Mysterium Utrecht

4.76 van 5 sterren (30 recensies)
Schrijf zelf een recensie
Prijs / kwaliteit verhouding
Ervaring, sfeer en puzzeltypes
Locatie(mogelijkheden), ontvangst, extra's

Uw e-mail is wel éénmalig nodig voor bevestiging van uw recensie, maar wordt niet voor andere doeleinden gebruikt.

Wanneer heeft u deze escaperoom gespeeld?
De speeldatum is ter voorkoming van spam.

Hoeveel escaperooms heeft u in totaal gespeeld?

Lees ons recensiebeleid alvorens u klikt op opslaan.

2 mrt 2018
5.00 ( 5.00 /5) Mysterium Utrecht
Prijs / kwaliteit verhouding
Ervaring, sfeer en puzzeltypes
Locatie(mogelijkheden), ontvangst, extra's
(heeft 4 keer een escape room gespeeld. )
Meest sensationele escape room!
Wat een gave ervaring om deze escape room te spelen met een aantal collega's! De organisatie van dit avontuur is onwijs goed geregeld. Reeds bij aankomst word je in het spel meegenomen door de gastvrouw en het mysterie houdt pas op nadat je deze krocht (in Utrecht noemen ze dat werfkelder) hebt verlaten. Het spel, de locatie met prachtige ruimtes, de technische hoogstandjes maken het echt tot een onwijs gave beleving. Er is maar één minpunt...het feit dat je de escape room kent nadat je 'm hebt gespeeld en 'm niet nog een keer 'objectief' kunt ervaren!! Mysterium doet met recht haar naam eer aan, als de meest gave escape room die ik tot op heden heb gespeeld. Hulde aan de organisatie!!
18 feb 2018
4.67 ( 4.67 /5) Mysterium Utrecht
Prijs / kwaliteit verhouding
Ervaring, sfeer en puzzeltypes
Locatie(mogelijkheden), ontvangst, extra's
(heeft 5 keer een escape room gespeeld. )
Tot in de puntjes verzorgd
Met een groep vrienden de escaperoom Mysterium gespeeld. De meesten van ons hadden al een paar escaperooms gedaan, eentje was 'nieuw'. We hebben het enorm naar onze zin gehad. De beleving begint al bij de ontvangst, en voordat je de ruimte in gaat, zit je al helemaal in het verhaal. De aankleding is ook tot in de puntjes aansluitend bij de beleving. De room heeft en grote variatie aan puzzels en mysteries. Je wordt in een logische flow van de ene naar de andere puzzel geleid (als je ze oplost), het is helder wat decor is en wat 'gepuzzeld' moet worden. Hier en daar een verrassingseffect zorgde voor de kerst op de taart. Een absolute aanrader!
15 feb 2018
5.00 ( 5.00 /5) Mysterium Utrecht
Prijs / kwaliteit verhouding
Ervaring, sfeer en puzzeltypes
Locatie(mogelijkheden), ontvangst, extra's
(heeft 2 keer een escape room gespeeld. )
Geweldige kamer!
Deze escaperoom is geweldig en ligt mooi aan de Oudegracht in Utrecht. Je word in stijl ontvangen. Vanaf het eerste moment weet je dat samenwerken een must is.. De puzzels zijn tof en eigenlijk staat alles met elkaar in verbinding. Gelukkig zijn we ontsnapt! Ik raad deze kamer zeker aan een ieder aan.
14 feb 2018
5.00 ( 5.00 /5) Mysterium Utrecht
Prijs / kwaliteit verhouding
Ervaring, sfeer en puzzeltypes
Locatie(mogelijkheden), ontvangst, extra's
(heeft 1 keer een escape room gespeeld. )
Aanrader voor iedereen !!
Ik kan deze escape room aan iedereen aanraden! De puzzels zijn goed doordacht en er zitten erg veel (leuke) verrassings elementen in.
14 feb 2018
4.33 ( 4.33 /5) Mysterium Utrecht
Prijs / kwaliteit verhouding
Ervaring, sfeer en puzzeltypes
Locatie(mogelijkheden), ontvangst, extra's
(heeft 2 keer een escape room gespeeld. )
Wat een ontzettend toffe escaperoom!
Wat een ontzettend toffe escaperoom. Het verhaal zit goed in elkaar, het decor is prachtig en de effecten zijn groots! Ook de raadsels zijn goed. goed doordacht en niet te makkelijk! Echt een aanrader!
23 jan 2018
4.33 ( 4.33 /5) Mysterium Utrecht
Prijs / kwaliteit verhouding
Ervaring, sfeer en puzzeltypes
Locatie(mogelijkheden), ontvangst, extra's
(heeft 1 keer een escape room gespeeld. )
Mooie locatie en leuke escape
Aan de grachten van Utrecht onder de brug ligt deze fraaie escaperoom met variërende puzzels waar samenwerken noodzakelijk is! Aanrader!
20 feb 2017
4.67 ( 4.67 /5) Mysterium Utrecht
Prijs / kwaliteit verhouding
Ervaring, sfeer en puzzeltypes
Locatie(mogelijkheden), ontvangst, extra's
(heeft 1 keer een escape room gespeeld. )
Leuk thema en spannend verhaal
Een hele leuke escape room! De raadsels waren origineel en onverwacht, maar door samen te werken goed op te lossen. Ik heb me elke seconde goed vermaakt en veel plezier gehad in het ontsnappen uit de kamer. Het was even goed kijken waar de ingang van de escape room zat, maar verder was alles goed geregeld en het personeel was mooi in thema en erg vriendelijk. Ik kan deze escape room aan iedereen aanraden!
16 feb 2017
4.67 ( 4.67 /5) Mysterium Utrecht
Prijs / kwaliteit verhouding
Ervaring, sfeer en puzzeltypes
Locatie(mogelijkheden), ontvangst, extra's
(heeft 1 keer een escape room gespeeld. )
Aanrader!
Erg leuke escaperoom! Er is duidelijk veel tijd en moeite in het verhaal en decor gestoken waardoor het goed in elkaar zit. De puzzels zijn origineel en je moet echt samenwerken bij deze escaperoom om hem uit te spelen.
12 jan 2017
5.00 ( 5.00 /5) Mysterium Utrecht
Prijs / kwaliteit verhouding
Ervaring, sfeer en puzzeltypes
Locatie(mogelijkheden), ontvangst, extra's
(heeft 7 keer een escape room gespeeld. )
Spannend en goeie puzzels!
Yeah! Mysterium heeft het allemaal: mooie aankleding, goed kloppende puzzels en leuke technische details. Wij vonden de escaperoom best spannend en niet extreem moeilijk. Enthousiaste en positieve begeleiding. Jammer dat we hem al gedaan hebben, voor anderen zeker een aanrader!
24 nov 2016
4.67 ( 4.67 /5) Mysterium Utrecht
Prijs / kwaliteit verhouding
Ervaring, sfeer en puzzeltypes
Locatie(mogelijkheden), ontvangst, extra's
(heeft 1 keer een escape room gespeeld. )
Start van een neiuwe verslaving.
Wij hebben met 4 personen deze kamer gespeeld, voor 3 van ons was het de eerste keer. Wij vonden het een prachtige ervaring. Bij binnenkomst vriendelijk ontvangen en we raakte gelijk in de stemming. Kamer was indrukwekkend met veel verrassende effecten, moeilijke maar geen onmogelijk puzzels en opdrachten. We zijn ontsnapt maar het scheelde weinig.

5 okt 2016
5.00 ( 5.00 /5) Mysterium Utrecht
Prijs / kwaliteit verhouding
Ervaring, sfeer en puzzeltypes
Locatie(mogelijkheden), ontvangst, extra's
(heeft 2 keer een escape room gespeeld. )
Awesome!
We were on holiday visiting the city and try this was a very good decision. The puzzles are great, enough difficult to break your head but cool enough to not exasperate you.
The place is a little bit small, but the localization is charming (next to the river, under the bridge).
And you have costums!!!!
1 sep 2016
5.00 ( 5.00 /5) Mysterium Utrecht
Prijs / kwaliteit verhouding
Ervaring, sfeer en puzzeltypes
Locatie(mogelijkheden), ontvangst, extra's
(heeft 1 keer een escape room gespeeld. )
Leuk en heel spannend!
De escaperoom gedaan met zijn 6en. Na binnenkomst kom je gelijk in de sfeer van het verhaal! Het was super alle uitleg en de hints in het Engels konden, omdat er aantal buitenlandse spelers meededen.

Spannende puzzels waarbij je echt met elkaar moet samenwerken om ze op te lossen en na het oplossen van elke puzzel krijg je echt een "yes!!"-moment met elkaar! Ik kende een aantal mensen van onze groep nog niet, maar eenmaal buiten krijg je echt een samenhorigheidsgevoel! Echt een aanrader!
24 aug 2016
5.00 ( 5.00 /5) Mysterium Utrecht
Prijs / kwaliteit verhouding
Ervaring, sfeer en puzzeltypes
Locatie(mogelijkheden), ontvangst, extra's
(heeft meer dan 10 keer een escape room gespeeld. )
Fantastisch
Een top locatie, met een mooi verhaal. Van het begin tot het einde zit je midden in het mysterie. Een echte aanrader!
17 aug 2016
4.33 ( 4.33 /5) Mysterium Utrecht
Prijs / kwaliteit verhouding
Ervaring, sfeer en puzzeltypes
Locatie(mogelijkheden), ontvangst, extra's
(heeft meer dan 10 keer een escape room gespeeld. )
Geweldige kamer met héle toffe Experience!
Na wat AH To Go beverages genuttigd te hebben, begonnen we om 10:00 's ochtends (wie bedenkt het..) aan deze kamer.

Ontvangst was leuk, maar trekt je wel uit de spanning. Dat was te merken toen de Gamehostess het verhaal van de kamer op een serieuze toon probeerde te vertellen.

Wat erna gebeurde om de kamer te betreden was echter bijzonder, en zeer ludiek!

De kamer was qua Experience en puzzels goed in elkaar gezet. Prachtig doordacht én.. geen slotje te bekennen!

Erg genoten van deze kamer. Zeker aan te raden!
9 jun 2016
5.00 ( 5.00 /5) Mysterium Utrecht
Prijs / kwaliteit verhouding
Ervaring, sfeer en puzzeltypes
Locatie(mogelijkheden), ontvangst, extra's
(heeft 2 keer een escape room gespeeld. )
Help een vos
Het was geweldig
16 mei 2016
4.67 ( 4.67 /5) Mysterium Utrecht
Prijs / kwaliteit verhouding
Ervaring, sfeer en puzzeltypes
Locatie(mogelijkheden), ontvangst, extra's
(heeft 6 keer een escape room gespeeld. )
Weer eens wat anders!
Hele goede escaperoom! Goede puzzels en niet de standaard cijfersloten! Daarnaast wordt er een goede sfeer neergezet en leuke effecten.
28 mrt 2016
5.00 ( 5.00 /5) Mysterium Utrecht
Prijs / kwaliteit verhouding
Ervaring, sfeer en puzzeltypes
Locatie(mogelijkheden), ontvangst, extra's
(heeft 4 keer een escape room gespeeld. )
geweldig sfeervolle escape
Prachtige escape room met hele originele puzzels. Het begin is echt briljant en ook daarna blijven er verrassende wendingen komen.
8 mrt 2016
5.00 ( 5.00 /5) Mysterium Utrecht
Prijs / kwaliteit verhouding
Ervaring, sfeer en puzzeltypes
Locatie(mogelijkheden), ontvangst, extra's
(heeft 2 keer een escape room gespeeld. )
Toffe escaperoom met een magische sfeer
Wat een geweldige ervaring! Dankzij de locatie zit je direct in het verhaal zodra je binnenstapt. Door de gave licht- en geluidseffecten wordt het extra spannend. Wij waren met een team van 4 personen en hebben het helaas net niet binnen de tijd gehaald, maar dat maakt de ervaring niet minder. De puzzels zijn niet eenvoudig maar ook niet te moeilijk. De sfeer is geweldig en je wordt ook heel gastvrij ontvangen. Een dikke 10, zeker een aanrader!
15 jan 2016
4.67 ( 4.67 /5) Mysterium Utrecht
Prijs / kwaliteit verhouding
Ervaring, sfeer en puzzeltypes
Locatie(mogelijkheden), ontvangst, extra's
(heeft 1 keer een escape room gespeeld. )
toffe escaperoom
Een erg leuke escape room middenin het centrum van Utrecht. Direct al erg veel sfeer doordat je in een werfkelder zit opgesloten. Unieke puzzels die ik nog niet eerder heb gezien bij andere escape rooms. Ik kan jammer genoeg niet te veel verklappen, maar ga deze echt uitproberen. Je krijgt er geen spijt van. Wij waren er in 34 minuten met nul hints uit. Zie dat maar eens te overtreffen!
6 jan 2016
4.67 ( 4.67 /5) Mysterium Utrecht
Prijs / kwaliteit verhouding
Ervaring, sfeer en puzzeltypes
Locatie(mogelijkheden), ontvangst, extra's
(heeft 1 keer een escape room gespeeld. )
Brrrr... spannend hoor!
Voor ons als gezin van 4 de eerste keer. We vonden deze escape room best spannend. Heel sfeervol, verrassend en leuke 'puzzels'! Aanrader hoor!
3 jan 2016
3.00 ( 3.00 /5) Mysterium Utrecht
Prijs / kwaliteit verhouding
Ervaring, sfeer en puzzeltypes
Locatie(mogelijkheden), ontvangst, extra's
(heeft meer dan 10 keer een escape room gespeeld. )
Leuk voor een eerste keer
Een nieuwe escape room in Utrecht moest er natuurlijk snel na de opening aan geloven! Mysterium heeft haar deuren sinds begin september geopend. Op een sfeervolle locatie aan de werf, onderin een brug (!) voelt het inderdaad alsof je een andere wereld binnenstapt. Het nadeel van al veel escape rooms ervaren te hebben, is dat je veel puzzels 'herkent' en ook het thema deed ons aan een andere escape room denken. Toch blijft het lovenswaardig als een escape room opgezet is zonder codes op sloten. De puzzels waren voldoende uitdagend, samenwerking was zeker nodig. Ook de wijze waarop je hints krijgt, houdt je in de sfeer van de kamer. Al met al een prima kamer, zeker als je nog niet veel ervaring hebt.
28 dec 2015
5.00 ( 5.00 /5) Mysterium Utrecht
Prijs / kwaliteit verhouding
Ervaring, sfeer en puzzeltypes
Locatie(mogelijkheden), ontvangst, extra's
(heeft 5 keer een escape room gespeeld. )
Super leuke Escape Room
Wat een toffe Escape Room is Mysterium. Gevarieerde puzzels, mooi decor en een leuk verhaal. Zeker een aanrader
15 nov 2015
4.67 ( 4.67 /5) Mysterium Utrecht
Prijs / kwaliteit verhouding
Ervaring, sfeer en puzzeltypes
Locatie(mogelijkheden), ontvangst, extra's
(heeft 1 keer een escape room gespeeld. )
100% adrenaline
We waren met 7 jongens en 1 meisje en allemaal op onze iegen manier onmisbaar. Het was heftig en spannend en zweten en proberen rustig te blijven, en gelukkig waren we met z'n allen slim genoeg.... We hebben (niet) allemaal heel goed geslapen erna. ;-) Om nooit te vergeten!
13 nov 2015
5.00 ( 5.00 /5) Mysterium Utrecht
Prijs / kwaliteit verhouding
Ervaring, sfeer en puzzeltypes
Locatie(mogelijkheden), ontvangst, extra's
(heeft 1 keer een escape room gespeeld. )
Gezellige spanning
Met een groep van zes kwamen we in Utrecht aan. We konden het goed vinden en het was met het OV ook goed bereikbaar. De escape room zag er mooi uit en er lagen velen originele uitdagingen op ons te wachten. Het was ontzettend spannend, we hadden het 5 seconde voor tijd gehaald! Het was een bijzondere ervaring om met een groep vrienden op zo’n unieke manier samen te werken.
14 okt 2015
5.00 ( 5.00 /5) Mysterium Utrecht
Prijs / kwaliteit verhouding
Ervaring, sfeer en puzzeltypes
Locatie(mogelijkheden), ontvangst, extra's
(heeft 1 keer een escape room gespeeld. )
gaaf!
Top escape room, leuke sfeer en uitdagende raadsels! Hele leuke middag gehad, zeker een aanrader om een keer te gaan doen!
12 okt 2015
5.00 ( 5.00 /5) Mysterium Utrecht
Prijs / kwaliteit verhouding
Ervaring, sfeer en puzzeltypes
Locatie(mogelijkheden), ontvangst, extra's
(heeft 2 keer een escape room gespeeld. )
Inventieve escape room
Erg leuke, gevarieerde escape room. Sympathieke gamemaster, mooie set en creatief verhaal. Zonder samenwerken lukt deze room niet.

We kijken uit naar de volgende room van dit gezelschap!

5 okt 2015
5.00 ( 5.00 /5) Mysterium Utrecht
Prijs / kwaliteit verhouding
Ervaring, sfeer en puzzeltypes
Locatie(mogelijkheden), ontvangst, extra's
(heeft meer dan 10 keer een escape room gespeeld. )
Van Harderwijk naar Utrecht, Mysterium
Op naar het volgende avontuur in Utrecht, Mysterium aan de Oudegracht. Na eerst een heerlijke maaltijd aan de overkant te hebben genuttigd waren we om 18.40 uur bij de ingang. We werden vriendelijk ontvangen en konden onze spullen en jassen achterlaten en werden op een verrassende manier naar de kamer gebracht.

Wat een mooie ruimte en wat een leuke opdrachten/ spellen. Doordenken, out of the box denken en een goeie spanning en ook zeer verassende wendingen. Goeie technische snufjes.

We kwamen vol energie de kamer uit in 48 minuten!! Geen record maar een goeie tijd!!
Je kunt er geen drankje drinken om nog even na te praten maar je gaat wel op de foto waarvoor je kleding uit een verkleedkist kunt kiezen. Op de weg terug naar Harderwijk waren we alle vier nog druk aan het nadenken over het spel en de beleving. Een aanrader!!
29 sep 2015
5.00 ( 5.00 /5) Mysterium Utrecht
Prijs / kwaliteit verhouding
Ervaring, sfeer en puzzeltypes
Locatie(mogelijkheden), ontvangst, extra's
(heeft 4 keer een escape room gespeeld. )
Mysterium
Deze escape room beschikt over een geweldig decor, een spannend verhaal en is zenuwslopend van begin tot eind. Mysterium is zeker niet makkelijk, maar dat maakt het juist extra uitdagend! De locatie is ook top. Midden in het centrum, zeker een aanrader!
30 aug 2015
4.67 ( 4.67 /5) Mysterium Utrecht
Prijs / kwaliteit verhouding
Ervaring, sfeer en puzzeltypes
Locatie(mogelijkheden), ontvangst, extra's
(heeft 1 keer een escape room gespeeld. )
M'n eerste escape room., maar wel gelijk een hele mooie!
Wat een geweldige ruimte in één van de werfkelders van Utrecht. Ik ging er in zonder dat ik wist wat een escape room is. Wat een prachtige ervaring. Puzzelen, samenwerken, door pakken op gedachten van elkaar. Zeer onverwachte uitkomsten van puzzels. Dit smaakt naar véél meer.
30 aug 2015
4.67 ( 4.67 /5) Mysterium Utrecht
Prijs / kwaliteit verhouding
Ervaring, sfeer en puzzeltypes
Locatie(mogelijkheden), ontvangst, extra's
(heeft 3 keer een escape room gespeeld. )
Hoe briljant was dát! Gewéldig!
Wat een uitmuntende ervaring zég! Het ben redelijk nieuw maar heb wel iets ervaring met escaperooms. Deze was écht te gek! Goed verhaal, uitstekende raadsels en puzzels, lekker veel samenwerken. Fantastisch voor teams, je moet echt doorbouwen op elkaars ingevingen. Verrassend, zeer inventief en we kwamen stuiterend van de energie en de ervaring naar buiten!