars wakker geschrokken. Het Vaticaan is namelijk getipt over het duivelse thema van de Nijmeegse Escape Room.

Het taalgebruik liegt er niet om, het hoogste orgaan van het katholieke geloof is duidelijk gevallen over de puzzel kamer uit Nijmegen. Een brief afkomstig uit de kleinste onafhankelijke staat ter wereld gericht aan de eigenaar van Project Escape ‘mister Smolenaars’. In de brief staat dat meerdere gelovigen een Bisschop uit de regio Nijmegen hebben getipt over de kamer. Nadat de Bisschop zelf de kamer gespeeld zou hebben heeft hij het Vaticaan ingelicht.
Mark Smolenaars met brief
Mark Smolenaars weet niet goed wat hem overkomt: “Dit verwacht je natuurlijk niet. We krijgen altijd juist positieve reacties, ook van gelovigen.”
Maar daar lijkt het Vaticaan geen rekening mee te houden, in de brief wordt zelfs verwezen naar een passage uit de bijbel over wraak. In Nijmegen blijven ze er vooralsnog nuchter onder: “De Paus is natuurlijk van harte welkom om de kamer te komen spelen. Als hij durft tenminste, want als je niet binnen het uur ontsnapt claimt de Duivel je ziel”, aldus Mark.

Op de Facebook pagina van Project Escape zien de meeste mensen er vooralsnog de lol van in. Al kan een enkeling ‘zich er wel iets bij voorstellen’.
 brief vaticaan over duivelskamer
Update: 1 april.
En het bleek een 1 april grap te zijn van Project Escape! Een goede ook, want met persbericht en brief en al leek het wel heel echt. Het paste wel goed bij de actualiteiten. Zoals de Anne Frank stichting die het niet eens was met het thema van Escape Room Valkenswaard.
1 april