Gajes in de Bajes Utrecht

4.42 van 5 sterren (15 recensies)
Schrijf zelf een recensie
Prijs / kwaliteit verhouding
Ervaring, sfeer en puzzeltypes
Locatie(mogelijkheden), ontvangst, extra's

Uw e-mail is wel éénmalig nodig voor bevestiging van uw recensie, maar wordt niet voor andere doeleinden gebruikt.

Wanneer heeft u deze escaperoom gespeeld?
De speeldatum is ter voorkoming van spam.

Hoeveel escaperooms heeft u in totaal gespeeld?

Lees ons recensiebeleid alvorens u klikt op opslaan.

21 nov 2017
5.00 ( 5.00 /5) Gajes in de Bajes Utrecht
Prijs / kwaliteit verhouding
Ervaring, sfeer en puzzeltypes
Locatie(mogelijkheden), ontvangst, extra's
(heeft 3 keer een escape room gespeeld. )
Echt een aanrader!
Bijzondere locatie met een host die achtergrond info over de bajes verteld, mooi opgezet en met realistische cipiers. Echt een aanrader! Bedankt voor de mooie avond gajes!
20 nov 2017
5.00 ( 5.00 /5) Gajes in de Bajes Utrecht
Prijs / kwaliteit verhouding
Ervaring, sfeer en puzzeltypes
Locatie(mogelijkheden), ontvangst, extra's
(heeft 1 keer een escape room gespeeld. )
Levensecht
TE GEK!!! Het was echt een fantastische ervaring. Doordat de escape room in de oudste gevangenis van Nederland is, de excape room zelf in een echte cel plaatsvonde, én de acteurs die strenge cipiers speelden, verdomd goed waren en in hun rol bleven, heb ik een onvergetelijke middag gehad! Spellen zaten goed in elkaar, maar vooral de beleving was de topper!
11 sep 2017
2.33 ( 2.33 /5) Gajes in de Bajes Utrecht
Prijs / kwaliteit verhouding
Ervaring, sfeer en puzzeltypes
Locatie(mogelijkheden), ontvangst, extra's
(heeft meer dan 10 keer een escape room gespeeld. )
Leuke sfeer maar oninteressante puzzels
De sfeer en spanning in deze kamer was goed en het verhaal zat ook goed in mekaar. Jammer genoeg zijn er maar heel weinig puzzels waardoor je weinig wow-momentjes (eigenlijk geen) beleeft. De puzzels zijn daarnaast niet gevarieerd, alles draait eigenlijk om cijfers. De hints die we kregen waren niet geïntegreerd in het verhaal, hierdoor werd je weer uit de gevangenis-illusie gehaald. Voor ervaren spelers zeker geen aanrader.
28 nov 2016
5.00 ( 5.00 /5) Gajes in de Bajes Utrecht
Prijs / kwaliteit verhouding
Ervaring, sfeer en puzzeltypes
Locatie(mogelijkheden), ontvangst, extra's
(heeft 3 keer een escape room gespeeld. )
Escape room
Een super escape room!
31 okt 2016
4.67 ( 4.67 /5) Gajes in de Bajes Utrecht
Prijs / kwaliteit verhouding
Ervaring, sfeer en puzzeltypes
Locatie(mogelijkheden), ontvangst, extra's
(heeft 3 keer een escape room gespeeld. )
Goed
Mooie sfeer en leuke omgeving!
24 apr 2016
5.00 ( 5.00 /5) Gajes in de Bajes Utrecht
Prijs / kwaliteit verhouding
Ervaring, sfeer en puzzeltypes
Locatie(mogelijkheden), ontvangst, extra's
(heeft 1 keer een escape room gespeeld. )
Fantastische ervaring
Bij de ontvangst krijg je rondleiding door het gevangeniscomplex. Stukje geschiedenis erbij; ik hou daar wel van. De Escape Room zelf is een fantastische ervaring; moeilijke puzzels, uitdagende codes. En de begeleiding blijft van het begin tot het einde goed in zijn rol als bewakers. We hebben een top middag gehad met twee teams!
11 feb 2016
3.67 ( 3.67 /5) Gajes in de Bajes Utrecht
Prijs / kwaliteit verhouding
Ervaring, sfeer en puzzeltypes
Locatie(mogelijkheden), ontvangst, extra's
(heeft 5 keer een escape room gespeeld. )
Gerrit Boef
Gajes in de bajes is een goed voorbeeld van een escape room die gemaakt is met de locatie als uitgangspunt. En dat is in dit geval perfect! Een oude gevangenis. Er is rekening gehouden met de historie van het gebouw (hier word ook over verteld). Zelfs hebben ze gekeken naar oude gevangenen om een verhaal op te baseren. Het feit dat ze daarvoor de stadsarchieven hebben doorgespit vind ik te gek! Sommige elementen in de kamer hadden wellicht iets creatiever gekund. Maar de locatie, het intro en het verhaal maken dat meer dan goed.
13 jan 2016
5.00 ( 5.00 /5) Gajes in de Bajes Utrecht
Prijs / kwaliteit verhouding
Ervaring, sfeer en puzzeltypes
Locatie(mogelijkheden), ontvangst, extra's
(heeft 1 keer een escape room gespeeld. )
Veel lol in Gajes in de Bajes
Wat een gave locatie! Dit droeg echt bij aan de ervaring. Prachtig oude gevangenis en we kregen ook orangje gevangenispakken aan. Erg vriendelijke crew die hun rol ook goed speelden. Leuke gevarieeerde opdrachten in de cel.
4 jan 2016
3.67 ( 3.67 /5) Gajes in de Bajes Utrecht
Prijs / kwaliteit verhouding
Ervaring, sfeer en puzzeltypes
Locatie(mogelijkheden), ontvangst, extra's
(heeft 3 keer een escape room gespeeld. )
Gajes in de bajes
Helaas kregen we maar matige tips toen we erom vroegen die ons eigenlijk alleen maar afleidden. De sfeer naar de kamer toe en in de kamer zelf is echter wel helemaal geweldig. De prijs is goed voor de kamer, zeker als er betere tips gegeven zouden worden.
3 jan 2016
4.33 ( 4.33 /5) Gajes in de Bajes Utrecht
Prijs / kwaliteit verhouding
Ervaring, sfeer en puzzeltypes
Locatie(mogelijkheden), ontvangst, extra's
(heeft meer dan 10 keer een escape room gespeeld. )
Toppertje
Alweer een topper van een escape room: Gajes in de bajes, de nieuwe escape room in Utrecht in de gevangenis op het Wolvenplein!

Na een korte rondleiding door deze oudste gevangenis van NL, start het spel echt. In je oranje bajesplunje word je in een 'mugshot' vereeuwigd, mag je nog even luchten in de buitenruimte en word je tenslotte door de cipier opgesloten in een cel. En hij klopt gewoon helemaal: alle puzzels en opdrachten zijn precies wat je kan verwachten in een cel. De aankleding is, uiteraard, minimaal maar juist daardoor heeft alles zijn functie. Mooie 'theatrale' aspecten in het uur zelf, die hadden wij nog niet eerder ergens gezien. En de daadwerkelijke ontsnapping is 'ademinhoudend' spannend!!
Omdat er twee identieke kamers zijn, speel je tegen een ander team. Het geeft nog wat extra schwung, spanning en competitie aan deze toch al erg toffe escape room! Hele dikke aanrader!
31 dec 2015
2.67 ( 2.67 /5) Gajes in de Bajes Utrecht
Prijs / kwaliteit verhouding
Ervaring, sfeer en puzzeltypes
Locatie(mogelijkheden), ontvangst, extra's
(heeft 8 keer een escape room gespeeld. )
Inhoud van spel te mager
Met alleen een toffe locatie ben je er niet. Het doet zeker wat met de sfeer en de beleving, maar ik vind de inhoud van de puzzels veel belangrijker. Voor een grote groep (4+ personen) is dit sowieso geen aanrader, de ruimte is te klein en er zijn te weinig puzzels. De puzzels die er zijn vond ik inhoudelijk niet erg origineel. Er waren wel een paar kleine originele elementen die goed bij het thema 'gevangenis' horen. Voor escape-room-beginners een prima spel, maar voor mensen die het vaker spelen zou ik deze overslaan.
13 dec 2015
5.00 ( 5.00 /5) Gajes in de Bajes Utrecht
Prijs / kwaliteit verhouding
Ervaring, sfeer en puzzeltypes
Locatie(mogelijkheden), ontvangst, extra's
(heeft 1 keer een escape room gespeeld. )
Gajes in de bajes
Geweldige setting voor de escaperoom. Ontsnappen uit een gevangenis is natuurlijk erg leuk. Leuke maar goed op te lossen puzzels. Aanrader voor iedereen. De namen van de vorige echte bewoners staan nog in de muur gegraveerd..
12 sep 2015
5.00 ( 5.00 /5) Gajes in de Bajes Utrecht
Prijs / kwaliteit verhouding
Ervaring, sfeer en puzzeltypes
Locatie(mogelijkheden), ontvangst, extra's
(heeft 2 keer een escape room gespeeld. )
in een echte gevangenis
speelt zich af in de echte gevangenis. super sfeer. puzzels zijn niet al te moeilijk, maar wel net goed.

was echt heel tof. met gevangenispakken en handboeien...
20 jul 2015
5.00 ( 5.00 /5) Gajes in de Bajes Utrecht
Prijs / kwaliteit verhouding
Ervaring, sfeer en puzzeltypes
Locatie(mogelijkheden), ontvangst, extra's
(heeft 1 keer een escape room gespeeld. )
Net echt!
Opgesloten in een echte gevangenis. In de cel staan nog de namen gekerfd van de gevangenen die er een half jaar geleden nog in vast zaten. Dat helpt wel mee voor de sfeer. Evenals de echte gevangenis bewaarder die ons heeft vast gezet.
14 jul 2015
5.00 ( 5.00 /5) Gajes in de Bajes Utrecht
Prijs / kwaliteit verhouding
Ervaring, sfeer en puzzeltypes
Locatie(mogelijkheden), ontvangst, extra's
(heeft 1 keer een escape room gespeeld. )
Verrassend
Supermooie locatie voor een escape room!
Gevarieerde opdrachten en een geweldige sfeer en opzet.