Review | Escape 010 Rotterdam

groepsfoto escape 010

groepsfoto escape 010

Hi escapers, vandaag mijn eerste review voor jullie! Begin dit jaar ben ik met mijn vriend en twee vrienden naar Escape 010 geweest in Rotterdam. We hebben eerst de kamer ‘Dreamscape’ getest en een week later de kamer ‘Timescape’.

Reserveren
Via de website kun je op deze pagina gemakkelijk een uur reserveren bij Escape 010. Je kiest eerst de spelkamer, klikt op een beschikbare datum in de agenda, kiest een tijd, vult je gegevens in en boekt gemakkelijk een kamer voor 60 minuten.

Kamer 1: Dreamscape

Gevangen in een droom. Betreed een wereld ver van hier. Lukt het jou om te ontsnappen uit deze fantasierijke wereld…..?

Dit was de eerste keer dat we een escaperoom boekten. We wisten niet goed wat we moesten verwachten en hoopten dat de kamer niet al te moeilijk zou zijn. Escape 010 is trouwens vanaf Rotterdam Centraal ook lopend prima te bereiken.

We werden meteen zeer hartelijk ontvangen en kregen wat te drinken aangeboden. Vervolgens werd er duidelijk uitleg gegeven over het spel en de regels. We moesten dus een meisje uit haar droom bevrijden en kregen daar 60 minuten de tijd voor. Spannend!

Toen we eindelijk naar binnen mochten begon het puzzelen vrijwel direct. We stapten de kamer binnen en keken om ons heen. We zagen dingen liggen, cijfers op de muur, pen en papier, losse onderdelen en nog veel meer. We combineerden dingen met elkaar, zochten naar sleutels en items en probeerden vervolgens daarmee sloten open te maken. We hebben het hele uur lang veel gelachen en onze hersenen flink laten kraken.

Ondanks de (vele) hints die we kregen lukte het ons niet om binnen 60 minuten het meisje te bevrijden uit haar droom. Jammer, maar wel weer een hele ervaring rijker!

groepsfoto escape 010 2e kamer

groepsfoto escape 010 2e kamer

Kamer 2: Timescape
“Nog een keer, nog een keer!” Ken je dat gevoel? Dat hadden wij dus na onze eerste keer ‘escapen’.

In onze Timescape room kruip je in de huid van de verstrooide professor Chronos. Je waant je in een wereld waarin tijd alles behalve vastligt. Verdwaald in het universum dienen de spelers de controle over de tijdmachine terug te winnen en haar op de juiste koers te zetten om zich toegang te verschaffen tot de ‘Key of Time’.

Review Wim: Met goede moed waren we opnieuw onderweg naar Escape 010. Bij aankomst werden we wederom netjes ontvangen en dit keer door een Engelse man. We hadden vooraf eerst even een gezellig gesprekje en kregen wat drinken aangeboden.

Toen was het tijd om de kamer in te gaan! We hadden er echt onwijs veel zin in! De eerste kamer vonden we tof, maar deze kamer vonden we stiekem nog veel leuker. Deze keer gingen we ook veel beter van start, want we wisten nu een beetje waar we op moesten letten. Zo hadden we sneller door hoe dingen werkten, vonden we de sleutels sneller en pakten we de hints beter op.

Na 54 minuten staken we de sleutel in het slot en kwamen we blij de kamer uitgerend! We did it! Daarna nog even gepraat met de medewerker en met voldoening keerden we terug naar huis.

Lees hier een nog uitgebreidere review op mijn eigen blog.

Conclusie
Escape 010 biedt twee goede en uitdagende escaperooms. Timescape vonden wij makkelijker en qua verhaal boeiender, maar Dreamscape biedt de groep juist weer een bijzondere verrassing. Beide kamers zijn interessant, mooi ingericht en alles werkte naar behoren.

De hints werden onder de deur doorgeschoven op een papiertje, dat zou nog wat professioneler mogen. Echter werkte het prima, dus het is maar net hoeveel waarde je hecht aan de afwerking daarvan. Daarnaast werden we beide keren hartelijk ontvangen, werd ons wat te drinken aangeboden en kregen we een duidelijke uitleg. Aanrader!

Klik hier voor meer informatie over Escape 010.

Liefs,
Stephanie