Review | Escape rooms ‘The Bath Room’ en ‘The Wanna Play Room’ in Dordrecht.

Hi Escapers! Twee weken geleden bezocht ik met een groep vrienden Real Escape Room Dordrecht. Op vrijdagavond stond ‘The Bath Room‘ gepland met mijn partner en twee goede vrienden en een avond later ontsnapte ik met zes vrienden uit ‘The Wanna Play Room‘. Volgens eigenaresse Ellen van Batenburg de twee toppers van haar sfeervolle bedrijf in hartje Dordrecht. Het is namelijk maar zo’n 5 tot 10 minuten lopen vanaf het station.

Reserveren
Op hun eigen website kun je heel gemakkelijk reserveren voor één van de drie kamers:
* The Wanna Play Room
* The Bath Room
* The News Room

Wanneer je een kamer reserveert kost je dit €115 euro per groep. Je kunt alle drie de kamers bezoeken met minimaal 2 personen en maximaal 7. Een groep van 4 à 5 personen geeft naar ervaring echter de meest optimale beleving. Voor alle kamers heb je trouwens 60 minuten de tijd.

Kamer 1: The Bath Room (thema: horror 16+)
Bij binnenkomst hangen we onze jassen op en maken we nog even gebruik van het toilet. Daarna bestellen we nog even gezellig een drankje aan de bar. Het is vanavond erg druk en de groep voor ons komt enthousiast richting de bar gelopen. Hard lachend praten zij na over de kamer zonder belangrijke elementen te verklappen. We kunnen haast niet wachten en na een tijdje wachten mogen ook wij naar binnen. Spannend! En vooral: zin in! Voordat we uitleg krijgen van één van de enthousiaste medewerksters stoppen we onze spullen netjes in een kluisje.

Na een duidelijke uitleg lopen we een trap af waarna we belanden in een creepy wachtkamer. Daar krijgen we langzaamaan steeds meer te weten over wat er zich in de kamer heeft afgespeeld. We schrikken ons nog even te pletter alvorens we toegang krijgen tot de grote oude badkamer.

De deur slaat achter ons dicht en we zijn direct enorm gemotiveerd. Hoe dan ook, we zúllen uit deze kamer ontsnappen! In teams gaan we aan de gang met de raadsels en het duurt even voordat we in de goede richting denken. Wat moeten we toch met de uitkomsten? Gelukkig krijgen we een aantal goede hints en kunnen we weer verder. De muziek staat hard, overal zien we bloederige handafdrukken en bloedspetters, is het pikkedonker en klinken er wel erg griezelige geluiden door de kelder. Brr.. ik geloof niet dat ik Mr. Clown wel écht wil ontmoeten ..

Het wordt een race tegen de klok. Roepend, gillend en hard lachend proberen we de juiste code te ontdekken. Met nog een paar seconden op de klok komen we erachter van wie de bloederige handen zijn en vullen we de code in. En ja hoor, de deur gaat open! We did it! We waren het dan ook direct met elkaar eens: “Dit is de leukste en spannendste kamer tot nu toe!”

The Bath Room

The Bath Room

Kamer 2: The Wanna Play Room (thema: thriller 16+)
Voor een verjaardag van een goede vriendin reserveerde ik zaterdagavond The Wanna Play Room. 3 van de 7 vrienden hadden nog nooit een escape room meegemaakt, dus voor hen zou deze avond extra leuk worden!Na een enthousiaste en vooral grappige uitleg van eigenaresse Ellen, zijn we allemaal enthousiast gemaakt en willen we zo snel mogelijk aan de kamer beginnen. Weer lopen we de trap af en krijgen we via een televisiescherm uitleg over escape room. Wederom een spannend verhaal!

Nadat de video is beëindigd mogen we de alle 7 kamer binnen lopen en kijken we rustig om ons heen. Dit is dus de kelderkamer waar Kelly graag speelt met haar lievelingspop? Creepy.. normaal gesproken zou ik niet graag spelen in een kamer als deze, maar vanavond moeten we wel willen we de kamer uitkomen..

Allemaal beginnen we, in groepjes of alleen, aan een raadsel of puzzel. Aan het begin lukt het een aantal van ons maar niet om verder te komen met een bepaalde puzzel, maar gelukkig krijgen we goede tips van Kelly. Eerst denken we nog: “Wat aardig van Kelly”. Een paar minuten blijkt echter dat we deze hints niet zomaar krijgen, we moeten er natuurlijk wel wat voor doen.. oh jee! Het is echter een hilarische opdrachten al gauw liggen we allemaal in een deuk. Wat een gezelligheid!

Steeds komen we een stukje verder, maar sommige puzzels blijken nog best lastig te zijn. Gelukkig werken we goed samen en krijgen we voldoende hints om met nog zo’n 13 minuten op de klok uit de kamer te ontsnappen! Wat een blijheid! Niet alleen op weg naar mijn appartementje, maar de hele avond hebben we het nog over de kamer. Ook de drie vrienden die nog nooit een escape hadden gedaan, waren enthousiast en willen het zeker nog eens doen.

The Wanna Play Room

The Wanna Play Room

Conclusie

Zowel mijn vrienden als ikzelf kunnen zeker beide kamers aanraden om eens te doen met familie, vrienden of collega’s. The Bath Room is zeker onze favoriet door de ultieme beleving, maar The Wanna Play Room heeft ook zeker gave verrassingen.

+ Uitgerust met hoogstaande techniek, licht en geluid.
+ Goed verhaal/ leuk thema.
+ Uitdagende puzzels en raadsels.
+ Hints via een televisiescherm, je wordt geholpen wanneer ze denken dat je vast zit en niet meer verder komt. Dat komt de beleving zeker ten goede.
+ Ze plaatsen foto’s van de kandidaten op hun Facebook-pagina, een leuk aandenken!
+ 60 minuten is precies genoeg, in 45 minuten hadden wij het nooit gered.

Boek eens een kamer bij Real Escape Room Dordrecht en oordeel zelf!

Enjoy your escape!
Stephanie
www.stephanievandrunen.nl