Rock City Escape Amersfoort

4.87 van 5 sterren (31 recensies)
Schrijf zelf een recensie
Prijs / kwaliteit verhouding
Ervaring, sfeer en puzzeltypes
Locatie(mogelijkheden), ontvangst, extra's

Uw e-mail is wel éénmalig nodig voor bevestiging van uw recensie, maar wordt niet voor andere doeleinden gebruikt.

Wanneer heeft u deze escaperoom gespeeld?
De speeldatum is ter voorkoming van spam.

Hoeveel escaperooms heeft u in totaal gespeeld?

Lees ons recensiebeleid alvorens u klikt op opslaan.

22 mrt 2018
5.00 ( 5.00 /5) Rock City Escape Amersfoort
Prijs / kwaliteit verhouding
Ervaring, sfeer en puzzeltypes
Locatie(mogelijkheden), ontvangst, extra's
(heeft 5 keer een escape room gespeeld. )
Wat een top escape room op een top locatie!!!
Aangekomen bij Rock City Escape voel je je al in een andere wereld, wat ongelofelijk mooi! De kamer zelf is wauw. Onze 5e escape room staat met stip op 1 van de beste ervaring. Net aan gehaald.
21 mrt 2018
5.00 ( 5.00 /5) Rock City Escape Amersfoort
Prijs / kwaliteit verhouding
Ervaring, sfeer en puzzeltypes
Locatie(mogelijkheden), ontvangst, extra's
(heeft meer dan 10 keer een escape room gespeeld. )
Aanrader
Een geweldige kamer!! Wij hebben genoten! Een echte aanrader!!
2 mrt 2018
5.00 ( 5.00 /5) Rock City Escape Amersfoort
Prijs / kwaliteit verhouding
Ervaring, sfeer en puzzeltypes
Locatie(mogelijkheden), ontvangst, extra's
(heeft meer dan 10 keer een escape room gespeeld. )
Zeker een aanrader!

Wat een gave escaperoom! Het verhaal past ontzettend goed bij de locatie en speelt door de hele kamer. De details zijn goed afgewerkt. Er zit voldoende variatie in de puzzels. Wat ook mooi is dat de puzzellijn parallel loopt, zo kan iedereen tegelijkertijd puzzels oplossen. Zeker een aanrader!!!
29 jan 2018
5.00 ( 5.00 /5) Rock City Escape Amersfoort
Prijs / kwaliteit verhouding
Ervaring, sfeer en puzzeltypes
Locatie(mogelijkheden), ontvangst, extra's
(heeft 10 keer een escape room gespeeld. )
alles klopt!
Wij hebben al meerdere escape rooms gespeeld, en deze behoort zeker tot de top 5. De locatie is geweldig, het verhaal goed, aankleding super en de puzzels zijn van een hoog niveau. Spanning is er ook zeker met de daarbij behorende schrikmomenten :-)
aardig personeel die graag meedenkt!
top avond gehad
7 jan 2018
5.00 ( 5.00 /5) Rock City Escape Amersfoort
Prijs / kwaliteit verhouding
Ervaring, sfeer en puzzeltypes
Locatie(mogelijkheden), ontvangst, extra's
(heeft 1 keer een escape room gespeeld. )
Onze eerste keer...meteen verwend!
Spannend van opzet en entourage, uitdagende puzzels, gave wendingen en een gastvrije ontvangst. Wat heerlijk dat het klooster ook voor dit soort activiteiten wordt gebruikt, sfeerbepaler.
28 dec 2017
5.00 ( 5.00 /5) Rock City Escape Amersfoort
Prijs / kwaliteit verhouding
Ervaring, sfeer en puzzeltypes
Locatie(mogelijkheden), ontvangst, extra's
(heeft 6 keer een escape room gespeeld. )
Geweldig
Hele goede escape room, goede entourage, goed verhaal ,
veel “ effecten”. Spannend maar niet te. Moeilijk Mar niet te. Veel verschillende puzzels
24 dec 2017
5.00 ( 5.00 /5) Rock City Escape Amersfoort
Prijs / kwaliteit verhouding
Ervaring, sfeer en puzzeltypes
Locatie(mogelijkheden), ontvangst, extra's
(heeft 3 keer een escape room gespeeld. )
Brrrrrrr spannend
Met vier vrienden op een vrijdagavond in de mist naar het klooster gefietst waar de escaperoom is. Hierdoor zaten we al aardig in de stemming.
Via een kelder en een gangetje gingen we de escaperoom binnen. De eerste kamer had een aantal moeilijke opdrachten, genoeg te doen voor ons vijf. Maar daarna moesten we verder en nog een kamer verder, en nog een! Strak geregisseerd, want moest een paar keer goed schrikken. Niet voor tere zieltjes...
18 dec 2017
5.00 ( 5.00 /5) Rock City Escape Amersfoort
Prijs / kwaliteit verhouding
Ervaring, sfeer en puzzeltypes
Locatie(mogelijkheden), ontvangst, extra's
(heeft 1 keer een escape room gespeeld. )
Super gaaf.
Alleen de locatie en terrein om op te rijden is al eng vooral als je het niet kent. Maar wat is het een super gave locatie en een goed verhaal en dan de kamers???????? Super gaaf.
17 dec 2017
5.00 ( 5.00 /5) Rock City Escape Amersfoort
Prijs / kwaliteit verhouding
Ervaring, sfeer en puzzeltypes
Locatie(mogelijkheden), ontvangst, extra's
(heeft 1 keer een escape room gespeeld. )
Geweldige escape room!!
Wat een ervaring hebben wij gehad in deze escape room! Alles was in 1 woord super!! Vooral de plek het oude klooster, maakt het verhaal compleet en echt. We werden zo gastvrij ontvangen, en het enthousiasme van degene die ons van alle informatie voorzag was echt top! Super aardige mensen. De escape room en hoe dat was opgezet was fantastisch, soms best lastig om een code te kraken maar doormidden van teamwork hebben we het best ver geschopt! Het leuke van deze escape room is dan ook dat het niet stopt na 1 room. Als je daar tenminste alles codes kraakt. Kortom deze escape room verdiend een dikke 10 een echte aanrader!!! Hoop in de toekomst op een nieuwe kamer zou het graag nog eens doen.
10 dec 2017
5.00 ( 5.00 /5) Rock City Escape Amersfoort
Prijs / kwaliteit verhouding
Ervaring, sfeer en puzzeltypes
Locatie(mogelijkheden), ontvangst, extra's
(heeft 8 keer een escape room gespeeld. )
Echt een aanrader
mooie kamer met spannende sfeer en goede details
wel relatief veel slotjes maar in het geheel stoort dat niet
7 dec 2017
5.00 ( 5.00 /5) Rock City Escape Amersfoort
Prijs / kwaliteit verhouding
Ervaring, sfeer en puzzeltypes
Locatie(mogelijkheden), ontvangst, extra's
(heeft 3 keer een escape room gespeeld. )
Fantastische locatie
Alles is goed voor elkaar, ontvangst, locatie, kamer, wellicht nog een nieuwe kamer erbij? Zeker een aanrader!
5 dec 2017
5.00 ( 5.00 /5) Rock City Escape Amersfoort
Prijs / kwaliteit verhouding
Ervaring, sfeer en puzzeltypes
Locatie(mogelijkheden), ontvangst, extra's
(heeft 5 keer een escape room gespeeld. )
Topsfeer
Een kamer met een prachtige sfeer. HEt verhaal is daardoor leuk en de kamer is prachtig gemaakt. Verschillende sferen en puzzels maken het extra leuk. Topavond.
5 dec 2017
5.00 ( 5.00 /5) Rock City Escape Amersfoort
Prijs / kwaliteit verhouding
Ervaring, sfeer en puzzeltypes
Locatie(mogelijkheden), ontvangst, extra's
(heeft 5 keer een escape room gespeeld. )
Topsfeer
Een kamer met een prachtige sfeer. HEt verhaal is daardoor leuk en de kamer is prachtig gemaakt. Verschillende sferen en puzzels maken het extra leuk. Topavond.
11 okt 2017
5.00 ( 5.00 /5) Rock City Escape Amersfoort
Prijs / kwaliteit verhouding
Ervaring, sfeer en puzzeltypes
Locatie(mogelijkheden), ontvangst, extra's
(heeft 1 keer een escape room gespeeld. )
angstige man speelt escape room voor de eerste keer
Zowel de lichten als de visuals waren erg angstaanjagend!
Na eerst 20 minuten als een zoutzak om me heen te kijken kwamen we op gang en met de tips hebben wij het volbracht.

Ik hou niet van horror maar dit was toch wel echt super tof!
Zeker aan te raden voor iedereen die wel tegen een beetje spanning kan.
25 sep 2017
5.00 ( 5.00 /5) Rock City Escape Amersfoort
Prijs / kwaliteit verhouding
Ervaring, sfeer en puzzeltypes
Locatie(mogelijkheden), ontvangst, extra's
(heeft 1 keer een escape room gespeeld. )
Super locatie en ontvangst
De locatie (kloostercomplex) was erg mooi, zorgde voor extra sfeer en een leuk rondje wandelen terwijl we op onze concullega's wachtten. De gastheer en de dame aan de telefoon waren heel vriendelijk en behulpzaam! Het spel was enorm spannend; sfeer, effecten, geluiden, licht, inrichting, alles klopte! De puzzels waren heel lastig maar niet ontmoedigend. We hebben het gehaald en de adrenaline gierde goed rond. We hebben nog lang nagepraat en plezier gehad!
7 aug 2017
5.00 ( 5.00 /5) Rock City Escape Amersfoort
Prijs / kwaliteit verhouding
Ervaring, sfeer en puzzeltypes
Locatie(mogelijkheden), ontvangst, extra's
(heeft 3 keer een escape room gespeeld. )
Geweldige Escape Room
Wij vonden dit een hele goede Escape Room. Heel veel puzzels en opdrachten en het verhaal en de beleving is ook goed. Sommige puzzels zijn misschien wel wat moeilijk voor de wat onervaren spelers. Zelf denken wij dat, gezien het aantal op te lossen opdrachten, het misschien beter is om deze room met 5-6 mensen te spelen.
24 jul 2017
5.00 ( 5.00 /5) Rock City Escape Amersfoort
Prijs / kwaliteit verhouding
Ervaring, sfeer en puzzeltypes
Locatie(mogelijkheden), ontvangst, extra's
(heeft 7 keer een escape room gespeeld. )
Heel spannend en eng: aanrader!
Toffe escape room! Heel spannend en eng (ik ben dan ook best snel bang te maken), en dat maakt de beleving helemaal compleet. Ook een gave locatie (oud klooster). Veel verschillende ruimtes, hou ik van. Goede mix van puzzels, raadsels en doe-dingen (zoeken naar voorwerpen etc). Ik ben - met deze meegeteld - naar zeven escape rooms geweest en dit is (één van) de beste waar ik ben geweest. Al met al, grote aanrader!
24 mei 2017
5.00 ( 5.00 /5) Rock City Escape Amersfoort
Prijs / kwaliteit verhouding
Ervaring, sfeer en puzzeltypes
Locatie(mogelijkheden), ontvangst, extra's
(heeft meer dan 10 keer een escape room gespeeld. )
Gave kamer met oog voor detail gemaakt.
Wij van One Hour Lockup escaperooms in Naarden, zijn bij onze collega's in Amersfoort op bezoek geweest.
Wat een gave locatie om je escaperoom te hebben, erg passend bij het verhaal! Wel vonden we de korte rondleiding aan het begin niet heel veel toegevoegde waarde hebben, omdat er niet zo heel veel te zien was.

Eenmaal in de kamer waan je je in een klooster. Naar mate je verder komt in de kamer, wordt de kwaliteit ook steeds beter. Gaaf om te zien hoe je toewerkt naar een climax! Vooral het decor en de techniek achter deze kamer zijn erg goed en met oog voor detail bedacht. Complimenten!
21 mei 2017
5.00 ( 5.00 /5) Rock City Escape Amersfoort
Prijs / kwaliteit verhouding
Ervaring, sfeer en puzzeltypes
Locatie(mogelijkheden), ontvangst, extra's
(heeft 9 keer een escape room gespeeld. )
Meer dan lof
Eigenlijk kan ik niets slechts bedenken over deze Escaperoom.
De locatie is ontzettend mooi en passend bij het thema. Wij werden heel enthousiast ontvangen wat ons meteen in de juiste sfeer bracht.
De Escaperoom was ontzettend leuk. Uitdagende puzzels die ik nog nergens anders ben tegengekomen. Ook zaten er meerdere "special effects" in de kamer wat zorgt voor een proffesionele uitstraling. Nadien nog een tijdje staan praten met de mensen welke ons geholpen hebben. Mocht er nog een kamer komen dan melden wij ons meteen aan! Deze kamer is het geld meer dan waard. Alle lof voor de eigenaar en medewerkers! Bedankt voor de topavond!
22 apr 2017
4.67 ( 4.67 /5) Rock City Escape Amersfoort
Prijs / kwaliteit verhouding
Ervaring, sfeer en puzzeltypes
Locatie(mogelijkheden), ontvangst, extra's
(heeft 5 keer een escape room gespeeld. )
Super gave kamer!
Super gastvrij, mooie locatie, super leuke kamer!
Tot nu toe onze mooiste escaperoom die we gehad hebben.
Echte aanrader!
28 feb 2017
5.00 ( 5.00 /5) Rock City Escape Amersfoort
Prijs / kwaliteit verhouding
Ervaring, sfeer en puzzeltypes
Locatie(mogelijkheden), ontvangst, extra's
(heeft 3 keer een escape room gespeeld. )
Meer dan geweldig
Zeer verrassend. Samenwerken is echt nodig. En over deze Escape room kun je met zijn allen nog lang napraten en genieten. Dus langer plezier dan slechts dat ene uur in de room zelf.
20 feb 2017
5.00 ( 5.00 /5) Rock City Escape Amersfoort
Prijs / kwaliteit verhouding
Ervaring, sfeer en puzzeltypes
Locatie(mogelijkheden), ontvangst, extra's
(heeft 1 keer een escape room gespeeld. )
Meteen verslaafd
Dit was onze eerste ervaring met een Escape Room. Hadden al veel positieve reacties over deze gehoord maar overtrof al onze verwachtingen. Uiterst vriendelijke ontvangst, duidelijke uitleg en ook hele goede support tijdens het spel. Spannende omgeving en bijzonder leuke puzzels die voor iedereen een enorme uitdaging zijn. ik ken nog geen andere escape rooms maar deze is in ieder geval een gigantische aanrader.
11 feb 2017
3.67 ( 3.67 /5) Rock City Escape Amersfoort
Prijs / kwaliteit verhouding
Ervaring, sfeer en puzzeltypes
Locatie(mogelijkheden), ontvangst, extra's
(heeft 1 keer een escape room gespeeld. )
Uitdagende puzzel
Rock City Escape is voor iedereen (bijna) een uitdaging om diverse zintuigen aan te zetten tot een goede samenwerking. Met logisch nadenken, rust en inspanning is het een prima ontspanning/inspanning van een gezellig samenzijn met vrienden of familie.

Goede locatie en gastheer!
9 feb 2017
5.00 ( 5.00 /5) Rock City Escape Amersfoort
Prijs / kwaliteit verhouding
Ervaring, sfeer en puzzeltypes
Locatie(mogelijkheden), ontvangst, extra's
(heeft 3 keer een escape room gespeeld. )
Geweldig
Veruit de mooiste en uitdagend te escaperoom die we tot dusver hebben gedaan. Prachtige locatie.
23 jan 2017
4.33 ( 4.33 /5) Rock City Escape Amersfoort
Prijs / kwaliteit verhouding
Ervaring, sfeer en puzzeltypes
Locatie(mogelijkheden), ontvangst, extra's
(heeft meer dan 10 keer een escape room gespeeld. )
Heel uitgebreid en spannend
Wow wat een beleving deze escaperoom. De tijd vloog voorbij en gelukkig op tijd ontsnapt.
22 jan 2017
4.33 ( 4.33 /5) Rock City Escape Amersfoort
Prijs / kwaliteit verhouding
Ervaring, sfeer en puzzeltypes
Locatie(mogelijkheden), ontvangst, extra's
(heeft 8 keer een escape room gespeeld. )
Super leuke en creatieve Escaperoom!
Het was een erg leuke Escaperoom! Inmiddels een aantal Escaperooms gedaan en deze hoort zeker bij de top 3! Mooie ambiance! Bij binnenkomst stond er helaas niemand ons op te wachten, maar wel een bordje dat ze er zo aankwamen. Leuke wachtruimte in Amerikaanse stijl. Als je word meegenomen wordt een leuk verhaal over het klooster verteld en daarna begint het verhaal van Bloody Mary. Van begin af aan spannend, dynamisch, veel denkwerk en tot het einde druk bezig geweest! Je krijgt echt waar voor je geld. Een aantal vonden het iets te spannend, maar ik kan me daar goed overheen zetten. Ik vond het top en ben blij dat ik tot de 40% hoor die het gehaald heeft!
15 jan 2017
5.00 ( 5.00 /5) Rock City Escape Amersfoort
Prijs / kwaliteit verhouding
Ervaring, sfeer en puzzeltypes
Locatie(mogelijkheden), ontvangst, extra's
(heeft 2 keer een escape room gespeeld. )
Bijzondere ervaring
Toen we het terrein op reden voelde je meteen een lugubere sfeer. We werden opgewacht in een amerikaans ingerichte kamer (paste niet helemaal in het thema, zag er wel leuk uit) waar je wat kon drinken. Het meisje die ons een korte rondleiding bleef goed in haar rol. Daarna gingen we een kamer in en kon het beginnen. Leuk dat het was ingericht met echte spulletjes uit het klooster! Het was fijn dat je meerdere dingen te gelijk kon doen en niet hoefde te wachten op elkaar. We hebben het helaas niet gehaald. Spannende ervaring!
11 jan 2017
5.00 ( 5.00 /5) Rock City Escape Amersfoort
Prijs / kwaliteit verhouding
Ervaring, sfeer en puzzeltypes
Locatie(mogelijkheden), ontvangst, extra's
(heeft 2 keer een escape room gespeeld. )
Leuk Teamuitje!
Escaperoom op een bijzondere locatie met een bijzondere geschiedenis. De ruimtes zijn in bijpassende sfeer gemaakt.
Leuke, uitdagende spellen. We waren met z'n zessen en hadden allemaal meer dan genoeg te doen. Er moest ook echt worden samengewerkt, dus dat past heel goed bij ons teamuitje.
We baalden echt dat onze tijd op was, want we waren nog niet klaar helaas.. Hadden graag alles kunnen afronden.
Gezien de enthousiaste reacties van alle deelnemers, zeker een aanrader!
30 dec 2016
5.00 ( 5.00 /5) Rock City Escape Amersfoort
Prijs / kwaliteit verhouding
Ervaring, sfeer en puzzeltypes
Locatie(mogelijkheden), ontvangst, extra's
(heeft meer dan 10 keer een escape room gespeeld. )
Topper op prachtige locatie en vol spanning!
Woensdag in Amersfoort de Rock City Escape room gedaan met de kamer Bloody Mary.
Bij aankomst scoort de locatie al bonuspunten: je komt aangereden op een enorm terrein waar een groot klooster op staat. Het zet meteen de sfeer! De ontvangst is erg vriendelijk: we nuttigen een drankje in de bar/ontvangstruimte. Bij de sanitaire stop worden de dames begeleid: het complex is enorm met diverse gangen en kamers...verdwalen is een reeele optie!!
En toen de kamer met introductieverhaal over Bloody Mary. De sfeer is perfect behouden in de kamer die is aangekleed met allerlei spullen uit het oude klooster. De sfeer wordt verder versterkt door muziek en diverse geluidseffecten die je triggert met je acties. Hetzelfde geldt voor het licht. De puzzels blijven in de sfeer van het oude klooster, zijn afwisselend fysiek en raadselachtig. Ja er zitten sloten in deze kamer maar door de afwisseling in puzzels, de veelheid aan puzzels vervelen we ons met een groep van vier geen enkel moment. Er zit een goede flow in de kamer!!
Geen spoilers natuurlijk maar naarmate het spel vordert wordt de kamer steeds wat angstaanjagender en spannender. Het einde is zeer origineel te noemen!! Wij vonden hem geweldig: een echte aanrader als je van sfeer, spanning, afwisselende puzzels en mooie effecten houdt!
1 mei 2016
5.00 ( 5.00 /5) Rock City Escape Amersfoort
Prijs / kwaliteit verhouding
Ervaring, sfeer en puzzeltypes
Locatie(mogelijkheden), ontvangst, extra's
(heeft meer dan 10 keer een escape room gespeeld. )
Spanning ten top
Rock City Escape is gevestigd in een (voormalig) klooster. Als je aan komt rijden wordt de sfeer gelijk neergezet. We werden heel vriendelijk ontvangen en na het intro filmpje te hebben bekeken konden we aan de slag. De escape room is goed opgebouwd en er is gebruik gemaakt van authentieke elementen uit het klooster. In de puzzels zit een goede afwisseling tussen doen, denken en zoeken. Sommige elementen zijn wellicht herkenbaar voor de ervaren escaper, maar er zitten ook leuke, originele puzzels tussen.
Wat voor ons de escape room echter 5 sterren maakt, is de ervaring, sfeer en beleving. Het decor/aankleding, de muziek en de visuele effecten zorgen ervoor dat je helemaal opgaat in het verhaal en omdat het een 'horror' thema betreft, zit de schrik er op sommige momenten goed in :).
Al met al een hele toffe escape room die zorgt voor een geweldige beleving.
26 apr 2016
4.00 ( 4.00 /5) Rock City Escape Amersfoort
Prijs / kwaliteit verhouding
Ervaring, sfeer en puzzeltypes
Locatie(mogelijkheden), ontvangst, extra's
(heeft 2 keer een escape room gespeeld. )
Bloody Mary
Toffe lokatie en special effects.
Uitdagende puzzels.
Paar keer goed geschrokken ook. Aanrader!