Escaping Utrecht

3.97 van 5 sterren (13 recensies)
Schrijf zelf een recensie
Prijs / kwaliteit verhouding
Ervaring, sfeer en puzzeltypes
Locatie(mogelijkheden), ontvangst, extra's

Uw e-mail is wel éénmalig nodig voor bevestiging van uw recensie, maar wordt niet voor andere doeleinden gebruikt.

Wanneer heeft u deze escaperoom gespeeld?
De speeldatum is ter voorkoming van spam.

Hoeveel escaperooms heeft u in totaal gespeeld?

Lees ons recensiebeleid alvorens u klikt op opslaan.

31 dec 2017
5.00 ( 5.00 /5) Escaping Utrecht
Prijs / kwaliteit verhouding
Ervaring, sfeer en puzzeltypes
Locatie(mogelijkheden), ontvangst, extra's
(heeft 5 keer een escape room gespeeld. )
een spannend en leuk uurtje
Met ons gezin en 2 vriendjes van de kids hebben we deze kamer gedaan. Echt te gek! Het was zo leuk en spannend. De kinderen (11 en 13 jaar) waren ook erg betrokken en hadden het erg naar hun zin. Het zijn wel allemaal redelijk slimme kids, dat scheelt ook, denk ik. In 50 minuten waren we eruit! Vol adrenaline van de spanning. Fijn dat er een leuk restaurant boven zit, daar hebben we lekker gegeten daarna.
9 jul 2016
4.33 ( 4.33 /5) Escaping Utrecht
Prijs / kwaliteit verhouding
Ervaring, sfeer en puzzeltypes
Locatie(mogelijkheden), ontvangst, extra's
(heeft meer dan 10 keer een escape room gespeeld. )
Let's rob the bank: toppertje!
Dit was een super kamer qua aankleding, sfeer, verhaal en varieteit aan puzzels. Er zitten een paar hersenkrakers in maar de flow van de kamer is goed. Ben benieuwd naar hun andere kamers!
25 apr 2016
4.33 ( 4.33 /5) Escaping Utrecht
Prijs / kwaliteit verhouding
Ervaring, sfeer en puzzeltypes
Locatie(mogelijkheden), ontvangst, extra's
(heeft 4 keer een escape room gespeeld. )
Project Venona Utrecht
Leuke kamer in de beschikbare ruimte! De puzzels zijn goed uitgedacht. Het piepen van de bom zorgt voor lekker wat spanning!
Er zouden op zich wat meer special effects in kunnen, maar je mist het zeker niet.
10 jan 2016
4.67 ( 4.67 /5) Escaping Utrecht
Prijs / kwaliteit verhouding
Ervaring, sfeer en puzzeltypes
Locatie(mogelijkheden), ontvangst, extra's
(heeft 2 keer een escape room gespeeld. )
Time bomb Utrecht
Gisteren bij de Time Bomb room in Utrecht geweest. Een heel gave kamer. Omdat t donker is duik je nog eens extra in de spanning. Sommige clues waren heel erg doordacht, en bestonden uit verschillende attributen en linkjes, zodat je echt goed moest nadenken en puzzelen. T enige mindere was dat er zo'n duidelijke volgorde in de puzzels zat, waardoor je de uitkomst van iedere puzzel meteen bij het juiste slot wist te plaatsen. Toch een heerlijke 40 minuten gehad. Absolute aanrader.
31 dec 2015
3.33 ( 3.33 /5) Escaping Utrecht
Prijs / kwaliteit verhouding
Ervaring, sfeer en puzzeltypes
Locatie(mogelijkheden), ontvangst, extra's
(heeft 8 keer een escape room gespeeld. )
Time bomb, vermakelijk en spannend
Een prima escape room voor beginnende spelers. Qua sfeer kan het nog wel iets leuker en professioneler, maar de puzzels waren goed qua inhoud. Veel diverse dingen die je moest doen. En dat er een bom tikt maakt het extra spannend!
30 sep 2015
4.00 ( 4.00 /5) Escaping Utrecht
Prijs / kwaliteit verhouding
Ervaring, sfeer en puzzeltypes
Locatie(mogelijkheden), ontvangst, extra's
(heeft 1 keer een escape room gespeeld. )
Patiënt X is overleden
Een erg leuke ervaring, mijn eerste escape room. Veel hindernissen te overwinnen om uiteindelijk weer buiten te geraken, want ons uiteindelijk helaas niet gelukt is. Aanrader voor een activiteit met collega's.
12 sep 2015
3.33 ( 3.33 /5) Escaping Utrecht
Prijs / kwaliteit verhouding
Ervaring, sfeer en puzzeltypes
Locatie(mogelijkheden), ontvangst, extra's
(heeft 2 keer een escape room gespeeld. )
die bom is tof!
goede moeilijke puzzels. helaas was die laatste puzzel te ver gezohct met de weinig logica. die russische sfeer is heel goed gedaan!
29 aug 2015
3.67 ( 3.67 /5) Escaping Utrecht
Prijs / kwaliteit verhouding
Ervaring, sfeer en puzzeltypes
Locatie(mogelijkheden), ontvangst, extra's
(heeft 6 keer een escape room gespeeld. )
Russian time bomb, leuk!
Dit was mijn eerste escape room, toen nog op een oude locatie. De aankleding was redelijk, maar een leuke en originele puzzels met de nodige spanning.
Locatie en ontvangst was niet echt bijzonder (wel dicht bij Utrecht CS), maar op nieuwe locatie beter?
Overigens had ik van anderen goede verhalen gehoord over patient x.
27 aug 2015
4.00 ( 4.00 /5) Escaping Utrecht
Prijs / kwaliteit verhouding
Ervaring, sfeer en puzzeltypes
Locatie(mogelijkheden), ontvangst, extra's
(heeft 1 keer een escape room gespeeld. )
Patiënt X
Leuk en spannend spel; alleen door goed samen te werken, kan je binnen een uur uit de kamer komen. Het geluid van de videofragmenten was alleen slecht verstaanbaar. Het is een aanrader als bedrijfsuitje.
15 jul 2015
5.00 ( 5.00 /5) Escaping Utrecht
Prijs / kwaliteit verhouding
Ervaring, sfeer en puzzeltypes
Locatie(mogelijkheden), ontvangst, extra's
(heeft 1 keer een escape room gespeeld. )
Marianne van Zoelen
Mijn man en ik hebben dit uitje voor onze verjaardagen gekregen van onze vrienden.
We hebben met zijn 7en de "Russian Time Bomb" gedaan.
Was voor ons de eerste keer, 2 van onze vrienden hadden het al een keer gespeeld.
Dit was wel een andere kamer.
Mijn man en ik raken er niet over uit gepraat.
In 1 woord GEWELDIG.
De jonge mannen die er waren om ons te ontvangen waren zeer sympathiek.
De uitleg was ook zeer duidelijk.
Helaas was het niet gelukt binnen het uur maar we waren er bijna.
Was ook niet erg, we hebben er ontzettend van genoten.
Dit was de eerste kamer maar ZEKER niet de laatste.
6 mei 2015
4.00 ( 4.00 /5) Escaping Utrecht
Prijs / kwaliteit verhouding
Ervaring, sfeer en puzzeltypes
Locatie(mogelijkheden), ontvangst, extra's
Erg leuke eerste kennismaking
De andere recensies gelezen hebbende, denk ik dat er zeker wat verbeterd is in de tussenliggende periode!

Escape room bevindt zich in de kelder van een (sfeervol) restaurant. Na een vriendelijke ontvangst en een heldere uitleg (ook in Engels mogelijk) betraden we de ruimte. Er was al aangegeven dat met de portofoon je max. 3 hints kon opvragen gedurende de game, om evt. in aanmerking te komen voor de topscore-lijst. Om op gang te komen was de eerste hint wel cruciaal. Daarna kwamen we goed in the flow van het spel en hadden we de smaak te pakken. Uiteindelijk aan twee extra hints voldoende gehad om de code te kraken, zonder dat
de uitdaging daardoor verloren ging.

Na afloop nog een drankje gedaan in het restaurant. Al met al erg leuk!
27 apr 2015
3.00 ( 3.00 /5) Escaping Utrecht
Prijs / kwaliteit verhouding
Ervaring, sfeer en puzzeltypes
Locatie(mogelijkheden), ontvangst, extra's
Eens wat anders
Bij deze geen deur om te openen, maar een bom te ontmantelen.
Verder blijft het hele spelprincipe behouden. Vooral veel oppervlakte, wat voor jezelf ook wat rust geeft, maar ook weer meer te onderzoeken.
Helaas even wat materiaalpech gehad, waardoor we wat cruciale tijd verloren hadden.

Het is een tijdelijke locatie, wat ten koste van de aankleding ging.
7 mrt 2015
3.00 ( 3.00 /5) Escaping Utrecht
Prijs / kwaliteit verhouding
Ervaring, sfeer en puzzeltypes
Locatie(mogelijkheden), ontvangst, extra's
Goede poging
De aankomst bij deze escape room is wat twijfelachtig; zijn we hier wel aan het goede adres? Het is donker buiten en de ingang is lastig te vinden zo vlak aan het spoor, zelfs met Google Maps. Uiteindelijk zien we een logo en als we aanbellen worden we opgehaald door een vlotte, alternatieve gastvrouw. Ze leidt ons naar een kantoortje waar we uitleg krijgen en even moeten wachten.

De escape room zelf heeft wel een deur, maar is verder afgezet met een zwart gordijn waar we niet achter mogen kijken. De beleving is daardoor niet helemaal 'af': het is duidelijk dat we ons in een soort anti-kraakpand bevinden en de kamer voelt 'tijdelijk' en onaf. Wel is er een goede poging gedaan met de verlichting en wat props om een mysterieuze sfeer te scheppen.

De puzzels zijn soms uitdagend, soms veel te vergezocht, soms juist erg gemakkelijk. Er zitten enkele originele elementen in en er wordt zowel gebruik gemaakt van elektronica als papieren, fysieke en slotenpuzzels. Maar helaas: de samenhang ontbreekt doordat het verhaal niet voldoende duidelijk wordt.

Wat duidelijk is, is dat we een bom moeten ontmantelen om uit de kamer te mogen en het lijkt allemaal iets te maken te hebben met Russische criminelen... Maar wat? En waarom de bom?

Het hintsysteem voelt ook nogal 'houtje-touwtje' - via een portofoon kunnen we aanwijzingen vragen. Dit is op zich niet erg, ware het niet dat uit wat rondspeuren op internet vooraf blijkt dat we dit vaak zullen moeten gebruiken. Vrijwel iedereen heeft meerdere hints nodig gehad om de puzzels op te kunnen lossen binnen een uur. En ook wij nemen meerdere keren contact op als we vastlopen - met als dieptepunt een kluis die niet meer werkt en die we alleen via een verborgen reset-knopje de kluis alsnog kunnen openen. De aanwijzingen worden bovendien niet echt geheimzinnig gegeven; de communicatie is erg casual, alsof we een enigszins awkward telefoongesprek voeren.

Met genoeg hints, soms toch briljant denkwerk en een dosis geluk lukt het om net op tijd de bom stil te zetten. Het feit dat we uiteindelijk niet echt kunnen 'ontsnappen' uit de kamer is wel jammer en een beetje een anticlimax. Er is zelfs even een moment twijfel: hebben we het nu echt gehaald?

Na even napraten in het kantoortje werden we door onze gastvrouw uitgelaten en vertrok ze meteen ook zelf naar huis. Met de belofte dat er gewerkt wordt aan een nieuwe, betere versie in de binnenstad.