Real Adventure Game Utrecht

4.80 van 5 sterren (67 recensies)
Schrijf zelf een recensie
Prijs / kwaliteit verhouding
Ervaring, sfeer en puzzeltypes
Locatie(mogelijkheden), ontvangst, extra's

Uw e-mail is wel éénmalig nodig voor bevestiging van uw recensie, maar wordt niet voor andere doeleinden gebruikt.

Wanneer heeft u deze escaperoom gespeeld?
De speeldatum is ter voorkoming van spam.

Hoeveel escaperooms heeft u in totaal gespeeld?

Lees ons recensiebeleid alvorens u klikt op opslaan.

20 feb 2017
5.00 ( 5.00 /5) Real Adventure Game Utrecht
Prijs / kwaliteit verhouding
Ervaring, sfeer en puzzeltypes
Locatie(mogelijkheden), ontvangst, extra's
(heeft 8 keer een escape room gespeeld. )
Heel leuk
Het verhaal en afwisseling in puzzels, maakt dit tot één van de leukste escaperooms! Er is veel aandacht voor de hele beleving en het zit heel goed in elkaar. Heel leuk dat je echt iedereen in je team nodig hebt om eruit te komen. Aanrader!
24 okt 2016
5.00 ( 5.00 /5) Real Adventure Game Utrecht
Prijs / kwaliteit verhouding
Ervaring, sfeer en puzzeltypes
Locatie(mogelijkheden), ontvangst, extra's
(heeft 3 keer een escape room gespeeld. )
Zeer meeslepende escape room
Onwijs veel complimenten voor de spelleidster, zij heeft deze escape room heel goed aan elkaar geknoopt. Dit gaat door tot in de escape room zelf waar dit een veel meer interactief proces wordt.
Het oplossen van de puzzels leidt tot geweldig onverwachte gevolgen en vorderende verhaallijnen.
23 okt 2016
5.00 ( 5.00 /5) Real Adventure Game Utrecht
Prijs / kwaliteit verhouding
Ervaring, sfeer en puzzeltypes
Locatie(mogelijkheden), ontvangst, extra's
(heeft 1 keer een escape room gespeeld. )
SnugerzzZ
Al wekenlang keken we er naar uit, twee meiden,onervaren, samen naar een escape room...
We hebben enorm veel plezier gehad.Voordat je het in de gaten hebt word je al meegenomen in de fantasiewereld! Ondanks dat we maar met 2 personen het spel speelde was het super geslaagd.Helaas lukte het ons niet binnen de tijd maar we kwamen in de buurt. Dus dat viel toch niet tegen...De ontvangst, begeleiding, het enthousiasme, de locatie, de diverse uitdagingen, de humor; het was boven verwachting.Bedankt voor de geweldige beleving!
12 okt 2016
5.00 ( 5.00 /5) Real Adventure Game Utrecht
Prijs / kwaliteit verhouding
Ervaring, sfeer en puzzeltypes
Locatie(mogelijkheden), ontvangst, extra's
(heeft 2 keer een escape room gespeeld. )
superleuke ervaring!
Met ons gezin (7pers) deze escaperoom gespeeld. Dit was onze 2de escaperoom en overtrof ruimschoots onze verwachtingen! Aardige mensen, grappig verhaal, slimme technische foefjes en dit alles in een gave werfkelder in de binnenstad van Utrecht. Wij waren binnen het uur klaar, maar moesten wel flink doorwerken! Echt een aanrader!
10 okt 2016
5.00 ( 5.00 /5) Real Adventure Game Utrecht
Prijs / kwaliteit verhouding
Ervaring, sfeer en puzzeltypes
Locatie(mogelijkheden), ontvangst, extra's
(heeft 1 keer een escape room gespeeld. )
Fantastische ervaring
Mijn eerste Escape Room en echt fantastisch! De ontvangst is super en je zit direct goed in het spel, zonder dat je er erg in hebt, wordt je in deze ervaring meegenomen. De ontvangstruimte is mooi en gezellig, de medewerkers aardig en gastvrij. Wij speelden bordspellen omdat we met meerdere teams waren en dat is ook al superleuk. De Escaperoom zit goed in elkaar en het is ontzettend leuk om te doen.
18 sep 2016
5.00 ( 5.00 /5) Real Adventure Game Utrecht
Prijs / kwaliteit verhouding
Ervaring, sfeer en puzzeltypes
Locatie(mogelijkheden), ontvangst, extra's
(heeft 2 keer een escape room gespeeld. )
Does it get better than this?
What an amazing experience... Second time I did an escape room, but definitely this one surpasses the first. By far. Friendly and good staff and great puzzles. Very well designed! I highly recommend anyone to do this with a bunch of friends!
(Team Dukezzz)
10 aug 2016
5.00 ( 5.00 /5) Real Adventure Game Utrecht
Prijs / kwaliteit verhouding
Ervaring, sfeer en puzzeltypes
Locatie(mogelijkheden), ontvangst, extra's
(heeft 1 keer een escape room gespeeld. )
Geweldige ervaring
We waren met een hele club & hebben met volle teugen genoten!
Het begin was zeer verrassend & het einde was echt hilarisch.
Mijn dochter 12 was er ook bij en ze vond het ook een mooie beleving!
9 aug 2016
4.67 ( 4.67 /5) Real Adventure Game Utrecht
Prijs / kwaliteit verhouding
Ervaring, sfeer en puzzeltypes
Locatie(mogelijkheden), ontvangst, extra's
(heeft 1 keer een escape room gespeeld. )
Ontzettend leuk
Afgelopen zondag met de familie naar de escaperoom in Utrecht geweest.
Zowel entree, als verheel, als locatie en aankleding zijn echt geweldig.
Ook erg uitdagende en geen standaard puzzels!!
21 jul 2016
4.67 ( 4.67 /5) Real Adventure Game Utrecht
Prijs / kwaliteit verhouding
Ervaring, sfeer en puzzeltypes
Locatie(mogelijkheden), ontvangst, extra's
(heeft 3 keer een escape room gespeeld. )
Bijzzzonder geslaagd!
Wij waren met een groep van 6 personen en hebben heel erg genoten van de tijd die we in de escaperoom hebben doorgebracht. Deze zit op een mooie locatie in de binnenstad in een oude werfkelder. Er is veel aandacht besteed aan de techniek, die het verhaal goed ondersteunt. Uiteindelijk zijn we ontsnapt met nog 6 minuten op de klok.
Na afloop nam de Gamemaster ruim de tijd om de techniek achter de Escape room uit te leggen. Dat was ook heel interessant.
Al met al een echte aanrader!
15 jul 2016
5.00 ( 5.00 /5) Real Adventure Game Utrecht
Prijs / kwaliteit verhouding
Ervaring, sfeer en puzzeltypes
Locatie(mogelijkheden), ontvangst, extra's
(heeft 1 keer een escape room gespeeld. )
Toppertje!
Vriendelijk ontvangst..goed in elkaar gezet verhaal om het doel van deze escaperoom uit te leggen. De opdrachten/raadsels/puzzels zijn echt een uitdaging.
Met moeite net binnen de tijd alles volbracht.
Wij hebben het ontzettend leuk gevonden. Toppertje!
2 jul 2016
4.67 ( 4.67 /5) Real Adventure Game Utrecht
Prijs / kwaliteit verhouding
Ervaring, sfeer en puzzeltypes
Locatie(mogelijkheden), ontvangst, extra's
(heeft 1 keer een escape room gespeeld. )
Uitdagende en creatieve escaperoom
Zeer genoten van deze escaperoom.
Mooie locatie, overtuigende spelleiding en professionele afwerking. Zeker aan te raden.
26 jun 2016
4.67 ( 4.67 /5) Real Adventure Game Utrecht
Prijs / kwaliteit verhouding
Ervaring, sfeer en puzzeltypes
Locatie(mogelijkheden), ontvangst, extra's
(heeft 1 keer een escape room gespeeld. )
Geweldige tijd
Het was de eerste escape room voor ons team van 6. Maar we hebben gigantisch genoten.
Alles zag er goed uit en was leuk aangekleed. De puzzels waren leuk en goed voor ons op niveau. Het verhaal dat door de hele escaperoom zat trok alles naar een compleet nieuw nivea en maakte het echt af.

Verder was de spelleiding en andere medewerkers echt leuk om mee te praten en hebben ze ons echt aangestoken om meer escape rooms te doen
21 jun 2016
5.00 ( 5.00 /5) Real Adventure Game Utrecht
Prijs / kwaliteit verhouding
Ervaring, sfeer en puzzeltypes
Locatie(mogelijkheden), ontvangst, extra's
(heeft 1 keer een escape room gespeeld. )
Erg naar de zin gehad!
Dit was voor ons team van 7 man de eerste escape room. Prettige ontvangst, leuk verhaal, goede diversiteit aan puzzels, en daardoor een beroep op verschillende skills en goed teamwork. Onze host was ook erg enthousiast en vond het mooi om na afloop vanalles uit te leggen, wat de ervaring helemaal af maakte. We hebben erg genoten!
20 jun 2016
4.33 ( 4.33 /5) Real Adventure Game Utrecht
Prijs / kwaliteit verhouding
Ervaring, sfeer en puzzeltypes
Locatie(mogelijkheden), ontvangst, extra's
(heeft 5 keer een escape room gespeeld. )
Echt een "experience"
Prettige ontvangst, leuk verhaal en mooie locatie. Al met al hebben we een super experience gehad!
De puzzels zijn leuk en origineel, maar niet zo moeilijk (we hadden 13 minuten over) door alle 'hints' die we standaard kregen (anders is het verhaal ook moeilijker te volgen). Zelf zouden we liever net wat meer "aanrommelen" om zelf achter het verhaal te komen, maar het is de vraag of deze escape room zich daarvoor leent... Het is natuurlijk ook een kwestie van wat je leuk vindt.
20 jun 2016
5.00 ( 5.00 /5) Real Adventure Game Utrecht
Prijs / kwaliteit verhouding
Ervaring, sfeer en puzzeltypes
Locatie(mogelijkheden), ontvangst, extra's
(heeft 1 keer een escape room gespeeld. )
Super!!
Escaperoom The Queen was helemaal top. Voor alle vijf was het de eerste keer om een escaperoom in te gaan. Maar wat een ervaring, leuk ontvangst, super leuke opdrachten en wat een mooie locatie onder bij de gracht. Helemaal top!!
19 jun 2016
5.00 ( 5.00 /5) Real Adventure Game Utrecht
Prijs / kwaliteit verhouding
Ervaring, sfeer en puzzeltypes
Locatie(mogelijkheden), ontvangst, extra's
(heeft 2 keer een escape room gespeeld. )
Enorme aanrader
Wij (groep van 4 personen) vonden The Queen geweldig! De ontvangst, de puzzels/opdrachten, de ruimte, wij hebben ons prima vermaakt. Heel slim opgezet, echt een uitdaging. Enorme aanrader!
31 mei 2016
5.00 ( 5.00 /5) Real Adventure Game Utrecht
Prijs / kwaliteit verhouding
Ervaring, sfeer en puzzeltypes
Locatie(mogelijkheden), ontvangst, extra's
(heeft 1 keer een escape room gespeeld. )
Fijn verhaal, pittige puzzels en ultieme locatie. Top!
Heel tof! Fijn verhaal, pittige puzzels en in de werfkelder aan de Oude Gracht natuurlijk een ultieme locatie. En met 28 seconden op de klok waren wij natuurlijk heel blij dat we 'm gehaald hebben.

Ik wou dat ik 'm nog eens kon doen, maar ja... dat gaat niet, dus dan kan ik alleen maar doen wat daar het dichtst bij in de buurt komt: deze escape room aan iedereen aanraden!
29 mei 2016
4.33 ( 4.33 /5) Real Adventure Game Utrecht
Prijs / kwaliteit verhouding
Ervaring, sfeer en puzzeltypes
Locatie(mogelijkheden), ontvangst, extra's
(heeft meer dan 10 keer een escape room gespeeld. )
Leuk!
We werden vriendelijk welkom geheten in de spelletjeswinkel. We waren 5 minuten te laat compleet, maar dit was gelukkig geen probleem. Bij de uitleg krijg je eerst de schrik van je leven, maar dan wordt al snel alles duidelijk. Er is een heel verhaal omheen bedacht. Zelf vond ik dat niks, omdat ik niet zoveel met fantasy heb, maar anderen in onze groep vonden dit juist erg leuk. Er waren niet heel veel puzzels en ze waren ook niet heel erg moeilijk, maar sommige zagen er wel leuk uit en waren vernieuwend. Er staat een grote machine die erg gaaf gemaakt is en leuk werkt. Al met al een prima escape room voor een prima prijs, maar voor mij geen wouw effect al is dat lastig als je al meer dan 25 escape rooms gedaan hebt.
17 mei 2016
5.00 ( 5.00 /5) Real Adventure Game Utrecht
Prijs / kwaliteit verhouding
Ervaring, sfeer en puzzeltypes
Locatie(mogelijkheden), ontvangst, extra's
(heeft 1 keer een escape room gespeeld. )
Complete Chaos
Voor het eerst een escape room gespeelt en wat een succes ! Complete chaos om achter het geheim te komen. Gelukkig is Chaos ook een systeem dat tot succes kan leiden, en dan ook nog met ruim 1,09 (euhum) te gaan zagen we gelukkig weer de buitenlucht.

Erg onder de indruk van de technische hoogstandjes, en slimme puzzels
15 mei 2016
5.00 ( 5.00 /5) Real Adventure Game Utrecht
Prijs / kwaliteit verhouding
Ervaring, sfeer en puzzeltypes
Locatie(mogelijkheden), ontvangst, extra's
(heeft 1 keer een escape room gespeeld. )
Eerste ervaring escape room : super!
Erg leuke ervaring! Een echte aanrader! Komische start. Leuk verhaal en diverse opdrachten (creatief, doen én denken), zitten allebei goed in elkaar. Goed te doen met een team van 8 personen.
15 mei 2016
4.67 ( 4.67 /5) Real Adventure Game Utrecht
Prijs / kwaliteit verhouding
Ervaring, sfeer en puzzeltypes
Locatie(mogelijkheden), ontvangst, extra's
(heeft 1 keer een escape room gespeeld. )
Top!
Super leuke escaperoom!!! Enthousiaste spelleider! Wij hebben het erg naar onze zin gehad.
13 mei 2016
5.00 ( 5.00 /5) Real Adventure Game Utrecht
Prijs / kwaliteit verhouding
Ervaring, sfeer en puzzeltypes
Locatie(mogelijkheden), ontvangst, extra's
(heeft 1 keer een escape room gespeeld. )
Eerste ervaring met escaperooms: Top
Afgezien van wat wachttijd i.v.m. technische problemen (die achteraf helemaal niet zo ingewikkeld bleken) was de ervaring erg goed! Lekker centraal in Utrecht, leuk verhaal en leuke winkel om in te wachten. Al met al eigenlijk gewoon dus top!
7 mei 2016
5.00 ( 5.00 /5) Real Adventure Game Utrecht
Prijs / kwaliteit verhouding
Ervaring, sfeer en puzzeltypes
Locatie(mogelijkheden), ontvangst, extra's
(heeft 3 keer een escape room gespeeld. )
Innovatief, teamwork noodzakelijk.
Mooie escaproom met leuke uitdagingen in een mooi verhaal. Wij hebben ervan genoten. Ontvangst en uitleg na afloop vol enthousiasme gebracht. Een absolute aanrader.
3 mei 2016
5.00 ( 5.00 /5) Real Adventure Game Utrecht
Prijs / kwaliteit verhouding
Ervaring, sfeer en puzzeltypes
Locatie(mogelijkheden), ontvangst, extra's
(heeft 1 keer een escape room gespeeld. )
Heel erg veel gelachen!
In de escape room 'The Queen' hebben we in een werfkelder in Utrecht meegedaan aan een spannend onderzoek. We werden ondergedompeld in een bijzonder verhaal en kregen direct een taak die we binnen een bepaalde tijdspanne moesten volbrengen. We gingen voortvarend aan de slag maar ontdekten al snel dat scherpte, intelligentie en intuïtie hier behoorlijk op de proef werden gesteld.
Hulde voor de vormgeving, doordachtheid en de begeleiding! Fantastische ervaring. Op naar de volgende!
fam. Wolfsbergen, Den Haag
2 mei 2016
5.00 ( 5.00 /5) Real Adventure Game Utrecht
Prijs / kwaliteit verhouding
Ervaring, sfeer en puzzeltypes
Locatie(mogelijkheden), ontvangst, extra's
(heeft 1 keer een escape room gespeeld. )
Ingenieuze puzzles en pakkend verhaal!
Ik had nooit eerder een Escape Room geprobeerd en wist niet goed van ik kon verwachten - maar ik werd erg positief verrast. De Escape Room zat indrukwekkend goed in elkaar - slimme puzzles, mooi en realistisch opgebouwde locatie. Er zit een pakkend verhaal eromheen en door dit verhaal en de spelleider die die ook meespeelt ga je je ook zelf helemaal inleven.
2 mei 2016
5.00 ( 5.00 /5) Real Adventure Game Utrecht
Prijs / kwaliteit verhouding
Ervaring, sfeer en puzzeltypes
Locatie(mogelijkheden), ontvangst, extra's
(heeft 1 keer een escape room gespeeld. )
Aanrader!
Leuke escaperoom op een mooie locatie in hartje Utrecht. Grote diversiteit in puzzels, leuke technische snufjes en een gedreven spelleider! We hebben ons erg vermaakt! Absoluut een aanrader dus!
2 mei 2016
5.00 ( 5.00 /5) Real Adventure Game Utrecht
Prijs / kwaliteit verhouding
Ervaring, sfeer en puzzeltypes
Locatie(mogelijkheden), ontvangst, extra's
(heeft 1 keer een escape room gespeeld. )
SUPER escape room! Wat een bijzondere ervaring!
Vorige week heb ik met vrienden deze escape room beleefd. Ik kan niet anders zeggen dan dat het een super spannende ervaring is voor elke soort bezoeker; of je nou met je familie komt, met vrienden of met collega's...dankzij goede begeleiding is hij voor iedereen te doen, maar het is tegelijkertijd een hele uitdaging om een goede prestatie neer te zetten! Alles was ontzettend goed verzorgd: begeleiding, aankleding (zo mooi, zo veel details!), locatie (paste helemaal in de sfeer), puzzels, verhaal...wat een top ervaring!
30 apr 2016
5.00 ( 5.00 /5) Real Adventure Game Utrecht
Prijs / kwaliteit verhouding
Ervaring, sfeer en puzzeltypes
Locatie(mogelijkheden), ontvangst, extra's
(heeft 4 keer een escape room gespeeld. )
Een ander soort Escape room
We hebben al een aantal keer een Escape Room gedaan. Die in Bunschoten bijvoorbeeld moet het van de aankleding en sfeer hebben, deze Room scoort echt geweldig op de fun factor! We hebben ons heel goed vermaakt en geweldig gelachen. Zeker een aanrader!
28 apr 2016
5.00 ( 5.00 /5) Real Adventure Game Utrecht
Prijs / kwaliteit verhouding
Ervaring, sfeer en puzzeltypes
Locatie(mogelijkheden), ontvangst, extra's
(heeft 1 keer een escape room gespeeld. )
Sfeervol en uitdagend!
+ Mooie locatie
+ Goede setting met originele details
+ Veel te doen

Uitstekend totaalpakket; ik zou deze escape room aan iedereen aanbevelen.
18 apr 2016
5.00 ( 5.00 /5) Real Adventure Game Utrecht
Prijs / kwaliteit verhouding
Ervaring, sfeer en puzzeltypes
Locatie(mogelijkheden), ontvangst, extra's
(heeft 1 keer een escape room gespeeld. )
Heel leuk!
Het is een mooie ervaring, de puzzels waren leuk om te doen en de sfeer was top! Je gaat mee in het verhaal. Zeker een aanrader.
17 apr 2016
5.00 ( 5.00 /5) Real Adventure Game Utrecht
Prijs / kwaliteit verhouding
Ervaring, sfeer en puzzeltypes
Locatie(mogelijkheden), ontvangst, extra's
(heeft 2 keer een escape room gespeeld. )
Ruud's vrijgezellen party
In één woord 'grandioos'. Ontvangst incl. meedenken super! Locatie geweldig! De sfeer was top en puzzeltypes waren afwisselend en zeer goed bedacht. Je krijgt echt 'waar' voor je geld. Het was een hersen krakend uur met veel lol en met een goed resultaat voor de groep.
4 apr 2016
5.00 ( 5.00 /5) Real Adventure Game Utrecht
Prijs / kwaliteit verhouding
Ervaring, sfeer en puzzeltypes
Locatie(mogelijkheden), ontvangst, extra's
(heeft 1 keer een escape room gespeeld. )
Super leuke ervaring
Goed geregeld, gemaakt en begeleid, Slimme/uitdagende puzzels en een leuke flavour en context voor de puzzels. 10/10!
4 apr 2016
4.67 ( 4.67 /5) Real Adventure Game Utrecht
Prijs / kwaliteit verhouding
Ervaring, sfeer en puzzeltypes
Locatie(mogelijkheden), ontvangst, extra's
(heeft 3 keer een escape room gespeeld. )
Leuk!
Ik zal niet veel kunnen vertellen over de escape room zelf, om natuurlijk spoilers te voorkomen, maar wat een leuke escape room!

Na een uitgebreide backstory en uitleg van hoe we moeten ''ontsnappen'' uit de kamer, gingen ik en 5 vrienden de escape room in en zijn we als kippen zonder kop begonnen. Veel verschillende puzzels die niet te makkelijk, maar ook niet te moeilijk zijn. We hebben ons uitstekend vermaakt en zijn na 49 minuten uit de kamer gekomen.

Een aanrader!
29 mrt 2016
5.00 ( 5.00 /5) Real Adventure Game Utrecht
Prijs / kwaliteit verhouding
Ervaring, sfeer en puzzeltypes
Locatie(mogelijkheden), ontvangst, extra's
(heeft 3 keer een escape room gespeeld. )
Verrassend goed
Leuke, uitdagende en diverse escaperoom met een origineel verhaal en leuke puzzels. Dit is niet je gemiddelde escaperoom!
27 mrt 2016
5.00 ( 5.00 /5) Real Adventure Game Utrecht
Prijs / kwaliteit verhouding
Ervaring, sfeer en puzzeltypes
Locatie(mogelijkheden), ontvangst, extra's
(heeft 1 keer een escape room gespeeld. )
Top
Met 4 personen deze escape room gedaan. Leuke puzzels. Goed ontvangst. Al met al een erg leuke ervaring! Zou iedereen deze escape room aanbevelen.
19 mrt 2016
5.00 ( 5.00 /5) Real Adventure Game Utrecht
Prijs / kwaliteit verhouding
Ervaring, sfeer en puzzeltypes
Locatie(mogelijkheden), ontvangst, extra's
(heeft 1 keer een escape room gespeeld. )
beetastic time
We've had an excellent time playing the Queen. It was our very first escape room and we had an amazing time. Decoration was fantastic,
the game master was very good and the puzzles were fully occupying our brains for 59. something minutes.

Brilliant Time! thank you team Subcultures!!
(btw, best board-game shop as well)
5 mrt 2016
5.00 ( 5.00 /5) Real Adventure Game Utrecht
Prijs / kwaliteit verhouding
Ervaring, sfeer en puzzeltypes
Locatie(mogelijkheden), ontvangst, extra's
(heeft 2 keer een escape room gespeeld. )
Een verhalende Escape Room.
Wij hebben deze Escape Room met 2 personen gedaan. Voor één van beide was het de eerste ervaring met een Escape Room.

Bij binnenkomst werden wij allereerst hartelijk verwelkomt door de eigenaar. We waren iets te vroeg en hebben eerst nog even wat rondgekeken in de bijbehorende ‘Spellen Shop’. Toen we aan de beurt waren gingen we om een tafel ging zitten en kregen we rustig en duidelijk het spelconcept en de 'regels' uit gelegd. Daarbij vertelde de eigenaar zelf een Escape Room liefhebber te zijn en nieuwere ervaring te verzorgen dan bij de meeste andere Escape Room; versie 2.0.

Het concept (score 9/10)
De Escape Room zelf is verweven rondom een verhaal dat voortborduurt op de short-story 'Royal Jelly' van Roald Dahl. De spelbeleider speelt daarin een sturende rol en is ook de reden dat jij als deelnemer in dit verhaal en dus de Escape Room terecht komt.
Via een portofoon houd je gedurende het uur dat je in de Escape Room zit contact met de spelleider. Dit geeft een extra dimensie aan het verhaal en verzorgt een wat speelsere manier van hints geven wanneer de deelnemers vast lijken te lopen.

De ruimte (score 8/10)
De opzet van de ruimte is minimalistisch, maar het interieur en de indeling is passend bij het thema. Het ‘decor’ bestaat deels uit meubilair en deels uit zelf vervaardigde attributen. Alles past perfect binnen het thema, echter had het toch nog wel een ‘home-made’ karakter.

De puzzels (score 9/10)
Bijna alle zintuigen moeten worden ingezet bij het oplossen van de verschillende puzzels. Hierbij speelt het overkoepelende thema/verhaallijn een grote rol. Tevens wordt er veel gebruik gemaakt van elektronica, die op een zeer ingenieuze wijze wordt toegepast. In het spel is ook een belangrijke keuze verweven; helaas voelde deze keuze uiteindelijk niet zo wereld groots.
De puzzels waren goed te doen voor 2 personen, alhoewel het geheel misschien toch beter passend is voor grotere groepen (5-6 personen).
Het niveau van de puzzels was wat ons betreft zeker niet te moeilijk.

Overall (score 9/10)
Concluderend is het een Escape Room waarbij het ontsnappen uit de ruimte een ervaring wordt door een overkoepelend verhaal dat een grote rol speelt bij de individuele (elektronische) puzzels en een doel geeft aan het ‘ontsnappen’. Wij hebben genoten!
28 feb 2016
5.00 ( 5.00 /5) Real Adventure Game Utrecht
Prijs / kwaliteit verhouding
Ervaring, sfeer en puzzeltypes
Locatie(mogelijkheden), ontvangst, extra's
(heeft 4 keer een escape room gespeeld. )
Uitstekende en verrassende escape room
Wij hebben al een aantal escape rooms gedaan en waren dan ook blij verrast om te zien dat The Queen een heel aantal leuke innovatieve puzzels heeft die we nog niet ergens anders hebben gezien. Zeker een aanrader! Met twee personen is deze escape room dus ook goed te doen.
27 feb 2016
5.00 ( 5.00 /5) Real Adventure Game Utrecht
Prijs / kwaliteit verhouding
Ervaring, sfeer en puzzeltypes
Locatie(mogelijkheden), ontvangst, extra's
(heeft 1 keer een escape room gespeeld. )
Origineel en spannend met een origineel verhaal!
Deze escape room is top! Lees vooraf vooral het verhaal "Royal Jelly" van Roald Dahl (https://englishinwonderland.wikispaces.com/file/view/27_Royal_Jelly_by_JRoald_Dahl.pdf) waar deze escape room het vervolg op is. In het verhaal van Dahl staan geen spoilers, het geeft je alleen de achtergrond voor deze escape room. Het uur vliegt om als je eenmaal binnen bent met een hele leuke zoektocht in een spannende kelder met een geheimzinnig laboratorium. Er zijn outfits om aan te trekken, allerlei spannende apparaten en je hebt al je zintuigennodig. Er is begeleiding van buiten de kamer via de walkie talkie, maar je moet het echt helemaal zelf doen. Als je tijdig aan het eind van het verhaal komt zijn de laatste 5 minuten super hectisch, maar ook erg leuk om als team te doen.
26 feb 2016
5.00 ( 5.00 /5) Real Adventure Game Utrecht
Prijs / kwaliteit verhouding
Ervaring, sfeer en puzzeltypes
Locatie(mogelijkheden), ontvangst, extra's
(heeft 3 keer een escape room gespeeld. )
Escaperoom, top!
Wij hebben een maandje geleden deze escape room gedaan en wij hebben het er nog over! Deze escaperoom heeft een leuk verhaal, superleuke wisselende puzzels en de begeleiding/hints zijn op een heel goede manier gedaan. Daardoor zit je echt in het moment! Inmiddels ook al andere escaperooms gedaan, maar deze steekt er met kop en schouders bovenuit. Mooie locatie, heel goed gedaan! Keep on goin'!
24 feb 2016
4.00 ( 4.00 /5) Real Adventure Game Utrecht
Prijs / kwaliteit verhouding
Ervaring, sfeer en puzzeltypes
Locatie(mogelijkheden), ontvangst, extra's
(heeft 2 keer een escape room gespeeld. )
Leuk avontuur met origineel verhaal
Veel leuke puzzels waar alle zintuigen bij nodig zijn. Ook technisch leuk. Zonder goed samenwerking kom je er niet.
Verhaal kan iets meer meeslepend gebracht worden.
22 feb 2016
4.33 ( 4.33 /5) Real Adventure Game Utrecht
Prijs / kwaliteit verhouding
Ervaring, sfeer en puzzeltypes
Locatie(mogelijkheden), ontvangst, extra's
(heeft 1 keer een escape room gespeeld. )
Bzzz
Gave Escaperoom. Was onze eerste ervaring. Leuke en uitdagende puzzels en veel technisch vernuft!
21 feb 2016
5.00 ( 5.00 /5) Real Adventure Game Utrecht
Prijs / kwaliteit verhouding
Ervaring, sfeer en puzzeltypes
Locatie(mogelijkheden), ontvangst, extra's
(heeft 3 keer een escape room gespeeld. )
Beezonder avontuur .. deze mag je niet missen!
Wat een gaaf avontuur, een escaperoom zoals hij hoort te zijn .. goed verhaal, leuke storytelling-game en tot in de puntjes verzorgde puzzels/electronica/interactie!
Ga dit doen!
21 feb 2016
5.00 ( 5.00 /5) Real Adventure Game Utrecht
Prijs / kwaliteit verhouding
Ervaring, sfeer en puzzeltypes
Locatie(mogelijkheden), ontvangst, extra's
(heeft 1 keer een escape room gespeeld. )
Zeer leuke ervaring. Goede verhaal-gebaseerde puzzel setting
Met 4 vrienden de snode plannen van een bijenkoningin dwarsbomen... of toch niet?
Samenwerken met elkaar, maar ook met al je zintuigen is nodig om dit te doorgronden gevolgd door een onverwachte eindspurt.
Met nog 3:10min op de teller hebben we het nipt afgerond.
Wij hebben ons erg vermaakt.
Dank.
13 feb 2016
4.33 ( 4.33 /5) Real Adventure Game Utrecht
Prijs / kwaliteit verhouding
Ervaring, sfeer en puzzeltypes
Locatie(mogelijkheden), ontvangst, extra's
(heeft 1 keer een escape room gespeeld. )
Mooi verjaardagsuitje
Goede, enthousiaste begeleiding. Mooi opgezet verhaal. Sfeervol uitgewerkt met leuke props.

We hebben met een verjaardagsfeestje van 6 kinderen van 12 en 2 volwassenen het spel gespeeld, we kwamen nog onder tijdsdruk maar hebben het wel gehaald. De groep was erg enthousiast!
10 feb 2016
5.00 ( 5.00 /5) Real Adventure Game Utrecht
Prijs / kwaliteit verhouding
Ervaring, sfeer en puzzeltypes
Locatie(mogelijkheden), ontvangst, extra's
(heeft 1 keer een escape room gespeeld. )
Leuke ervaring, perfect voor een groep van 6!
Hartelijke ontvangst, verrassende effecten, leuke locatie!
4 feb 2016
5.00 ( 5.00 /5) Real Adventure Game Utrecht
Prijs / kwaliteit verhouding
Ervaring, sfeer en puzzeltypes
Locatie(mogelijkheden), ontvangst, extra's
(heeft 3 keer een escape room gespeeld. )
Zzzuper tof
Goed doorlopend verhaal, groot actief deel, gebruik van toffe technologie in combinatie met normale puzzels. Zeker een aanrader.
1 feb 2016
4.33 ( 4.33 /5) Real Adventure Game Utrecht
Prijs / kwaliteit verhouding
Ervaring, sfeer en puzzeltypes
Locatie(mogelijkheden), ontvangst, extra's
(heeft 3 keer een escape room gespeeld. )
Heel anders, maar super leuk
Voor mij de derde escaperoom ervaring, voor de rest van de groep de eerste keer. We waren met z'n zessen en dat is naar mijn gevoel best een goed formaat groep voor deze kamer.
Eerste uitleg in de spellenwinkel over de regels en de opzet van het verhaal was heel goed, korte inleiding tot waar het verhaal over ging. Vervolgens naar de room gelopen en zodra je voor de deur staat stapt de begeleider uit zn verhaal als escaperoom begeleider en in zn verhaal als medewerker van de spellenwinkel en daarmee in het verhaal waar de room om draait.
Concept zit heel goed in elkaar. Heel anders dan de meeste. Je zit echt in een verhaal en niet alleen in een kamer. Puzzels zijn wat anders dan wat ik eerder was tegen gekomen maar wel heel leuk.
Veel elektronica, knopjes draaien, indrukken, spullen zoeken, alles zat er wel in. Weinig overbodige spullen, wat heel fijn was.
Met 13 minuten over uiteindelijk ontsnapt. Ondanks dat degene waarvoor dit de eerste keer was nooit hadden verwacht eruit te komen.
Heel bijzzzonder en zeker een aanrader!
29 jan 2016
4.67 ( 4.67 /5) Real Adventure Game Utrecht
Prijs / kwaliteit verhouding
Ervaring, sfeer en puzzeltypes
Locatie(mogelijkheden), ontvangst, extra's
(heeft 1 keer een escape room gespeeld. )
Geweldig!
We werden leuk ontvangen, waarna we de de escape room in gingen. Zonder hier iets te verklappen was het erg origineel opgezet, het verhaal er omheen gaf het iets van diepgang. Dit was onze eerste escape room, en het heeft ons overtuigd om het vaker te doen! De locatie is ook goed overigens, vlakbij het station en bij de grachten.

Als ik deze escape room met andere op deze site vergelijk: de vijfde ster voor "extra's" kunnen ze met koffie/thee verdienen ;-)
28 jan 2016
3.67 ( 3.67 /5) Real Adventure Game Utrecht
Prijs / kwaliteit verhouding
Ervaring, sfeer en puzzeltypes
Locatie(mogelijkheden), ontvangst, extra's
(heeft 1 keer een escape room gespeeld. )
The Queen
Leuk spel, duurde even voordat we het doorhadden, maar daarna zowel denken als een stukje behendigheid.
28 jan 2016
3.67 ( 3.67 /5) Real Adventure Game Utrecht
Prijs / kwaliteit verhouding
Ervaring, sfeer en puzzeltypes
Locatie(mogelijkheden), ontvangst, extra's
(heeft 1 keer een escape room gespeeld. )
Bijna record verbroken..
Het scheelde heel weinig.. maar vooral de ervaring was echt super! Leuke room!
Wij waren met 7 mensen, was heel goed te doen en we hadden elkaar echt nodig!
27 jan 2016
4.67 ( 4.67 /5) Real Adventure Game Utrecht
Prijs / kwaliteit verhouding
Ervaring, sfeer en puzzeltypes
Locatie(mogelijkheden), ontvangst, extra's
(heeft 1 keer een escape room gespeeld. )
Spannend avontuur!
Vanaf het begin tot het eind één groot avontuur.
Leuke begeleiding en mooie setting.
Heel erg gaaf om gespeeld te hebben!
6 jan 2016
4.00 ( 4.00 /5) Real Adventure Game Utrecht
Prijs / kwaliteit verhouding
Ervaring, sfeer en puzzeltypes
Locatie(mogelijkheden), ontvangst, extra's
(heeft 2 keer een escape room gespeeld. )
Pfffff...net op tijd!
We kwamen bijna in tijdnood maar hebben het toch gered. Leuke Escape Room. Compleet anders dan we tot zo ver hadden beleefd. Vooral de kinderen van 14 en 16 vonden het erg leuk! Zij hadden de 'puzzels' sneller door dan de volwassenen.
4 jan 2016
5.00 ( 5.00 /5) Real Adventure Game Utrecht
Prijs / kwaliteit verhouding
Ervaring, sfeer en puzzeltypes
Locatie(mogelijkheden), ontvangst, extra's
(heeft 1 keer een escape room gespeeld. )
Geweldig goed opgezette room
Gisteren met ons team het avontuur aangegaan in de escape room van subcultures. Opvallend was het enthousiasme van de spelleider Tim. Hij zat goed in zijn rol.
Ook het feit dat hij goed omging met claustrofobische neigingen ging erg goed zodat iedereen gewoon mee kon doen.
De escape room zit vol met slimme puzzels, spannende effecten, zintuiglijke prikkels en een spannend einde.
Dat, in combinatie met een leuke verhaallijn en mooie vormgeving, maakte het een zeer geslaagde belevenis!

Een echte aanrader!
3 jan 2016
4.67 ( 4.67 /5) Real Adventure Game Utrecht
Prijs / kwaliteit verhouding
Ervaring, sfeer en puzzeltypes
Locatie(mogelijkheden), ontvangst, extra's
(heeft meer dan 10 keer een escape room gespeeld. )
Topper
Goed uitgedacht verhaal (The Queen) dat daadwerkelijk zijn plaats heeft in de escape room. Puzzels zijn gevarieerd en mooi uitgewerkt. Goede ontvangst die je meteen in het verhaal trekt. Aanrader!
27 dec 2015
4.33 ( 4.33 /5) Real Adventure Game Utrecht
Prijs / kwaliteit verhouding
Ervaring, sfeer en puzzeltypes
Locatie(mogelijkheden), ontvangst, extra's
(heeft 1 keer een escape room gespeeld. )
Geweldige escaperoom!
Prima ontvangst, wel wat lange introductie. Locatie is een winkel, dus niet echt een 'evenementenlocatie'. Geen drankje bij ontvangst of naderhand bijvoorbeeld.
Escaperoom zelf is mooie ruimte met mooie technieken. Uitdagende opzet/moeilijkheidsgraad.
25 dec 2015
5.00 ( 5.00 /5) Real Adventure Game Utrecht
Prijs / kwaliteit verhouding
Ervaring, sfeer en puzzeltypes
Locatie(mogelijkheden), ontvangst, extra's
(heeft 1 keer een escape room gespeeld. )
Team LB heeft genoten
Voor ons allemaal de eerste keer en wat voor één! Het heeft ons enthousiast en nieuwsgierig gemaakt om er nog meer te spelen.
Fijne begeleiding ook tijden het spel. Leuke interactie.
22 dec 2015
4.67 ( 4.67 /5) Real Adventure Game Utrecht
Prijs / kwaliteit verhouding
Ervaring, sfeer en puzzeltypes
Locatie(mogelijkheden), ontvangst, extra's
(heeft 2 keer een escape room gespeeld. )
Erg leuk
Met een bedrijfsuitje (7 mannen) deze Escaperoom gedaan. Erg leuk, zeker met alle technische snufjes. Alle soorten puzzeldisciplines kwamen voorbij om het vraagstuk op te lossen. Erg leuk.
Ook de locatie aan de werf, onder de sprookjesachtige winkel, is een ervaring op zich!
13 dec 2015
5.00 ( 5.00 /5) Real Adventure Game Utrecht
Prijs / kwaliteit verhouding
Ervaring, sfeer en puzzeltypes
Locatie(mogelijkheden), ontvangst, extra's
(heeft 1 keer een escape room gespeeld. )
Bijzzzonder avontuur!
Verhaal zat goed in elkaar. Uitdagende puzzels, mooi opgezet en heel enthousiaste begeleiding. Top!
We waren met z'n zessen, wat prima was. Iedereen heeft bijgedragen, bijna 12 minuten over. Met 2 of 3 man zal het lastig zijn om alles op tijd rond te krijgen!
13 dec 2015
4.67 ( 4.67 /5) Real Adventure Game Utrecht
Prijs / kwaliteit verhouding
Ervaring, sfeer en puzzeltypes
Locatie(mogelijkheden), ontvangst, extra's
(heeft 2 keer een escape room gespeeld. )
Spannende uurtjes beleefd
Na een wat lange inleiding erg nieuwsgierig geworden naar het spel. En niet teleurgesteld. Verrassend, uitdagend en orgineel. Hele leuke avond gehad met paar vrienden.
28 nov 2015
5.00 ( 5.00 /5) Real Adventure Game Utrecht
Prijs / kwaliteit verhouding
Ervaring, sfeer en puzzeltypes
Locatie(mogelijkheden), ontvangst, extra's
(heeft meer dan 10 keer een escape room gespeeld. )
The queen
Heel goed verhaal, spannend, originele puzzels, geweldige ervaring.
31 okt 2015
5.00 ( 5.00 /5) Real Adventure Game Utrecht
Prijs / kwaliteit verhouding
Ervaring, sfeer en puzzeltypes
Locatie(mogelijkheden), ontvangst, extra's
(heeft 5 keer een escape room gespeeld. )
Room: The Queen
Samen met mijn vriendin gespeeld en het was fantastisch. Na meerdere escape rooms gespeeld te hebben bracht deze ontzettend veel vernieuwing! Een EscapeRoom met een heel verhaal dat al begint voordat je begint! De puzzels passen heel goed in het verhaal en de technologische snufjes gecombineerd met de originaliteit maakt deze EscapeRoom echt een geweldig! Ook zeer aan te raden voor ervaren deelnemers! Ook is de eigenaar/bedenker een hele vriendelijke man die vol met passie vertelt over zijn room!
20 okt 2015
5.00 ( 5.00 /5) Real Adventure Game Utrecht
Prijs / kwaliteit verhouding
Ervaring, sfeer en puzzeltypes
Locatie(mogelijkheden), ontvangst, extra's
(heeft 4 keer een escape room gespeeld. )
Escape room waarbij je je comleet inleeft
Deze escape room had originele puzzels en door de manier van contact met de gamemaster kon ik me compleet inleven en had ik niet het gevoel dat ik alleen maar een spel speelde. Gave technologische snufjes die ons achteraf nog werden uitgelegd. Hele goede begeleiding en service! Zou deze room aan iedereen aanraden!
1 okt 2015
5.00 ( 5.00 /5) Real Adventure Game Utrecht
Prijs / kwaliteit verhouding
Ervaring, sfeer en puzzeltypes
Locatie(mogelijkheden), ontvangst, extra's
(heeft 1 keer een escape room gespeeld. )
Mag ik nog een keer?
Zo jammer dat je een Escape Room maar 1 keer kan spelen! Ik en mijn huisgenoten hebben een fantastische errvaring gehad by The Queen van Subcultures. Het is veel meer dan alleen kamertje in en ontsnappen, en de spelleiders trekken je echt het verhaal in, die al begint voordat je uberhaupt de kamer in bent. Tof verhaal, mooie aankleding, leuk spel. Zeker doen!
20 sep 2015
4.33 ( 4.33 /5) Real Adventure Game Utrecht
Prijs / kwaliteit verhouding
Ervaring, sfeer en puzzeltypes
Locatie(mogelijkheden), ontvangst, extra's
(heeft 1 keer een escape room gespeeld. )
Leuke middag gehad
Nog nooit zoiets gedaan. Maar erg leuk om te doen, samen met ons gezin het oplossen van lastige opdrachten. Maar we zijn eruit gekomen. Een aanrader om eens te doen. En ik zou het graag nog eens willen beleven.
11 sep 2015
4.33 ( 4.33 /5) Real Adventure Game Utrecht
Prijs / kwaliteit verhouding
Ervaring, sfeer en puzzeltypes
Locatie(mogelijkheden), ontvangst, extra's
(heeft 1 keer een escape room gespeeld. )
Niet ontsnapt, wel tevreden!
Dit was voor mij de eerste Escape room ooit. Ik had geen idee wat ik kon verwachten, ik ben er helemaal blanco ingegaan. Wat heb ik een pret gehad. Het was af en toe heel erg spannend, maar we hebben ook stuk gelegen om ons eigen gebrek aan inzicht. Erg goede begeleiding, leuke, originele puzzels en een interessant verhaal. Alleen maar liefde! :)
10 sep 2015
5.00 ( 5.00 /5) Real Adventure Game Utrecht
Prijs / kwaliteit verhouding
Ervaring, sfeer en puzzeltypes
Locatie(mogelijkheden), ontvangst, extra's
(heeft 2 keer een escape room gespeeld. )
Een bijzonder verhaal...
Meer dan alleen een verzameling van puzzeltjes, werden we bij deze escape room geconfronteerd met een bijzonder mysterie waarin wij de hoofdrol speelden! Zelfs toen we nog buiten stonden werden we ongemerkt dit verhaal al ingezogen en eenmaal binnen begon het helemaal te leven. Om alles tot een goed einde te brengen bleek het openen van sloten niet genoeg en ook stond niet alleen onze ontsnapping op het spel. Het schuldgevoel was dan ook groot toen we het niet hadden gehaald. Je kan het daarom maar beter niet zoals wij het met maar twee mensen doen, dat maakt het namelijk allemaal best moeilijk.