Escape World Amsterdam

4.07 van 5 sterren (10 recensies)
Schrijf zelf een recensie
Prijs / kwaliteit verhouding
Ervaring, sfeer en puzzeltypes
Locatie(mogelijkheden), ontvangst, extra's

Uw e-mail is wel éénmalig nodig voor bevestiging van uw recensie, maar wordt niet voor andere doeleinden gebruikt.

Wanneer heeft u deze escaperoom gespeeld?
De speeldatum is ter voorkoming van spam.

Hoeveel escaperooms heeft u in totaal gespeeld?

Lees ons recensiebeleid alvorens u klikt op opslaan.

12 jan 2017
3.00 ( 3.00 /5) Escape World Amsterdam
Prijs / kwaliteit verhouding
Ervaring, sfeer en puzzeltypes
Locatie(mogelijkheden), ontvangst, extra's
(heeft 5 keer een escape room gespeeld. )
Rabbit Hole en Who killed the painter
Rabbit Hole is een aardige kamer. Minder geschikt voor meerdere mensen. De puzzels zijn namelijk enorm lineair. Slotje na slotje kistje na kistje. Moet in 1 en dezelfde volgorde. Wel leuk over de puzzels nagedacht. Ook de muziek goed afgestemd. Met het thema Alice had veel meer gedaan kunnen worden. Een deel verveelde zich onder de puzzels omdat er niet meer te doen was.
Who killed the painter
Vonden wij een betere kamer. Meer te doen waardoor teamwork een leuk element is. Beter uitgedacht dan Down the Rabbit Hole. Die zou ik wel aanraden.
23 okt 2016
3.67 ( 3.67 /5) Escape World Amsterdam
Prijs / kwaliteit verhouding
Ervaring, sfeer en puzzeltypes
Locatie(mogelijkheden), ontvangst, extra's
(heeft 2 keer een escape room gespeeld. )
mission Matrix
Erg leuke kamer! Goeie en mooie locatie. We hebben deze kamers met ons gezin gedaan twee zonen van 9&12 jaar. Ze hadden ook beide goede omenten zelf iets te doen. Wij komen zeker nog een keer terug voor the rabbit hole
24 apr 2016
5.00 ( 5.00 /5) Escape World Amsterdam
Prijs / kwaliteit verhouding
Ervaring, sfeer en puzzeltypes
Locatie(mogelijkheden), ontvangst, extra's
(heeft 5 keer een escape room gespeeld. )
Rabbit hole aanrader
Duidelijk een bedrijf met veel ervaring. Echt originele puzzels en voor ons vieren was er steeds iets te doen, echt mooie verrassingen. Sommige puzzels waren meteen duidelijk, anderen hebben we echt onze hersens op moeten kraken. Vriendelijk personeel dat zelf ook enthousiast is en we zijn met 47 seconden op de klok ontsnapt, te gek!
30 mrt 2016
5.00 ( 5.00 /5) Escape World Amsterdam
Prijs / kwaliteit verhouding
Ervaring, sfeer en puzzeltypes
Locatie(mogelijkheden), ontvangst, extra's
(heeft 6 keer een escape room gespeeld. )
Matrix + Van Gogh: techn. snufjes vs levend schilderij
Echt een super leuke familiedag gehad bij Escape World waar we met 35 man tegelijkertijd in 7 kamers hebben gespeeld. Iedereen ging met een grote smile naar huis, en er is nog de hele middag over nagepraat. Wij hebben de Matrix en de Vincent van Gogh kamer gespeeld, wat geweldig was. Hoge kwaliteit puzzels en verrassende effects waar dingen in voor kwamen die ik nog nooit eerder had gezien in een escapegame zoals een robot (meer vertel ik niet), en iets anders wat werkelijk spectaculair was. Ook de Van Gogh was super; je stapte in zijn schilderij waarbij je door alle facetten van zijn leven dingen moet oplossen. We komen zeker terug binnenkort voor de nieuwe Flying Dutchman kamer!
20 mrt 2016
4.00 ( 4.00 /5) Escape World Amsterdam
Prijs / kwaliteit verhouding
Ervaring, sfeer en puzzeltypes
Locatie(mogelijkheden), ontvangst, extra's
(heeft 7 keer een escape room gespeeld. )
Down the Rabbit Hole
Down the Rabbit Hole is een mooie kamer, die je niet met 2/3 mensen moet willen doen door de hoeveelheid puzzels. Hij is erg mooi aangekleed en de puzzels en mechanismen zijn geavanceerd. De kamer is niet duidelijk lineair, wat wij leuk en uitdagend vonden, maar voor beginnende escapers misschien verwarrend is.

Verbeterpunt is dat 1 onderdeel veel tijd kost terwijl het maar door 1 persoon tegelijk gedaan kan worden, daardoor stonden we op een gegeven moment met zijn allen te wachten. Dit kan beter aangegeven worden als een onderdeel waar je tijdig mee moet beginnen.
In een eerdere review werd aangegeven dat bij een slot niet duidelijk is waar de cijfercode ingevuld moet worden, dit was nog niet opgelost.
19 mrt 2016
5.00 ( 5.00 /5) Escape World Amsterdam
Prijs / kwaliteit verhouding
Ervaring, sfeer en puzzeltypes
Locatie(mogelijkheden), ontvangst, extra's
(heeft meer dan 10 keer een escape room gespeeld. )
Geweldige sfeer met sterke puzzels en verhaal!
Ik heb 4 verschillende kamers hier gespeeld, en allemaal waren ze echt super goed. Vooral de Vincent van Gogh kamer had een authentieke sfeer met een sterk plot, afwisselende puzzels en een ijzersterke balans van begin tot eind. Wel alleen mechanische puzzels, maar je had echt het gevoel in 1880 terecht te zijn gekomen met een originele twist op het einde. Naast de Van Gogh kamer vond ik ook de Hospital echt geweldig: breinbrekers all over en het gevoel dat je in een Russische ziekenhuiskamer staat uit 1955. Ik kan niet wachten op hun nieuwe kamer binnenkort!
16 mrt 2016
4.67 ( 4.67 /5) Escape World Amsterdam
Prijs / kwaliteit verhouding
Ervaring, sfeer en puzzeltypes
Locatie(mogelijkheden), ontvangst, extra's
(heeft 4 keer een escape room gespeeld. )
The Matrix: topkamer!
De Matrix kamer was de vierde escape room die ik deed in Amsterdam en de beste tot nu toe! Heel origineel, prachtige aankleding met leuke details. Niet TE moeilijk, maar uitdagend genoeg. Na het volbrengen van deze missie zal je wereld nooit meer hetzelfde zijn????.
27 feb 2016
2.33 ( 2.33 /5) Escape World Amsterdam
Prijs / kwaliteit verhouding
Ervaring, sfeer en puzzeltypes
Locatie(mogelijkheden), ontvangst, extra's
(heeft 3 keer een escape room gespeeld. )
A for effort
Na alle recensies gelezen te hebben gingen wij met veel enthousiasme aan de slag. Het eerste gedeelte van "down the rabbithole" waren we binnen 10 min door. Daarna waren er echter veel kleine onduidelijkheden in de puzzels en de volgorde daarvan. Op sommige cijfersloten stond bijv slecht aangegeven waar de combinatie gemaakt moest worden. Door dergelijke kleine ergenissen verloren we onnodig veel tijd.
6 dec 2015
3.33 ( 3.33 /5) Escape World Amsterdam
Prijs / kwaliteit verhouding
Ervaring, sfeer en puzzeltypes
Locatie(mogelijkheden), ontvangst, extra's
(heeft 1 keer een escape room gespeeld. )
Eerste keer
Leuke ervaring. Voor de eerste keer met 4 vrouwen de puzzels opgelost met de hulp van 1 hint. Binnen 52 minuten. Voor herhaling vatbaar.
16 okt 2015
4.67 ( 4.67 /5) Escape World Amsterdam
Prijs / kwaliteit verhouding
Ervaring, sfeer en puzzeltypes
Locatie(mogelijkheden), ontvangst, extra's
(heeft 2 keer een escape room gespeeld. )
Rabbit Hole
Wij hebben met zijn vieren een heel leuke tijd gehad. Het personeel was erg vriendelijk, met hen hebben we de kamer nog even kunnen evalueren. Ze hebben hier 6 kamers, wij hebben de Rabbit Hole gedaan.
Hier gaan we zeker nog terug komen om andere kamers te proberen.