Escape room 040 Eindhoven

3.33 van 5 sterren (20 recensies)
Schrijf zelf een recensie
Prijs / kwaliteit verhouding
Ervaring, sfeer en puzzeltypes
Locatie(mogelijkheden), ontvangst, extra's

Uw e-mail is wel éénmalig nodig voor bevestiging van uw recensie, maar wordt niet voor andere doeleinden gebruikt.

Wanneer heeft u deze escaperoom gespeeld?
De speeldatum is ter voorkoming van spam.

Hoeveel escaperooms heeft u in totaal gespeeld?

Lees ons recensiebeleid alvorens u klikt op opslaan.

5 mrt 2018
3.00 ( 3.00 /5) Escape room 040 Eindhoven
Prijs / kwaliteit verhouding
Ervaring, sfeer en puzzeltypes
Locatie(mogelijkheden), ontvangst, extra's
(heeft 6 keer een escape room gespeeld. )
The secret Tomb
Het jammere van dit bedrijf is dat het gewoon in een kantoorpand gevestigd zit. Op zich niks mis mee, maar dat is toch jammer voor de sfeer ervaring. Echter, wanneer we eenmaal binnen kwamen in de tombe was dat idee helemaal weg. Het was erg mooi aangekleed en overal was aan gedacht. Het was een leuke kamer met een variatie aan puzzels. Ik heb echter wel leukere kamers gespeeld met meer onverwachtse momenten en gevarieerdere puzzels. Al met al leuke kamer maar niet super bijzonder.
26 dec 2016
3.33 ( 3.33 /5) Escape room 040 Eindhoven
Prijs / kwaliteit verhouding
Ervaring, sfeer en puzzeltypes
Locatie(mogelijkheden), ontvangst, extra's
(heeft 3 keer een escape room gespeeld. )
Niet de leukste escape room
Met een groep vriendinnen twee kamers gedaan. De ene groep zat in de Tombe en mijn groep in het laboratorium. Vond deze kamer maar matig. Niet heel realistisch allemaal, beetje sfeerloos ook omdat het achtergrondmuziekje er na een minuut of tien mee ophield. Al met al niet heel erg onder de indruk en ook jammer dat je de hele tijd in één ruimte blijft.
19 aug 2016
2.67 ( 2.67 /5) Escape room 040 Eindhoven
Prijs / kwaliteit verhouding
Ervaring, sfeer en puzzeltypes
Locatie(mogelijkheden), ontvangst, extra's
(heeft 5 keer een escape room gespeeld. )
Massa productie
Helaas een wat mindere ervaring met deze escaperoom (the secret tomb). De begeleiding komt ongevraagd met hints (die later blijken te zijn voor puzzels die al opgelost waren) of komen zelfs ongevraagd binnen om aanwijzingen te geven. Op zich is de kamer wel sfeervol ingericht en zit er variatie in de puzzels, maar de totale ervaring is toch niet heel geweldig. Ik was er op zaterdag, waardoor het bomvol is met mensen. Het lijkt erop dat de begeleiding meerdere kamers tegelijk moet managen waardoor dat niet helemaal goed gaat en het voelt daardoor echt als een massa productie escaperoom
14 mei 2016
3.33 ( 3.33 /5) Escape room 040 Eindhoven
Prijs / kwaliteit verhouding
Ervaring, sfeer en puzzeltypes
Locatie(mogelijkheden), ontvangst, extra's
(heeft 3 keer een escape room gespeeld. )
Prachtige tombe!
De aankleding en sfeer was geweldig! Het type puzzels was ook heel erg leuk. Ik vond het wel jammer dat het aantekeningenboekje teveel verwarring zaaide. Maar uiteindelijk is er natuurlijk niets wat met een hint niet opgelost kan worden.
24 apr 2016
1.33 ( 1.33 /5) Escape room 040 Eindhoven
Prijs / kwaliteit verhouding
Ervaring, sfeer en puzzeltypes
Locatie(mogelijkheden), ontvangst, extra's
(heeft meer dan 10 keer een escape room gespeeld. )
Idee is goed, uitwerking minder
De nieuwe virtuele realiteit escape room gedaan met 4 personen.
Een leuk idee om virtuele realiteit te koppelen aan een escape room. Helaas is de uitwerking minder. Het slecht tot soms niet reageren van het mechanische gedeelte en de virtuele wereld lijdt tot frustratie.
Ook zit er weinig samen spel in de kamer.
De puzzels zijn uitdagend enkel ben je langer bezig met het uitvogelen van het mee te werken materiaal dan de puzzel aanzit.
Je kan niet vragen om hints maar krijgt deze te pas en te onpas... wat betekent t dat je minder controle over je eigen spel hebt.

Ook de afwerking en sfeer van de kamer laat te wensen over.
Prijs kwaliteit... slecht...


Mijn 14de escape room en helaas de slechtste ervaring tot nu toe.

25 feb 2016
4.00 ( 4.00 /5) Escape room 040 Eindhoven
Prijs / kwaliteit verhouding
Ervaring, sfeer en puzzeltypes
Locatie(mogelijkheden), ontvangst, extra's
(heeft 1 keer een escape room gespeeld. )
Tombe
Onze eerste escaperoom is wen feit. We hebben de tombe gedaan bij escaperoom 040. Allereerst was het pand lastig te vinden. Kijk op de site niet op Google maps!! Je komt binnen in een strak moderne hal en het contrast met de kamers is heel gaaf dan! Na wat hints hadden we nog 1 minuut op de klok en hebben we de kamer gehaald! Ontzettend leuke ervaring en we gaan hier zeker nog een escape room pakken! Erg aardig personeel! Zeker een uur nagebabbeld over van alles en nog wat! Escaperoom 040 is zeker een aanrader!
15 jan 2016
3.67 ( 3.67 /5) Escape room 040 Eindhoven
Prijs / kwaliteit verhouding
Ervaring, sfeer en puzzeltypes
Locatie(mogelijkheden), ontvangst, extra's
(heeft 1 keer een escape room gespeeld. )
Het was wel leuk maar een beetje moeilijk voor mij
Ik ging gezellig de escaperoom doen en vondt het erg spannend. Gelukkig kon de meneer mij een beetje gerust stellen. Ik ging naar binnen en toen was het erg donker wat ik een beetje eng vond. De puzzels waren iets te moeilijk voor mij want ik ben soms niet zo slim. Gelukkig kon mijn papa mij goed helpen. Helaas is het alsnog niet gelukt om te ontsnappen. Dit was erg jammer...
9 jan 2016
5.00 ( 5.00 /5) Escape room 040 Eindhoven
Prijs / kwaliteit verhouding
Ervaring, sfeer en puzzeltypes
Locatie(mogelijkheden), ontvangst, extra's
(heeft 1 keer een escape room gespeeld. )
Spannend
Erg mooie studeerkamer waar we op een haar na niet uitgekomen zijn. Veel diverse raadsels puzzels en sleutels! Echt een aanrader! Doen!
9 jan 2016
5.00 ( 5.00 /5) Escape room 040 Eindhoven
Prijs / kwaliteit verhouding
Ervaring, sfeer en puzzeltypes
Locatie(mogelijkheden), ontvangst, extra's
(heeft 2 keer een escape room gespeeld. )
zeer leuke escaperooms
Ik heb 2 kamers gedaan, de tombe en de study. Beiden waren heel erg leuk. Zeker een aanrader.
5 jan 2016
3.67 ( 3.67 /5) Escape room 040 Eindhoven
Prijs / kwaliteit verhouding
Ervaring, sfeer en puzzeltypes
Locatie(mogelijkheden), ontvangst, extra's
(heeft 1 keer een escape room gespeeld. )
Wat gaaf! The secret Tomb
Met een 8 vriendinnen de Tomb kamer gedaan. Wat was dat gaaf! Je waant je als een echte archeoloog in een graftombe. Leuke opdrachten. Ook teamwork wordt hier getest. Het is leuk om te zien hoe enthousiast en fanatiek iedereen wordt om de code te vinden. Veel plezier gehad. Kamer wel stoffig door veel zand maar dat was ons verteld van te voren. Helaas niet gehaald! Ga zeker ook de andere kamers proberen. Ook erg leuk voor kinderen! Personeel erg vriendelijk. 1 vriendin een beetje last van claustrofobie maar is helemaal gerustgesteld geworden. Aandachtspunt is wel dat de locatie beter aangegeven kan worden. Top tijd gehad!
7 dec 2015
3.67 ( 3.67 /5) Escape room 040 Eindhoven
Prijs / kwaliteit verhouding
Ervaring, sfeer en puzzeltypes
Locatie(mogelijkheden), ontvangst, extra's
(heeft 1 keer een escape room gespeeld. )
Prima (Moriarty' study)
We hebben met 7 vriendinnen op zondag 22 november Moriarty's study gedaan. We dachten dat we wel binnen het uur konden ´escapen´, maar helaas.. Het bleek toch iets lastiger dan we dachten, ook al zaten we heel dichtbij.

De kamer is niet zo heel groot, waardoor je met 7 personen elkaar soms in de weg loopt. Het lastige is om overzicht te bewaren en gestructureerd te blijven werken. Want welke spullen heb je nodig en wat is wel of juist geen aanwijzing om verder te komen in het spel?

De uitleg vooraf was duidelijk en de tips die je kreeg tijdens het spelen van de escape room, hebben zeker geholpen. De locatie was wat lastig te vinden (maar je oefent dan wel op het zoeken naar details, als voorbereiding op de escape room zelf) en we moesten contact opnemen om de deur te kunnen openen. Uiteindelijk hebben we buiten moeten wachten totdat er een andere groep naar huis ging, dat was wel een beetje jammer. Maar we willen zeker nog een keer een escape room doen, al was het maar om te bewijzen dat we echt wel binnen het uur kunnen ontsnappen!
29 nov 2015
1.00 ( 1.00 /5) Escape room 040 Eindhoven
Prijs / kwaliteit verhouding
Ervaring, sfeer en puzzeltypes
Locatie(mogelijkheden), ontvangst, extra's
(heeft 7 keer een escape room gespeeld. )
Slechts escape room ooit
Al best veel escape rooms gedaan, maar deze was echt vreselijk. Het begin ging goed, maar toen de kamer...Ze zeiden dat alles wat je nodig had geen kracht voor nodig had. Dus wij durven nergens aan te trekken. Wat bleek nou...Je had heel veel kracht nodig om naar de volgende kamer toe te gaan. Dan ben je daar...En doet 1 persoon de bril op en de rest van de spelers staan te wachten...Tot het uur voorbij is. Je kan dan net zo goed voor de Nintendo zitten. Dat is hetzelfde effect. Daarnaast is het personeel 4x in de kamer geweest....Waarom? Dat zij het niet kunnen volgen op de camera. En daarna ook nog eens ons de schuld geven. Heel erg jammer.
22 nov 2015
2.00 ( 2.00 /5) Escape room 040 Eindhoven
Prijs / kwaliteit verhouding
Ervaring, sfeer en puzzeltypes
Locatie(mogelijkheden), ontvangst, extra's
(heeft 1 keer een escape room gespeeld. )
Tegenvaller
Vandaag the laboratory escape room gedaan. Helaas werkte niet alles zoals de bedoeling was. De tijd liep in het begin niet, de deur opende terwijl we een onjuiste code gebruikten. En twee cruciale zaken nodig voor het oplossen van het spel werkte niet/was kwijt. Geen excuses werd aangeboden voor de mankementen. Een beetje onprofessioneel. Helaas, want ik heb eerder een leuke ervaring gehad met een escape room.
1 nov 2015
4.00 ( 4.00 /5) Escape room 040 Eindhoven
Prijs / kwaliteit verhouding
Ervaring, sfeer en puzzeltypes
Locatie(mogelijkheden), ontvangst, extra's
(heeft 2 keer een escape room gespeeld. )
Ontsnappen uit de echte én de virtual reality!
Met vier familieleden de nieuwe Secret Room van Escape room 040 uit weten te komen, als eerste bovendien (en ja, vijf man is momenteel de max). Deze escape room doet daadwerkelijk iets innovatiefs door virtual reality te verwerken in de puzzels. Bepaalde te vinden raadsels corresponderen met puzzels in de virtuele wereld, wat de kamer een compleet nieuwe, virtuele dimensie geeft.

Terwijl één (later eventueel twee) mensen met een Oculus Rift-headset de virtuele wereld trotseren, moeten de andere ontsnappers meehelpen met de puzzels in zowel de echte als de digitale werkelijkheid. Inzicht en communicatie zijn belangrijk om te ontsnappen. Niet iedereen gaat dus meteen virtueel, maar het team moet rouleren of goed samenwerken om de digitale strijders door de puzzels te krijgen. Erg leuk bedacht.

Qua aankleding en het echte zoekwerk erin is de kamer misschien nog wat karig, vooral gezien het bedrag wat je ervoor neertelt (al snel 16 euro per persoon), maar de innovatieve puzzel maakt al een hoop goed. Als escape room springt deze kamer er zeker uit, mede door het passende verhaal en de toffe inzet van de nieuwe technologie.

Escape room 040 is verder netjes en het ontvangst is prima, al is de locatie nog wat verstopt en niet helemaal duidelijk. Zo gaat de voordeur alleen open als je daadwerkelijk iemand opbelt van de instantie.
1 nov 2015
4.33 ( 4.33 /5) Escape room 040 Eindhoven
Prijs / kwaliteit verhouding
Ervaring, sfeer en puzzeltypes
Locatie(mogelijkheden), ontvangst, extra's
(heeft 1 keer een escape room gespeeld. )
Voor iedereen geschikt
Gisteren met een grote groep jongeren waarvan de helft met een beperking en vaak ook rolstoel de 3 rooms gedaan. 1 team ontsnapt maar allemaal veel plezier gehad. Fijn dat er, veel te weinig, maar in ieder geval 1 escape mogelijkheid is voor mensen met een rolstoel!
Gastvrij ontvangen en behulpzaam daar waar nodig. 3 rolstoelen per room is ons inziens de max maar daar kun je rekening mee houden!
Veel plezier gehad!
18 okt 2015
4.00 ( 4.00 /5) Escape room 040 Eindhoven
Prijs / kwaliteit verhouding
Ervaring, sfeer en puzzeltypes
Locatie(mogelijkheden), ontvangst, extra's
(heeft 1 keer een escape room gespeeld. )
Erg leuk.
Vandaag met een groep van 13 personen 2 kamers gespeeld. Onze groep had het laboratorium. Erg sfeervol in de creepy way. Het was een lastige kamer (voor ons allen de eerste keer) maar we hebben er erg veel lol gehad. De communicatie en het teserveren verliep allemaal soepel. Het teamuitje van het ZigZag theater was volgens de organisatie erg geslaagd. Bedankt mensen van Escape Room 040
17 jul 2015
2.67 ( 2.67 /5) Escape room 040 Eindhoven
Prijs / kwaliteit verhouding
Ervaring, sfeer en puzzeltypes
Locatie(mogelijkheden), ontvangst, extra's
(heeft 2 keer een escape room gespeeld. )
Onlogische puzzels
Gisteren met 3 vrienden Moriarty's study gespeeld. Mooie kamer.
Er was voor ons echter te veel onduidelijkheid over hoe te beginnen en hoe verder. Iets te vergezochte puzzels in de kamer, waardoor het wat chaotisch werd en iedereen maar op zoek ging naar clues waar je wél iets mee kon. Geen volgorde in de oplossingen en wanneer je dan wat had opgelost was het weer gissen wat nu toe doen.
Dit werkte bij ons niet echt motiverend. Bij een eerdere escape room-ervaring was deze beloning er wel en had je echt het gevoel dichter bij de oplossing te komen. Dat was bij deze escape room helaas niet het geval.
18 jun 2015
4.33 ( 4.33 /5) Escape room 040 Eindhoven
Prijs / kwaliteit verhouding
Ervaring, sfeer en puzzeltypes
Locatie(mogelijkheden), ontvangst, extra's
(heeft 2 keer een escape room gespeeld. )
Erg gaaf
Ik heb met mijn vrienden beide Escaperooms gedaan, The Secret Tomb was echt een ervaring omdat deze zich in het donker afspeelt. De puzzels zijn niet te moeilijk en de effecten en aankleding super!
Moriarty's Study was voor ons een echte breinbreker. in tegenstelling tot de andere draait hier alles om logisch nadenken.

Verder was Tim erg gastvrij en hebben we naderhand gezellig een biertje kunnen drinken bij de receptie. Al om al een super ervaring!
18 jun 2015
3.67 ( 3.67 /5) Escape room 040 Eindhoven
Prijs / kwaliteit verhouding
Ervaring, sfeer en puzzeltypes
Locatie(mogelijkheden), ontvangst, extra's
(heeft 2 keer een escape room gespeeld. )
Leuke ervaring
Met 6 vrienden twee escaperooms gespeeld en het was zeker een leuke ervaring! Erg veel leuke effecten in de secret tomb, en bij de moriarty study hadden we zeker onze hersenen even laten kraken.

Al bij al zeker een aanrader!
14 jun 2015
2.00 ( 2.00 /5) Escape room 040 Eindhoven
Prijs / kwaliteit verhouding
Ervaring, sfeer en puzzeltypes
Locatie(mogelijkheden), ontvangst, extra's
(heeft 1 keer een escape room gespeeld. )
Disappointing experience
We were invited to the Escape Room 040 by my friends on the last Saturday.
First of all, the quest started with the attempt to find this place - it is located in the old Philips building, no signs were found nearby, so we lost some time while searching for this place because the signboard is very small and could be recognized from a quite short distance only.

There is a nice waiting area inside the office and staff was initially friendly.

We got the "Secret of the Tomb" room with... a lot of sand on the floor and generally everywhere. Our friends did not updated us on that (they didn't know this too), so finally not only my sandals and socks were full of sand, but jeans, hairs etc. too. It would be nice to know about this in advance to choose a proper clothes and shoes.

But the most interesting thing is: our team did not succeed to accomplish the case because.... ONE OF THE KEYS WAS NOT IN ITS PLACE - the staff probably forgot to put it there! So the guy from the staff came to us to show where we did not succeed to find the last key and he failed to find it too :)

And more than this:
- We got hints on a screen while searching for this last key - with typo's leaded us to a wrong conclusion - A cable controlling the lock of one of the boxes had a tool nearby to access and pull it - so it was recognized as a rope controlled something. So we pulled it :) and opened the box in a unpredictable case - that guy was not very happy because of that, but I think that he has to blame only his lack of professionalism.
- My wife cut her finger with a nail while searching for that a key.

Verdict: NEVER AGAIN. I don't think that this place is running by professionals.