Logic Locks Amsterdam video

Escape room Logic Locks in Amsterdam wordt gerund door een team van drie: Sander, Alexander en Elles. Eén team met uiteenlopende achtergronden en studies. Ze delen echter een passie; en dat is het creëren van een avontuur waarbij je door mysterie en een juiste atmosfeer even de wereld om je heen vergeet.

Team All Escaperooms Nederland had het voorrecht om de escape room eindelijk te proberen. Logic Locks is gelokaliseerd in een soort vrije school genaamd: ‘Knowmads’. De borden maakten ons wegwijs naar de juiste plek voor het avontuur. In de wachtruimte was toevallig iemand aan het pianospelen wat heerlijk ontspande. Er was een ongedwongen en relaxed sfeer.

De ervaring

De daadwerkelijke escape room is gesitueerd in de kelder en het avontuur begon al op de trap, afdalend daar naar toe. Overal waren oude stoffige boeken en oude relikwieën te zien. De ontvangstruimte had een grote bank waar we even konden loungen en daar werden we door de host alvast in de juiste stemming gebracht. Hij vertelde ons in stijl het verhaal van Elizabeth van Leeuwenhart. Zij is namelijk de hoofdpersoon van de escape room en alles draait hier om. Eigenlijk waren wij een soort hobby detectives en wij kregen de mogelijkheid om de geschiedenis en verborgen geheimen van Elizabeth van Leeuwenhart te ontdekken.

De deur sloot en de muziek creëerde een rustige, ontspannen sfeer. Net alsof wij ergens eind 19e eeuw in een studeerkamer waren beland. Zelfs de geur hielp mee. Wij waanden ons echt in haar studeerkamer, op zoek naar de eerste aanwijzingen.

Het verhaal werd langzaam aan grimmiger, evenals de ambiance. De spanning liep daardoor steeds verder op. Er was ook wel een schrikmomentje. Ook enkele ‘eureka’ momenten en verbazing over ingenieuze, leuke oplossingen en puzzels. De puzzels hadden veelal een link met het verhaal en persoonlijk zijn wij als team erg fan van escape rooms waar de ondersteunende techniek zoveel mogelijk is weggewerkt. Dat was bij Logic Locks zeker zo.
Achteraf kregen wij netjes uitleg wat er niet goed ging en waarbij veel tijd verloren was. Super tof is dat je ook nog een klein, maar mooi cadeautje krijgt als je de kamer hebt gedaan. Dat aandenken maakt het geheel compleet.


Tweede escape room bij Logic Locks: Go Ask Alice
In het begin van deze blog werd Elles al genoemd als een van de oprichters van Logic Locks. Elles heeft blond haar een kleine neus en een kinderlijke nieuwsgierigheid.. Mensen vragen vaak of ze van ‘wonderland’ komt. Sinds de eerste escape room gebouwd was eind 2014, droomden ze van het bouwen van een Alice in Wonderland geïnspireerde escape room.

Zou het niet een geweldige ervaring zijn om in een konijnenhol te vallen zoals Alice deed en in een zeer vreemde,verbazingwekkende omgeving terecht te komen om vervolgens een uur te werken aan een ontsnapping?

De opening van deze tweede escaperoom staat gepland voor februari 2016.