Nieuw: pop-up escape rooms

Het aantal escape rooms in Nederland groeit sterk en dat zal dit jaar nog wel zo blijven. Ook festivals hebben behoefte aan vernieuwende attracties. Zodoende hebben een aantal bedrijven hierop ingespeeld door een mobiele escape room te bouwen. Een mobiele escape room heeft zo zijn beperkingen: een erg kleine ruimte, gehorig (dunne wanden) en dan moet het ook nog vervoerd kunnen worden. De mobiliteit is zijn grootste voordeel en misschien ook wel het enige? Verschillende bedrijven hebben daar anders op ingespeeld.
La Fenomena Logica mobiele escape room

La Fenomena Logica mobiele escape room

La Fenomena Logica
De souplesse waarmee de creativiteit uit hun mouwen vliegt is jaloersmakend. Deze mobiele escape room laat zich het beste omschrijven als een “vintage freakshow circus wagon”. Al lang hadden ze het idee maar sinds een paar maanden zijn ze druk aan het bouwen om halverwege juli de escape room af te hebben voor een aanstaand zomerfestival. Logic Locks laat zich kenmerken door streven naar de hoogste kwaliteit en originaliteit. Onderstaande plaatje is hun inspiratiebron voor de mobiele escape room. Dat belooft wat!

Circus Escape
Al relatief lang heeft Room Escape Maastricht deze ‘pop-up’ escape room zoals ze het noemen. Ze rijden op bestelling met deze pop-up room naar de gevraagde locatie toe. Niet alleen festivals maar voor een groot opgezet feest kan deze ook ingehuurd worden. Er is ons verder niet veel bekend dan wat op de website staat. Foto’s zijn ook helaas niet beschikbaar, maar je weet met escape rooms bij voorbaat toch al niet wat je krijgt. Laat je verrassen.

Mobile Escape Room
Deze staat 27 juni in Spijkenisse tijdens de Nacht van de kunst. De mobile escape room ziet er op het plaatje spannend uit waarbij er een persoon vastgeketend op een stoel zit. Of dat echt zo is? Wij zijn benieuwd. Laat een berichtje achter als je deze hebt gedaan.

Diabetes Fonds escape container

Diabetes Fonds escape container

Diabetes fonds
Een escaperoom in elkaar geknutseld door de kundige mensen van Sherlocked. Ze claimen de eerste te zijn met een mobiele escape room.
Het diabetes fonds wil je laten ervaren hoe het is om een zogenoemde hypoglykemie te hebben. Hanneke Dessing, directeur Diabetes Fonds zegt hierover: “Je grip kwijt raken, dat gebeurt bij mensen met diabetes als ze een hypo hebben. Iedereen ervaart een hypo weer anders. Maar er is één gemeenschappelijke deler: je functioneren wordt op dat moment ernstig door beïnvloed. Als je er niet op tijd bij bent, is het zelfs levensbedreigend. Als Diabetes Fonds werken wij hard om de diabetes puzzel op te lossen, door onderzoek te doen. Dat is hard nodig om diabetes en de gevolgen ervan een halt toe te roepen.”
De escape room stond al eerder in Amsterdam, Arnhem, Amersfoort, Eindhoven, Assen, Enschede, Leeuwarden en vandaag 23 juni in Nijmegen.

Het lab
Een eenmalig experiment van Escape 48 met een pop-up escape room in het centrum van Breda met een passend thema voor de beperkte ruimte die er is.
“Het lab -met een knipoog naar Breaking Bad- werd eenmalig neergezet als pop-up escaperoom door studenten van de Fontys opleiding Commerciele Economie Leisure Management in samenwerking met Halte 48. Kennis over de serie hielp overigens niet om binnen 10 minuten te ontsnappen. Daarna kon bij de Corenmaet een scheikundig drankje genuttigd worden.”
Bron: Breda Nieuws

Goldberg escape
De Goldberg escape in Groningen waarbij je moet ontsnappen uit een grote container. De puzzels zijn gebaseerd op de bekende Rube Goldbergmachine. “Hij onderscheidt zich door zijn vroeg-industriële vormgeving die ruig en geheimzinnig (bijna verontrustend) overkomt en uitnodigt tot ontdekken en doorgronden.” Steampunk en interactieve mechanismen zijn keywords voor deze escape room. Normaal te vinden in hartje Groningen, maar ook recent nog gespot op een ander terrein.