Sherlocked Amsterdam

4.56 van 5 sterren (42 recensies)
Schrijf zelf een recensie
Prijs / kwaliteit verhouding
Ervaring, sfeer en puzzeltypes
Locatie(mogelijkheden), ontvangst, extra's

Uw e-mail is wel éénmalig nodig voor bevestiging van uw recensie, maar wordt niet voor andere doeleinden gebruikt.

Wanneer heeft u deze escaperoom gespeeld?
De speeldatum is ter voorkoming van spam.

Hoeveel escaperooms heeft u in totaal gespeeld?

Lees ons recensiebeleid alvorens u klikt op opslaan.

19 jun 2017
4.33 ( 4.33 /5) Sherlocked Amsterdam
Prijs / kwaliteit verhouding
Ervaring, sfeer en puzzeltypes
Locatie(mogelijkheden), ontvangst, extra's
(heeft 8 keer een escape room gespeeld. )
The Vault; een spannende ervaring
Het hele avontuur van The Vault begon al vanaf de reservering. Over de spanningsopbouw bij deze kamer is echt nagedacht en goed uitgevoerd door de makers. Een goed inlevingsvermogen is we vereist om het avontuur compleet te maken voor jezelf en voor je groep. Je bent namelijk écht aan het inbreken.
Het is een echte aanrader en de kamer zelf is ook echt mooi gemaakt, inclusief alle effecten die erin voor komen. Het enige nadeel vind ik wel dat de puzzels in het Engels zijn. Hierdoor zijn sommige puzzels moeilijker uit te voeren.

Helaas hebben we hem niet gehaald (ongeveer 80 procent voltooid), maar ondanks dat hebben we een geweldige tijd gehad bij en rondom Sherlocked!

9 jun 2017
4.33 ( 4.33 /5) Sherlocked Amsterdam
Prijs / kwaliteit verhouding
Ervaring, sfeer en puzzeltypes
Locatie(mogelijkheden), ontvangst, extra's
(heeft 7 keer een escape room gespeeld. )
The Architect; erg mooi en leuke puzzels
De escape room 'The Architect' gedaan. We werden vriendelijk ontvangen door de hostess en dit keer kregen we geen inleidingsfilmpje, maar een inleidingspraatje. Ook erg leuk, maar minder spanningsopbouwend. De kamer zelf was mooi gedecoreerd met veel antieke spullen. Verder waren er cijfersloten en veel sleutels, wat het wel leuk maakt. Ook waren er veel opeenvolgende/samenhangende puzzels. De puzzels waren niet erg lastig, maar wel leuk om te doen. We hebben de kamer uiteindelijk gehaald met nog 5 minuten op de klok. In totaal heb ik nu 7 kamers gedaan, maar de Meisjeskamer in Bunschoten blijft veruit mijn favoriet.
26 apr 2017
4.67 ( 4.67 /5) Sherlocked Amsterdam
Prijs / kwaliteit verhouding
Ervaring, sfeer en puzzeltypes
Locatie(mogelijkheden), ontvangst, extra's
(heeft 1 keer een escape room gespeeld. )
Unique experience!
I really got into the game from the start, I felt like in a movie. I was always asking myself “is this for real or is this part of the game?”.
You get your mission, you go places to find clues, etc… (I won’t spoil the game). You’ll have to be smart and inventive with the all team in order to get to the end of the mission.
I highly recommend it!
21 apr 2017
5.00 ( 5.00 /5) Sherlocked Amsterdam
Prijs / kwaliteit verhouding
Ervaring, sfeer en puzzeltypes
Locatie(mogelijkheden), ontvangst, extra's
(heeft meer dan 10 keer een escape room gespeeld. )
Exceptional!
We could not recommend ‘The Vault’ experience any more highly. From the initial intrigue and excitement leading up to the ‘mission’, to the moment the experience begins, there is an unparalleled sense of immersion. Through a series of puzzles, challenges and role-playing we were captivated and brought into another world. Sherlocked has spared no attentional to detail and the calibre of acting, venue and production all come together to solidify this as one of the best experiences out there - not to be missed!
15 apr 2017
4.33 ( 4.33 /5) Sherlocked Amsterdam
Prijs / kwaliteit verhouding
Ervaring, sfeer en puzzeltypes
Locatie(mogelijkheden), ontvangst, extra's
(heeft 10 keer een escape room gespeeld. )
Leuke kamer
Beide kamers van sherlocked zijn erg leuk. De aankleding is prachtig. Wij hebben al meerdere kamers gedaan, dan zijn de puzzels wel wat makkelijker. Ook ontvast is plezierig en spelen goed mee met het spel zodat de hele sfeer van de escaperoom goed aanvoelt.
10 apr 2017
4.67 ( 4.67 /5) Sherlocked Amsterdam
Prijs / kwaliteit verhouding
Ervaring, sfeer en puzzeltypes
Locatie(mogelijkheden), ontvangst, extra's
(heeft 1 keer een escape room gespeeld. )
ENTER THE VAULT
Did you love games and puzzles when you were a kid? I know I did. Me and my younger sister would make up all kinds of games in which you had to go through different rooms solving puzzles and mysteries while jumping from chair to chair because the floor was made of lava. About fifteen years later those days are behind us and we usually do normal stuff like going out for coffee or to see a movie. We still like games and puzzles though; when we get together you could easily catch us playing monopoly or the occasional mario-kart match. I guess we just don't fool ourselves into believing the bathroom is a basement filled with long-lost secrets anymore. I think that as we grow up we need increasingly more realism to really give into our imagination. A chair on a red carpet is no longer a rock that rises from the boiling lava pools of death. You just feel too old for that stuff, and you would feel silly doing it even though it used to be so much fun.

I had heard about escape rooms before and I guess the idea was appealing to me, but I never really looked into it. A friend of mine came up with the idea to try breaking into 'the vault' and really needed another competitor. I didn't have anything else going on and I thought to myself; well hey, why not? Let's give this escape room thing a try. Well I can assure you, as soon as we stepped into 'the vault' those feelings of excitement and curiosity I used to have stepping over chairs in our living room on my way to the next clue came bubbling up again. Everything looks amazingly real and there are even professional actors who make it seem like you should actually be on your guard. The whole thing is like a special agent's mission where you're Ethan Hunt infiltrating in enemy territory or Danny Ocean robbing a casino. We barely got out with our lives.

Sherlocked has excelled greatly in making an exciting puzzle for people who have past the age where they used to play pretend. I can recommend trying to break into 'the vault' to anyone who would like to see if that past love for games still is in there somewhere. It exceeded all of my expectations, I'm sure it will blow your mind.
7 apr 2017
5.00 ( 5.00 /5) Sherlocked Amsterdam
Prijs / kwaliteit verhouding
Ervaring, sfeer en puzzeltypes
Locatie(mogelijkheden), ontvangst, extra's
(heeft 7 keer een escape room gespeeld. )
Filmisch!
The Vault van Sherlocked is een spannende en levensechte beleving voor de echte puzzelaars. Je komt terecht in levensechte (geacteerde) scenes die zo uit een actiefilm afkomstig lijken. Je wordt genoodzaakt samen te werken om het mysterie van The Vault te ontrafelen met moeilijke puzzels en acties. Schuilen voor de bewaking, jezelf naar binnen bluffen bij de ingang en een strijd tegen de klok om alles in goede banen te voltooien. Wij haalden hem, maar met een slagingspercentage van 5% is het duidelijk een van de gevorderdere kamers in Nederland. Een must voor elke liefhebber!
21 feb 2017
5.00 ( 5.00 /5) Sherlocked Amsterdam
Prijs / kwaliteit verhouding
Ervaring, sfeer en puzzeltypes
Locatie(mogelijkheden), ontvangst, extra's
(heeft meer dan 10 keer een escape room gespeeld. )
The Vault is fantastisch
Als doorgewinterd Escaperoomteam is dit onze favoriet tot nu toe. Vanaf de eerste seconde origineel, spannend en uitdagend.
15 dec 2016
4.33 ( 4.33 /5) Sherlocked Amsterdam
Prijs / kwaliteit verhouding
Ervaring, sfeer en puzzeltypes
Locatie(mogelijkheden), ontvangst, extra's
(heeft 1 keer een escape room gespeeld. )
Review Sherlocked (Product: The Vault)
Dit was even helemaal wat anders! Door de goede dingen die ik over Sherlocked heb gehoord via media en van vrienden waren mijn verwachtingen vrij hoog. Die zijn ruimschoots waargemaakt door een voor mij unieke combinatie tussen roleplay, puzzels, hindernissen en een bijna filmachtig decor. Naarmate het spel vorderde voelde het steeds meer alsof we zelf in Ocean’s Eleven speelden. Ik kan niet spoilen want dan zou ik de ervaring verpesten, maar ik kan The Vault van Sherlocked erg aanraden als je met vrienden eens een keer iets anders wilt doen dan uit eten of lasergamen.
12 dec 2016
4.33 ( 4.33 /5) Sherlocked Amsterdam
Prijs / kwaliteit verhouding
Ervaring, sfeer en puzzeltypes
Locatie(mogelijkheden), ontvangst, extra's
(heeft 1 keer een escape room gespeeld. )
Your own personal ocean's eleven experience (the vault)
Feels like you get to star in your own heist movie with your friends.
Love the setup and the actual antique room. Must say we found it to be genuinely challenging. Every part is consistent in keeping up the feeling.
There was just a minor hiccup with one puzzle that didnt function as it should, other then that everything feels part of a well put together whole.
9 dec 2016
5.00 ( 5.00 /5) Sherlocked Amsterdam
Prijs / kwaliteit verhouding
Ervaring, sfeer en puzzeltypes
Locatie(mogelijkheden), ontvangst, extra's
(heeft 7 keer een escape room gespeeld. )
Een dikke 10 voor de uitvoering!!
Mijn eerste escaperoom die ik speelde was van Sherlocked en inmiddels alle games van hun gespeeld. Ondertussen ook veel escaperooms van andere makers gespeeld maar Sherlocked blijft voor mij nummer 1! Zij steken echt boven de rest uit, vooral als het gaat om uitwerking van details in puzzels en aankleding, storytelling en in geweldige hosts die je als acteurs echt helemaal in een andere wereld meenemen.
30 nov 2016
5.00 ( 5.00 /5) Sherlocked Amsterdam
Prijs / kwaliteit verhouding
Ervaring, sfeer en puzzeltypes
Locatie(mogelijkheden), ontvangst, extra's
(heeft 4 keer een escape room gespeeld. )
Fantastische escaperoom
Zowel the Vault als the Architect gedaan bij Sherlocked: fantastisch!! Zit goed in elkaar, prachtig verzorgd, spannend. De ontvangst is geheel in stijl. Ook wel eens ergens anders een escaperoom gedaan, maar die kon niet tippen aan Sherlocked
28 nov 2016
5.00 ( 5.00 /5) Sherlocked Amsterdam
Prijs / kwaliteit verhouding
Ervaring, sfeer en puzzeltypes
Locatie(mogelijkheden), ontvangst, extra's
(heeft 3 keer een escape room gespeeld. )
Geweldig mooi en goed!
Vind dit de beste escape room van Nederland. Zit er vernuftig in elkaar en prachtig afgewerkt met een goed verhaal.
28 nov 2016
4.67 ( 4.67 /5) Sherlocked Amsterdam
Prijs / kwaliteit verhouding
Ervaring, sfeer en puzzeltypes
Locatie(mogelijkheden), ontvangst, extra's
(heeft 5 keer een escape room gespeeld. )
Zeer leuke en uitdagende kamer
De locatie en de ontvangst waren helemaal in de sfeer van de kamer. De kamer zelf was dan ook erg ruim en mooi in thema aangekleed. Het type puzzels wat zeer afwisselend en ook erg uitdagend, het enige wat nog iets beter zou kunnen is de prijs.
28 nov 2016
5.00 ( 5.00 /5) Sherlocked Amsterdam
Prijs / kwaliteit verhouding
Ervaring, sfeer en puzzeltypes
Locatie(mogelijkheden), ontvangst, extra's
(heeft 2 keer een escape room gespeeld. )
The best escape room games
I have now done both of these games in Amsterdam, and it literally is the best experience! The set design, the details in the clues, it is absolute joy.
Make sure you pick a good team if you are doing the longer one. It is very hard and you need focused people who work well together. I wish I could do this every day of my life.
27 nov 2016
5.00 ( 5.00 /5) Sherlocked Amsterdam
Prijs / kwaliteit verhouding
Ervaring, sfeer en puzzeltypes
Locatie(mogelijkheden), ontvangst, extra's
(heeft 9 keer een escape room gespeeld. )
Beste van m'n leven
Inmiddels heb ik bijna 10 escape rooms gedaan in verschillende landen. De twee kamers van Sherlocked steken met kop en schouder boven de andere escape rooms uit. Niet alleen maar codes kraken en weer door naar de volgende codekraker maar doordenken en ook weer terugpakken.
27 nov 2016
4.67 ( 4.67 /5) Sherlocked Amsterdam
Prijs / kwaliteit verhouding
Ervaring, sfeer en puzzeltypes
Locatie(mogelijkheden), ontvangst, extra's
(heeft 1 keer een escape room gespeeld. )
Tense!
We finished this room with mere seconds left. Four people in the room was absolutely the right number. We had one evening between flights and it was a perfect way to pass the time.
27 nov 2016
5.00 ( 5.00 /5) Sherlocked Amsterdam
Prijs / kwaliteit verhouding
Ervaring, sfeer en puzzeltypes
Locatie(mogelijkheden), ontvangst, extra's
(heeft meer dan 10 keer een escape room gespeeld. )
Topper!
Ik heb inmiddels zon 20 escape rooms gedaan en sherlocked (beide kamers) is misschien wel de beste van Amsterdam. Het springt eruit qua aankleding, ruimte, originaliteit in puzzels, locatie en acteurs. Kan niet wachten op hun nieuwe kamer!
27 nov 2016
4.67 ( 4.67 /5) Sherlocked Amsterdam
Prijs / kwaliteit verhouding
Ervaring, sfeer en puzzeltypes
Locatie(mogelijkheden), ontvangst, extra's
(heeft 6 keer een escape room gespeeld. )
Waar voor je geld
De locatie van Sherlocked voegt zoveel toe aan de ervaring. Daarnaast is alles heel goed doordacht en zijn ze erg origineel in hun puzzels en het verhaal.
Zeker gaan.
27 nov 2016
5.00 ( 5.00 /5) Sherlocked Amsterdam
Prijs / kwaliteit verhouding
Ervaring, sfeer en puzzeltypes
Locatie(mogelijkheden), ontvangst, extra's
(heeft 2 keer een escape room gespeeld. )
Intriguing and fun!
We really enjoyed to solve the puzzles and find the clues in this well decorated room.
The unexpected twist was fantastic, and the story teller did an amazing job getting us into the mood and also celebrating with us when we finally get out of the room.

A very satisfying experience!
27 nov 2016
5.00 ( 5.00 /5) Sherlocked Amsterdam
Prijs / kwaliteit verhouding
Ervaring, sfeer en puzzeltypes
Locatie(mogelijkheden), ontvangst, extra's
(heeft 1 keer een escape room gespeeld. )
Toverachtige sfeer
Ons team heeft er een top-ervaring bij.
Van de opwinding om de eerste puzzel persoonlijk te hebben opgelost tot aan de opwinding om echt te moeten samenwerk, het maakte de hele ervaring tot een goede samenbindende team-work-versterker..
27 nov 2016
4.33 ( 4.33 /5) Sherlocked Amsterdam
Prijs / kwaliteit verhouding
Ervaring, sfeer en puzzeltypes
Locatie(mogelijkheden), ontvangst, extra's
(heeft 3 keer een escape room gespeeld. )
heeel vet
de prijs kwaliteit, weet ik niet. Het was een cadeautje!
Supervette escaperoom! moet je doen !

Aardige mensen en heel creatief
27 nov 2016
4.00 ( 4.00 /5) Sherlocked Amsterdam
Prijs / kwaliteit verhouding
Ervaring, sfeer en puzzeltypes
Locatie(mogelijkheden), ontvangst, extra's
(heeft 1 keer een escape room gespeeld. )
Superleuke ervaring
Met broer en zussen the Architect gespeeld. We vonden het ontzettend leuk, ruime escaperoom, ook wel spannend, ruime kamer, vette foefjes, én op tijd ontsnapt!
27 nov 2016
4.00 ( 4.00 /5) Sherlocked Amsterdam
Prijs / kwaliteit verhouding
Ervaring, sfeer en puzzeltypes
Locatie(mogelijkheden), ontvangst, extra's
(heeft 1 keer een escape room gespeeld. )
Escape room Amsterdam the architect
Was heel leuk! Moeilijk maar niet te moeilijk. Je wordt echt meegenomen in het spel.
27 nov 2016
5.00 ( 5.00 /5) Sherlocked Amsterdam
Prijs / kwaliteit verhouding
Ervaring, sfeer en puzzeltypes
Locatie(mogelijkheden), ontvangst, extra's
(heeft 2 keer een escape room gespeeld. )
Sherlocked
Best escape room
27 nov 2016
5.00 ( 5.00 /5) Sherlocked Amsterdam
Prijs / kwaliteit verhouding
Ervaring, sfeer en puzzeltypes
Locatie(mogelijkheden), ontvangst, extra's
(heeft 9 keer een escape room gespeeld. )
Sfeervol en spannend
Beide escape rooms van sherlocked zijn super gaaf. Dit komt doordat de puzzels lekker in de kamers en verhaal zitten. De kamers zijn super sfeervol en nodigen uit om te op ontdekking te gaan. En de Vault is gewoon echt super spannend en gaaf
27 nov 2016
5.00 ( 5.00 /5) Sherlocked Amsterdam
Prijs / kwaliteit verhouding
Ervaring, sfeer en puzzeltypes
Locatie(mogelijkheden), ontvangst, extra's
(heeft meer dan 10 keer een escape room gespeeld. )
Geweldige Escape rooms!
De absolute top qua beleving!
1 nov 2016
5.00 ( 5.00 /5) Sherlocked Amsterdam
Prijs / kwaliteit verhouding
Ervaring, sfeer en puzzeltypes
Locatie(mogelijkheden), ontvangst, extra's
(heeft 1 keer een escape room gespeeld. )
Prachtig vormgegeven, daadwerkelijk uitdagend
Ik had al veel gehoord over The Architect room van Sherlocked, maar had niet verwacht dat het zo leuk zou zijn. De sfeer druipt ervan af! Nu nog The Vault tackelen, ben benieuwd!
19 jun 2016
4.67 ( 4.67 /5) Sherlocked Amsterdam
Prijs / kwaliteit verhouding
Ervaring, sfeer en puzzeltypes
Locatie(mogelijkheden), ontvangst, extra's
(heeft meer dan 10 keer een escape room gespeeld. )
Prachtige Escape Room; unieke beleving & perfecte uitwerking
Met een paar vrienden speelden wij 'The Vault'; een prachtige kamer (schitterende ambiance en entourage), en een perfect uitgewerkt concept.

De organisatie weet je op een goede manier in de juiste sferen te krijgen, en de communicatie tijdens het spelen is ook perfect uitgewerkt.

De locatie is (Beurs van Berlage) is van zichzelf al helemaal geweldig natuurlijk, maar wat Sherlocked ervan gemaakt heeft.. prachtig!

Puzzels zijn zeker niet lineair, wat alleen maar mooi is (lineair kan soms voor veel frustratie zorgen!), en de puzzels sluiten goed aan op het thema en de sfeer waarin Sherlocked je wil krijgen.

Kort samengevat een ontzettend goed uitwerkte kamer in een mooie sfeer, met misschien wel een nóg mooiere begeleidster! ;-)
6 apr 2016
4.67 ( 4.67 /5) Sherlocked Amsterdam
Prijs / kwaliteit verhouding
Ervaring, sfeer en puzzeltypes
Locatie(mogelijkheden), ontvangst, extra's
(heeft meer dan 10 keer een escape room gespeeld. )
Sherlocked
Wat stond Sherlocked al lang op ons lijstje! Dé beste kamers van Amsterdam! De verwachting lag heel erg hoog en vooral voor The Vault. We hebben beide kamers achter elkaar gespeeld.
The Vault: de beleving is ontzettend goed. Je waant je werkelijk een crimineel en de adrenaline giert door je lijf! Minpuntje was dat wij bij één (achteraf simpele) puzzel 20 min bleven steken. Na een aantal zeer vage hints loste we de puzzel op en konden we op volle vaart verder. Maar als ervaren groep haalde dit ons totaal uit het verhaal, en bezorgde het een hoop frustratie. Achteraf blijkt dat de gemiddelde groep er nog langer over doet... Desalniettemin hebben we het net niet gehaald en nadat we over die teleurstelling heen waren, vonden we het toch wel een extreem vette ervaring!
The Architect: is de klassieke escape room. Mooie aankleding, goede introductie door het team en aantal leuke puzzels. Maar door onze hoge verwachting en met nog 28 min over op de klok, viel het een klein beetje tegen.
Conclusie: Sherlocked is zeker de moeite waard! De Locatie is briljant! The Vault brengt room escapen naar een hoger niveau!
23 jan 2016
4.33 ( 4.33 /5) Sherlocked Amsterdam
Prijs / kwaliteit verhouding
Ervaring, sfeer en puzzeltypes
Locatie(mogelijkheden), ontvangst, extra's
(heeft meer dan 10 keer een escape room gespeeld. )
The Vault: hoge standaard maar geen beginnerskamer
Sinds onze geweldige eerdere ervaring in The Architect bij Sherlocked in Amsterdam, waren we enorm nieuwsgierig naar hun nieuwe kamer The Vault waar je niet moet ontsnappen maar een kluis zien in te komen!

De ervaring begint al met de mysterieuze uitnodigingsmail voor een rendez vous. Daarna kom je in een film terecht! Geen andere kamer die wij kennen, heeft zoveel om de kamer heen georganiseerd om het zo'n complete ervaring te laten zijn.

De Beurs van Berlage blijft een prachtige locatie voor een escape room en ook de afwerking van de kamer en de puzzels is weer spectaculair. De kamer was net een paar weken open en wij hadden moeite met een aantal mechanische puzzels die niet helemaal feilloos werkten. Ook was het jammer dat een aantal puzzels meerdere malen voorkwamen in de kamer (met een wat andere uitwerking). Aan de andere kant waren er ook genoeg fysieke puzzels en hersenkrakers die elkaar afwisselen. Maar be aware: je hebt heel veel puzzels te kraken om uiteindelijk in The Vault te komen!

Ons is het helaas niet gelukt: een first time voor ons. De standaard van de kamer legt de lat erg hoog voor nieuwe escape rooms. Het is een zeer uitdagende kamer dus ik zou hem niet adviseren voor startende escapers. Ga dan eerst voor de ervaring in The Architect.
3 jan 2016
5.00 ( 5.00 /5) Sherlocked Amsterdam
Prijs / kwaliteit verhouding
Ervaring, sfeer en puzzeltypes
Locatie(mogelijkheden), ontvangst, extra's
(heeft meer dan 10 keer een escape room gespeeld. )
Een van de toppers in Nederland!
Hij stond hoog op het verlanglijstje: Sherlocked in Amsterdam. Met een prijs van 130 euro in het weekend, is het zeker een van de duurdere escape rooms....maar hij maakt zowel de verwachtingen als de prijs meer dan waar!
Bij ontvangst word je meteen het verhaal in getrokken (The Architect) en dat laat je niet meer los. Natuurlijk zit de kamer al in een prachtig gebouw, de Beurs van Berlage. De aankleding en sfeer van de escape room blijft volledig in stijl....wij waren er even stil van toen we de kamer betraden. Op het eerste gezicht zou je het niet zeggen maar de kamer zit boordevol puzzels en er komen amper sloten en codes in voor. Ondanks dat we aardig wat escape rooms achter de kiezen hebben, vonden wij een aantal puzzels erg verrassend. Ook zit in deze kamer en in het verhaal een mooie twist die samenwerking centraal stelt. Helaas hadden wij aan het eind een kleine 'malfunction' die de oplossing van de puzzel in de weg zat. Maar alle complimenten voor de begeleider die dit volledig binnen de context van het verhaal oploste!
Kortom een prachtig ontworpen escape room met een sterk verhaal dat tastbaar blijft in de puzzels! Ook hier aan het einde een leuke souvenir.
31 dec 2015
4.67 ( 4.67 /5) Sherlocked Amsterdam
Prijs / kwaliteit verhouding
Ervaring, sfeer en puzzeltypes
Locatie(mogelijkheden), ontvangst, extra's
(heeft 8 keer een escape room gespeeld. )
Spannend, uitdagend en gewoon echt leuk!
Een zeer professionele kamer met veel verrassingselementen en originele elementen. De kamer is lekker ruim, en heel goed voor iets grotere groepen (4+ personen). De sfeer is goed, want het thema leeft echt in deze kamer. De puzzels zijn niet te moeilijk maar zeker ook niet te makkelijk, en het draait dan meer om alleen puzzelen. Ik vond het echt een hele goede kamer en m'n vrienden en ik hebben ontzettend veel lol gehad!
3 dec 2015
4.67 ( 4.67 /5) Sherlocked Amsterdam
Prijs / kwaliteit verhouding
Ervaring, sfeer en puzzeltypes
Locatie(mogelijkheden), ontvangst, extra's
(heeft 2 keer een escape room gespeeld. )
Vet
The vault is wereldse kamer
12 okt 2015
5.00 ( 5.00 /5) Sherlocked Amsterdam
Prijs / kwaliteit verhouding
Ervaring, sfeer en puzzeltypes
Locatie(mogelijkheden), ontvangst, extra's
(heeft 4 keer een escape room gespeeld. )
Bedrijfsuitje
Al een aantal escape rooms gespeeld en nu met mijn werk naar room escape Amsterdam geweest. Verreweg de mooiste locatie van alle escape room tot nu toe. Heel vriendelijke begeleiders en ontvangst met gratis koffie en thee. Ik heb zelf The Vault gespeeld, erg lastig en met nog 2 minuten op de klok ontsnapt. Mijn collega's zijn ook verslaaft geraakt aan het fenomeen. Wat mij betreft echt een aanrader
19 aug 2015
5.00 ( 5.00 /5) Sherlocked Amsterdam
Prijs / kwaliteit verhouding
Ervaring, sfeer en puzzeltypes
Locatie(mogelijkheden), ontvangst, extra's
(heeft 3 keer een escape room gespeeld. )
Te gek
Ik vond dit echt supergaaf! Echt een mooie escape room met goede foefjes en radars en tandwielen. Fijn dat er een hulplijn is. Ik vond het ook spannend, maar ik vind het al snel spannend.
3 jul 2015
5.00 ( 5.00 /5) Sherlocked Amsterdam
Prijs / kwaliteit verhouding
Ervaring, sfeer en puzzeltypes
Locatie(mogelijkheden), ontvangst, extra's
(heeft 2 keer een escape room gespeeld. )
Super gaaf!!
Gisteravond ben ik met 5 personen bij Sherlocked geweest. Deze escaperoom is echt super gaaf! Er zitten heel veel verschillende elementen in en zeker wat hersenkrakers. Een absolute aanrader!!
1 jul 2015
4.67 ( 4.67 /5) Sherlocked Amsterdam
Prijs / kwaliteit verhouding
Ervaring, sfeer en puzzeltypes
Locatie(mogelijkheden), ontvangst, extra's
(heeft 1 keer een escape room gespeeld. )
teamuitje
Onze eerste ervaring met een escaperoom. Leuke sfeer, medewerker en uitvoering!!
18 jun 2015
2.33 ( 2.33 /5) Sherlocked Amsterdam
Prijs / kwaliteit verhouding
Ervaring, sfeer en puzzeltypes
Locatie(mogelijkheden), ontvangst, extra's
(heeft 9 keer een escape room gespeeld. )
Te dure kamer met ernstige sjacherijnige host!
Tja, het zou zo mooi kunnen zijn... Het gebouw is legendarisch mooi en zo zou de escaperoom ook moeten zijn. We kwamen binnen in een hele mooie hal met een balie en een garderobe.
Bij de balie was op dat moment niemand aanwezig, dus wij hebben heel even gewacht. Toen de hosts aankwamen (redelijk snel, geen lange wachttijd), werd ons gevraagd hoe wij binnen gekomen waren, dit was op een niet al te vriendelijke toon.
Wij waren gewoon door de openstaande voordeur gekomen, dit lijkt me ook een logisch iets.....
Goed, dan de kamer:
De kamer is mooi ruim opgezet en ademt de glorie van vergane jaren. Dit is dan ook het positieve deel van de sfeer/puzzels.
Dit sloeg echter om op het moment dat we verder in de kamer kwamen... Waarom werkt het zo? Hoe hebben we dat gedaan? Allemaal vragen die wij als ervaren Escaperoomers onbeantwoord hebben gelaten. Uitleg werd niet gegeven en na het verlaten van de kamer kon er ook geen vrolijk/vriendelijk woord van af. We werden nog net niet het pand uitgeschopt (alhoewel dat voor sommige van ons wel zo over is gekomen).
Het had allemaal zo mooi kunnen zijn.
Het enige wat bereikt is, is de frustratie van onze groep en een niet al te positieve review.
Deze escaperoom zullen wij (integenstelling tot andere kamers) niet aan onze klanten aanraden.
17 jun 2015
1.67 ( 1.67 /5) Sherlocked Amsterdam
Prijs / kwaliteit verhouding
Ervaring, sfeer en puzzeltypes
Locatie(mogelijkheden), ontvangst, extra's
(heeft 8 keer een escape room gespeeld. )
Bijzonder
Bij binnenkomst werd er vreemd opgekeken aangezien we netjes bij de balie stonden te wachten. De deur had niet open moeten staan want de balie was niet bemand. Tja als bezoeker hebben we er weinig mee te maken dat dat ze loopt. Vervolgens konden we wel daar onze tassen en belangrijke spullen achter laten. Dan moet je er maar op vertrouwen dat dat goed komt. Als advies kan ik meegeven zet wat lockers neer voor een veiliger gevoel.
De kamer op zich een mooie locatie en er zaten een aantal bijzondere puzzels in. Sommige dingen mogen zeker nog afgewerkt worden. De snelheid met reageren op dingen die in de kamer gebeuren was zeer traag. Vervolgens zijn we er binnen het uur uitgekomen op een hele onduidelijke manier waarvan we onze vraagtekens hebben. Met als gevolg dat we best wat mochten vragen maar er totaal geen antwoord op werd gegeven. Dit werd ons op nogal een koude manier duidelijk gemaakt. Verbazingwekkend hoe de hostess omgaat met de gasten. Het was duidelijk dat we niet welkom waren. In gesprek gaan had ook absoluut geen zin. Jammer op deze manier zet je geen goed indruk neer.
17 jun 2015
3.00 ( 3.00 /5) Sherlocked Amsterdam
Prijs / kwaliteit verhouding
Ervaring, sfeer en puzzeltypes
Locatie(mogelijkheden), ontvangst, extra's
(heeft 10 keer een escape room gespeeld. )
vreemd!
Op locatie aangekomen werden we wat vreemd ontvangen. We konden snel de kamer in en hup daar gingen we. Op zich leuke puzzels en opdrachten. Zonder te verklappen wat er precies gebeurde zijn we het spoor totaal kwijt geraakt en kinden geen kant op. In ene vloog de deur open en woehoe we hadden het gehaald. Daar stonden we dan 5 verbaasde blikken niemand die er iets van begreep hoe we eruit waren gekomen. Uitleg was absoluut niet mogelijk. De begeleiding was erg stijf en het was niet mogelijk om vragen te beantwoorden. Binnen 5 minuten na onze 'overwinning ' stonden we buiten met nog grotere verbazing. Dit heb ik nog nooit meegemaakt.
11 mrt 2015
4.67 ( 4.67 /5) Sherlocked Amsterdam
Prijs / kwaliteit verhouding
Ervaring, sfeer en puzzeltypes
Locatie(mogelijkheden), ontvangst, extra's
Historisch moment
Als je vanaf Amsterdam Centraal naar het centrum loopt, zie je bijna meteen de Beurs van Berlage opdoemen. Alleen de naam en de locatie staan al bijna garant voor speculaties en mysterie... Bij het gebouw aangekomen, zien we al vrij snel een groot herkenbaar logo van twee gekruiste sleutels op een hek. Hier moeten we zijn! De ingang wordt gedeeld met diverse andere organisaties en ondernemingen, en door één van die mensen worden we vrijwel meteen opgevangen met de vraag even te wachten.

Even later komt de gastheer ons ophalen en dalen we af naar de kelder van het gebouw. In een witgepleisterde gang staan aan onze rechterhand een grote kast met houten kluisjes, en aan het einde een groot bureau. Helaas kunnen de kluisjes niet op slot, maar onze gastheer ziet er betrouwbaar uit. We doen het er maar mee.

Onze gastheer begint op een hele natuurlijke manier te vertellen over de Beurs van Berlage en het doel van de avond. Halverwege het historische verhaal beginnen we ons af te vragen of het nu echt waar is, of dat het misschien al bij het spel hoort... Dan krijgen we een iPad mee voor de tijdsindicatie. De gastheer loopt nog even mee de kamer in, geeft wat laatste aanwijzingen, legt uit dat hij de deur op slot zal doen en laat ons achter met de eerste aanwijzing.

De sfeer in de kamer is meteen goed. Antieke meubels en andere voorwerpen, bijpassende verlichting, subtiele geluiden en muziek en verrassend veel ruimte, waardoor we soms gedwongen worden op te splitsen en bevindingen naar elkaar te roepen. Subtiele referenties naar een geheim genootschap weven alles aan elkaar.

De puzzels zijn goed uitgedacht, prachtig in thema vormgegeven en sluiten naadloos op elkaar aan. Doordat we meer parallelle puzzels gewend zijn, is het in het begin soms even zoeken naar hoe we verder moeten, omdat we verwachten dat er verschillende lijnen van puzzels lopen die bij elkaar moeten komen. Dit gebeurt ook wel, maar minder dan we gewend zijn. Gelukkig zorgt dat er niet voor dat de puzzels gemakkelijker of minder boeiend zijn. We blijven een uur lang druk bezig met zijn allen!

Een aantal verrassende puzzelmechanismen en fysieke elementen maken dat er genoeg afwisseling is. Er zitten zelfs een paar mooie extra adrenalinemomenten in het spel! Op twee punten lopen we even vast en worden we gelukkig voorzien van cryptische, maar bruikbare hints via de ouderwetse telefoon in het vertrek.

Met nog een aantal minuten op de klok vinden we de sleutel en kunnen we eigenhandig de deur openmaken. Ontsnappen uit een kamer van dit kaliber (in meerdere opzichten) blijft een hele grote kick!