Escape Room Harderwijk

4.36 van 5 sterren (67 recensies)
Schrijf zelf een recensie
Prijs / kwaliteit verhouding
Ervaring, sfeer en puzzeltypes
Locatie(mogelijkheden), ontvangst, extra's

Uw e-mail is wel éénmalig nodig voor bevestiging van uw recensie, maar wordt niet voor andere doeleinden gebruikt.

Wanneer heeft u deze escaperoom gespeeld?
De speeldatum is ter voorkoming van spam.

Hoeveel escaperooms heeft u in totaal gespeeld?

Lees ons recensiebeleid alvorens u klikt op opslaan.

8 jul 2018
1.00 ( 1.00 /5) Escape Room Harderwijk
Prijs / kwaliteit verhouding
Ervaring, sfeer en puzzeltypes
Locatie(mogelijkheden), ontvangst, extra's
(heeft meer dan 10 keer een escape room gespeeld. )
Alles versleten of kapot :(
Met veel verwachtingen in de auto onderweg naar de escaperoom. Bij aankomst konden we voor de deur parkeren. Dit is het enige positieve puntje bij Escaperoom Harderwijk. Bij binnenkomst was er geen medewerker die ons op stond te wachten. na +/- 10 minuten kwam er eindelijk een medewerker naar beneden gesprint omdat diegene niet hoorde dat er een nieuwe groep binnen kwam. Dit terwijl er nog een groep binnen was die de kamer al gedaan had. Wij kwamen van ver, dus wij hadden wel zin in een frisje, dus toen wij aan de medewerker vroegen of wij wat konden drinken, kregen wij het antwoord dat zij de kinderescaperoom moest opstarten, dit terwijl er geen kinderen waren?
Afijn, een andere medewerker kwam naar beneden gehold om ons klaar te stomen voor beide kamers. Na het praatje mochten wij de trap op en de middelste deur openen, en toen begon de ellende eigenlijk al. Toen wij opzoek waren naar de eerste opdracht was het al gelijk duidelijk dat alles kapot is en waar de luik was naar de geheime kamer. Het behang is overal kapot, overal zie je een schroefje in de muur die daar voor noppes zit, overal waar je kijkt zie je wel een stroomdraadje waar aan is getrokken, bij ons deed de hintscherm het niet, een kist die aan zn einde is en dan nog eens een belabberde geheime kamer met alles wat kapot is. Ook hadden wij daar het idee dat het meer een gedeelte is waar de medewerker ons moet goedkeuren wat wij doen, en dan wat open laat springen.

Het was het geld ABSOLUUT niet waard! Ook de andere groep die het lab x deden waren teleurgesteld, dit omdat alles kapot is...

Op het einde moesten wij helaas de volle pond aftikken, 210 EURO!
22 mei 2018
5.00 ( 5.00 /5) Escape Room Harderwijk
Prijs / kwaliteit verhouding
Ervaring, sfeer en puzzeltypes
Locatie(mogelijkheden), ontvangst, extra's
(heeft 7 keer een escape room gespeeld. )
Erg leuk en origineeel
Gezellige ontvangstruimte. Erg originele start, heel leuk! Je zit meteen in het verhaal. Het thema is erg goed doorgezet, ook in de puzzels zelf. Verrassende dingen die gebeuren!
24 mei 2017
3.67 ( 3.67 /5) Escape Room Harderwijk
Prijs / kwaliteit verhouding
Ervaring, sfeer en puzzeltypes
Locatie(mogelijkheden), ontvangst, extra's
(heeft 5 keer een escape room gespeeld. )
Verrassend ontvangst en veel samenwerken
Met een groep van zes zijn wij in drie kwartier uit Lab X ontsnapt. De ontvangst was verrassend en origineel! Met goede samenwerken zijn we er uit gekomen, maar we vonden de puzzels minder uitdagend dan andere escape rooms.
28 apr 2017
5.00 ( 5.00 /5) Escape Room Harderwijk
Prijs / kwaliteit verhouding
Ervaring, sfeer en puzzeltypes
Locatie(mogelijkheden), ontvangst, extra's
(heeft 1 keer een escape room gespeeld. )
Angstaanjagend leuk
Het was onze eerste keer in een escaperoom. We hebben ons meer dan waanzinnig vermaakt met ons gezin. Je brein en je prestatievermogen wordt hier goed op de proef gesteld, maar het is goed te doen en zeker de moeite waard! Het is goed voor de teambuilding en voor je concentratievermogen.
8 apr 2017
4.67 ( 4.67 /5) Escape Room Harderwijk
Prijs / kwaliteit verhouding
Ervaring, sfeer en puzzeltypes
Locatie(mogelijkheden), ontvangst, extra's
(heeft meer dan 10 keer een escape room gespeeld. )
Gestoord gaaf!
Lab gedaan met vriendenuitje. Ik heb al verschillende kamers gedaan, maar deze kamer was toch wel het leukst! leuk en unieke start van het spel! ;)
16 mrt 2017
5.00 ( 5.00 /5) Escape Room Harderwijk
Prijs / kwaliteit verhouding
Ervaring, sfeer en puzzeltypes
Locatie(mogelijkheden), ontvangst, extra's
(heeft 2 keer een escape room gespeeld. )
LAB X super geslaagd
Met heel veel plezier hebben we het spel gespeeld . De ontvangst was op zich al een hele leuke ervaring . LAB X gaf bij ons wel wat tijdsdruk maar op het nippertjes hebben we het gehaald . Super bedankt voor de fijne ervaring .
13 jan 2017
4.67 ( 4.67 /5) Escape Room Harderwijk
Prijs / kwaliteit verhouding
Ervaring, sfeer en puzzeltypes
Locatie(mogelijkheden), ontvangst, extra's
(heeft 8 keer een escape room gespeeld. )
crimineel gaaf!
criminele kamer was gaaf!
Geen enkel moment gehad dat ik mij verveelde of als er niks te doen was tijdens de poging om te ontsnappen!
22 sep 2016
5.00 ( 5.00 /5) Escape Room Harderwijk
Prijs / kwaliteit verhouding
Ervaring, sfeer en puzzeltypes
Locatie(mogelijkheden), ontvangst, extra's
(heeft 7 keer een escape room gespeeld. )
Onwijs tof!
Na een onwijs toffe ervaring in de Criminele kamer van een half jaar geleden. Zijn we afgelopen week terug gegaan om uit LAB X proberen te escapen. Met een groep van zes zijn we naar binnen gegaan. Het was vanaf het moment dat we binnen kwamen meteen al spannend, net zoals in de Criminele kamer. Ik zal natuurlijk niet te veel verklappen maar deze kamer is toch anders dan anderen. Vaak kan iedereen wel een eigen ding doen in een escaperoom maar in LAB X ben je echt op elkaar aangewezen. De opdrachten zijn tof en passen goed bij het thema. Als ik deze room vergelijk met andere, dan valt het wel onder een wat moeilijkere categorie, maar dat vonden wij juist leuk! Natuurlijk zijn wij ontsnapt, maar wel net op het nippertje. Succes voor de volgende groepen.
9 sep 2016
5.00 ( 5.00 /5) Escape Room Harderwijk
Prijs / kwaliteit verhouding
Ervaring, sfeer en puzzeltypes
Locatie(mogelijkheden), ontvangst, extra's
(heeft 4 keer een escape room gespeeld. )
Super leuk
Voor vrijgezellenfeest van een vriendin hebben we Lab x gedaan. Omdat de "vrijgezel" in het lab werkt leek ons dat leuk. Wat hebben we gelachen zeg. Hilarisch! Jammer dat ik niks kan vertellen maar we zijn ons echt een paar keer goed rot geschrokken.
8 sep 2016
5.00 ( 5.00 /5) Escape Room Harderwijk
Prijs / kwaliteit verhouding
Ervaring, sfeer en puzzeltypes
Locatie(mogelijkheden), ontvangst, extra's
(heeft 9 keer een escape room gespeeld. )
Personeelsuitje
Voor een personeelsuitje waren we in Harderwijk bij de escaperoom.
Van begin tot eind goed geregeld.
8 sep 2016
5.00 ( 5.00 /5) Escape Room Harderwijk
Prijs / kwaliteit verhouding
Ervaring, sfeer en puzzeltypes
Locatie(mogelijkheden), ontvangst, extra's
(heeft 6 keer een escape room gespeeld. )
Genoten
Bedankt mensen van escaperoom Harderwijk voor een leuke middag.
Ook de rit op de solex was echt super!
6 sep 2016
5.00 ( 5.00 /5) Escape Room Harderwijk
Prijs / kwaliteit verhouding
Ervaring, sfeer en puzzeltypes
Locatie(mogelijkheden), ontvangst, extra's
(heeft 8 keer een escape room gespeeld. )
te gekke ervaring, leuke mensen, aanrader!
Meerdere rooms gespeeld. Deze raad ik aan omdat de mensen daar heel vriendelijk en enthousiast. De kamers hebben een goed verhaal. Ik deed de kamers op verschillende momenten en dacht te weten wat ik verwachten kon de tweede keer. Maar ik werd toch verrast. Opdrachten passen bij het thema en waren goed bedacht vind ik. Ik ben erg verbaasd over sommige negatieve recensies. Want ik heb echte twee toffe ervaringen gehad!! Nette ontvangst ruimte ook. Hier kan je tenminste even wat drinken in een nette ruimte. En mijn complimenten nogmaals voor het vriendelijke personeel, heel gezellig mee gekletst!
4 sep 2016
2.00 ( 2.00 /5) Escape Room Harderwijk
Prijs / kwaliteit verhouding
Ervaring, sfeer en puzzeltypes
Locatie(mogelijkheden), ontvangst, extra's
(heeft 2 keer een escape room gespeeld. )
De criminele kamer, zeer matig.
Tot nu toe was escaperoom Bunschoten onze enige ervaring. Dat smaakte naar meer. In Harderwijk werden we teleurgesteld. Geen gastvrije ervaring. Ook de kamer was zonder de juiste ambiance. Sfeerloos gemaakt zonder opvallende specials. Puzzels waren toch niet eenvoudig. Daar zat wel de uitdaging. Maar het voelde niet als belevenis of avontuur. Advies: niet doen.
30 aug 2016
2.67 ( 2.67 /5) Escape Room Harderwijk
Prijs / kwaliteit verhouding
Ervaring, sfeer en puzzeltypes
Locatie(mogelijkheden), ontvangst, extra's
(heeft 3 keer een escape room gespeeld. )
Saai
Wij hadden de lab-room. Alleen maar cijfersloten waarvan je dus de 4-cijferige code moest uitpluizen. De oplossing was vaak erg ver gezocht. Zonder tips was het jammer genoeg niet te doen. We hadden het erg gezellig met elkaar maar vonden andere escape rooms leuker. Gevarieerder en met een soort logische volgorde van oplossen.
24 aug 2016
5.00 ( 5.00 /5) Escape Room Harderwijk
Prijs / kwaliteit verhouding
Ervaring, sfeer en puzzeltypes
Locatie(mogelijkheden), ontvangst, extra's
(heeft 3 keer een escape room gespeeld. )
Top kamers
We hebben met onze vriendengroep beide kamers geboekt.
Zelf ben ik in de criminele kamer gegaan die goed en spannend in elkaar was gezet. Van lab x heb ik ook alleen maar positieve reacties gehoord dus de kans is groot dat we binnenkort de andere kamer gaan spelen!
23 aug 2016
5.00 ( 5.00 /5) Escape Room Harderwijk
Prijs / kwaliteit verhouding
Ervaring, sfeer en puzzeltypes
Locatie(mogelijkheden), ontvangst, extra's
(heeft 1 keer een escape room gespeeld. )
Wat gaaf!
We hadden via via gehoord dat de escaperoom hier in harderwijk echt de moeite waard was. Omdat dit onze eerste escaperoom zou zijn, was degene in harderwijk lekker dichtbij en goedkoop. We werden vrolijk ontvangen en konden meteen onze jas uittrekken en ze hadden kluisjes voor onze tassen en horloges. (juist horloges??). Toen we klaar waren kregen we wat uitleg. Wat super handig was en ook nog eens sfeer verhogend. Daarna moesten we naar boven waar onze avontuur begon. Ik ga niet teveel verklappen maar erg gelachen en op sommige momenten had ik mijn hart in mijn keel zitten. Gelukkig konden we na afloop even zitten om bij te kletsen.
Echt de moeite waard!
23 aug 2016
5.00 ( 5.00 /5) Escape Room Harderwijk
Prijs / kwaliteit verhouding
Ervaring, sfeer en puzzeltypes
Locatie(mogelijkheden), ontvangst, extra's
(heeft 6 keer een escape room gespeeld. )
Geslaagde dag!
Super gezellige dag gehad met vriendinnen! Ik had zelf al een aantal escape rooms gedaan.. de rest van mijn groepje niet allemaal. Maar iedereen vond het super leuk! En ik moet zeggen dat deze kamers toch wel een van de leukste waren! De criminele kamer had een goede spanning de hele tijd, en Lab X was een echte uitdaging! Personeel was super enthousiast en fijn dat we nog ff konden bijkomen met een drankje achteraf!
23 aug 2016
5.00 ( 5.00 /5) Escape Room Harderwijk
Prijs / kwaliteit verhouding
Ervaring, sfeer en puzzeltypes
Locatie(mogelijkheden), ontvangst, extra's
(heeft meer dan 10 keer een escape room gespeeld. )
Leuk vrijgezellenfeest
Was top vrijgezellenfeest. Zeker een aanrader. Voor zowel als beginner als gevorderde escape prima te doen.
23 aug 2016
3.67 ( 3.67 /5) Escape Room Harderwijk
Prijs / kwaliteit verhouding
Ervaring, sfeer en puzzeltypes
Locatie(mogelijkheden), ontvangst, extra's
(heeft 1 keer een escape room gespeeld. )
Top voor bedrijfsuitje
Voor een bedrijfsuitje hadden wij de criminele kamer en het lab geboekt.
Het zijn erg leuke kamers en goed in elkaar gezet!
Bijna iedereen deed voor het eerst een escape room. Voor een onervaren groep zijn de kamer met een slagingspercentage van 40% en 25% wel moeilijk. Maar zeker niet minder leuk! Een aanrader!
23 aug 2016
5.00 ( 5.00 /5) Escape Room Harderwijk
Prijs / kwaliteit verhouding
Ervaring, sfeer en puzzeltypes
Locatie(mogelijkheden), ontvangst, extra's
(heeft 7 keer een escape room gespeeld. )
VET!
Wat een gave kamer: Lab X! De leuke ontvangst was wel wat eng vonden sommige van ons team, maar dat bracht ons wel in de juiste ambiance. Kamer zelf zit erg goed in elkaar. Leuke maar ook pittige opdrachten met een onverwacht einde.
23 aug 2016
5.00 ( 5.00 /5) Escape Room Harderwijk
Prijs / kwaliteit verhouding
Ervaring, sfeer en puzzeltypes
Locatie(mogelijkheden), ontvangst, extra's
(heeft 4 keer een escape room gespeeld. )
AANRADER!
Super leuke dag gehad bij Escaperoom Harderwijk! Ontvangst was goed. Erg aardig personeel, de kamers waren goed opgezet en doordacht. Hebben beide kamers achter elkaar gedaan en vond het jammer dat er geen derde was die we er nog achteraan konden doen! Al met al een geslaagde dag! Top
23 aug 2016
5.00 ( 5.00 /5) Escape Room Harderwijk
Prijs / kwaliteit verhouding
Ervaring, sfeer en puzzeltypes
Locatie(mogelijkheden), ontvangst, extra's
(heeft 1 keer een escape room gespeeld. )
Criminele kamer
Wij hebben met een vriendengroepje van 5 de criminele kamer gedaan in Harderwijk.
Ontvangst was erg open en spontaan en eenmaal boven zat je volledig in het spel. Ook "De muts" was erg leuk om in het verhaal te komen
Top ervaring!
20 jul 2016
5.00 ( 5.00 /5) Escape Room Harderwijk
Prijs / kwaliteit verhouding
Ervaring, sfeer en puzzeltypes
Locatie(mogelijkheden), ontvangst, extra's
(heeft 2 keer een escape room gespeeld. )
Criminele kamer en Lab X
Na meerdere Escape Rooms te hebben bezoek zijn de Criminele en Lab X wel de leukste geweest voor ons . Beide zitten goed door dacht in elkaar en geven genoeg stof tot nadenken puzzelen en moeilijke uitdagende opdrachten. De sfeer is prima en de ontvangst heel leuk en spontaan ( geen overdreven gedoe ) en passend bij de kamer die je gaat bezoeken . Gezellige ontvangst ruimte die uitnodigen om nog even gezellig na te zitten . Locatie heeft ruime parkeer mogelijkheden ( zonder kosten ) en is goed bereikbaar .
19 jul 2016
5.00 ( 5.00 /5) Escape Room Harderwijk
Prijs / kwaliteit verhouding
Ervaring, sfeer en puzzeltypes
Locatie(mogelijkheden), ontvangst, extra's
(heeft 6 keer een escape room gespeeld. )
Dit waren voor ons de toppers
De escaperooms in Harderwijk behoren voor ons tot de favorieten . De Criminele Kamer was onze eerste ervaring met een Escape Room en dat smaakte naar meer . Ook andere buiten Harderwijk bezocht maar dat was een beetje een teleurstelling . Voor een kinderfeest hebben we ook de Criminele Kamer voor Kids geboekt en wat hebben ze genoten en wat werd er mooi op de reactie,s van de kids ingespeeld . Later nog eens terug geweest voor het Geheim Agent examen met kinderen en ook dat was top . Met onze vriendengroep hebben we inmiddels LAB X geboekt . Maar ook dat gaat vast weer een top avond worden bij Escape Room Harderwijk . Daarna even heerlijk eten ergens in het gezellige Harderwijk .
12 jul 2016
5.00 ( 5.00 /5) Escape Room Harderwijk
Prijs / kwaliteit verhouding
Ervaring, sfeer en puzzeltypes
Locatie(mogelijkheden), ontvangst, extra's
(heeft 1 keer een escape room gespeeld. )
Teamuitje IVK
De escaperoom hebben mijn collega's en ik als prettig ervaren. Zeker een aanrader waard.
11 jul 2016
5.00 ( 5.00 /5) Escape Room Harderwijk
Prijs / kwaliteit verhouding
Ervaring, sfeer en puzzeltypes
Locatie(mogelijkheden), ontvangst, extra's
(heeft 6 keer een escape room gespeeld. )
LAB X en de professor!
Bij binnenkomst word je gelijk vriendelijk ontvangen en mag je je spullen in de kluisjes opbergen. Daarna werd ons verzocht om een medewerker te volgen naar de kamer.... ze zegt"loop de kamer maar binnen waar de deur van open is". Word je opeens begroet door een gestoorde professor!!!! Was echt geniaal!
Blijft goed in zijn rol en is daar totaal NIET uit te krijgen.
Verder vertel ik er niks over want dan weet je al teveel!

Het is alleen wel handig als je iemand in het team hebt zitten die goed en snel in rekenen is....
8 jul 2016
5.00 ( 5.00 /5) Escape Room Harderwijk
Prijs / kwaliteit verhouding
Ervaring, sfeer en puzzeltypes
Locatie(mogelijkheden), ontvangst, extra's
(heeft 3 keer een escape room gespeeld. )
Gestoorde professor!! (Lab X)
De professor van Lab X is een zeer verstrooide man met een eng doordringend lachje!
De kamer is mooi aangekleed en zitten leuke effecten in verwerkt.
De opdrachten zijn uitdagend en niet alledaags, je ontsnapt niet zomaar!
Ik heb deze kamer gespeeld met een groep vrienden en hebben hem nog net op tijd weten te halen!

Zeer geslaagde avond!
8 jul 2016
4.67 ( 4.67 /5) Escape Room Harderwijk
Prijs / kwaliteit verhouding
Ervaring, sfeer en puzzeltypes
Locatie(mogelijkheden), ontvangst, extra's
(heeft 1 keer een escape room gespeeld. )
Lab x
Van de week samen met een groep vriendinnen naar de escape room in Harderwijk geweest.
Wij gingen naar lab x.
De ontvangst in de kamer vond ik super. De medewerker die een gestoorde professor speelde bleef goed in zijn rol. De puzzels in de kamer vond ik erg leuk, maar ook lastig.
We hebben het net niet gered om er uit te komen. We waren bij de laaste opdracht. Maar ondanks dat we er niet uit zijn gekomen vond ik het een super leuke ervaring!!
7 jul 2016
3.67 ( 3.67 /5) Escape Room Harderwijk
Prijs / kwaliteit verhouding
Ervaring, sfeer en puzzeltypes
Locatie(mogelijkheden), ontvangst, extra's
(heeft 6 keer een escape room gespeeld. )
Leuk
Mooi ontvangst ruimte en nog veel leuker de ontvangst bij de room. Dat beloofde wat!

Toch viel Lab X tegen. Met veel plezier hadden we vorig jaar de criminele kamer gedaan, maar deze was hier eigenlijk een slap aftreksel van. Het is vast niet zo, maar het leek alsof deze kamer er zo maar even bij is gezet.

Conclusie: criminele kamer leuk, lab X een stuk minder
22 jun 2016
4.00 ( 4.00 /5) Escape Room Harderwijk
Prijs / kwaliteit verhouding
Ervaring, sfeer en puzzeltypes
Locatie(mogelijkheden), ontvangst, extra's
(heeft 1 keer een escape room gespeeld. )
Escape room
Goede ontvangst.
Begin van het spel was lastig te vinden. Daarna verliep het vanzelf en vonden wij de opdrachten niet heel erg moeilijk.
Goed in mekaar gezet. Zou een uitdaging zijn om de overgebleven minuten af te kunnen trekken van het te betalen bedrag
21 jun 2016
4.00 ( 4.00 /5) Escape Room Harderwijk
Prijs / kwaliteit verhouding
Ervaring, sfeer en puzzeltypes
Locatie(mogelijkheden), ontvangst, extra's
(heeft 1 keer een escape room gespeeld. )
Lab X
Zeer geslaagd team uitje..... Lab X was geniaal op gezet de spanning voel je gewoon wat gaat er gebeuren ons team heeft niet gehaald maar de pret was er niet minder om?
Het andere team was in de criminele kamer ook zij vonden het te gek.
Mooi om met ze alle samen te werken ....... echt een aanrader om dit als team of vrienden club te doen
Ontvangst was gezellig en prima sfeer.
21 jun 2016
3.33 ( 3.33 /5) Escape Room Harderwijk
Prijs / kwaliteit verhouding
Ervaring, sfeer en puzzeltypes
Locatie(mogelijkheden), ontvangst, extra's
(heeft 1 keer een escape room gespeeld. )
Een echte beleving
Wij hebben de misdaadkamer gedaan bij Escape Room Harderwijk. Een echte beleving met leuke puzzels. Helaas net niet gelukt, daar baalden we wel van! Wij waren een groep met alleen maar beginners en zijn 2 puzzeltjes voor het eind gestrand. Qua niveau dus goed.
Ontvangst prima. Helaas was er maar 1 ruimte en was er alweer een nieuwe groep, waardoor we achteraf bij de koffie/thee niet konden napraten. Koffie en thee achteraf werd ons aangeboden alsof het erbij hoorde, maar dat moesten we wel betalen. Op zich prima, maar dan zouden we liever ook de mogelijkheid hebben het nog eens goed na te bespreken. Je zit er toch wel vol van!
21 jun 2016
5.00 ( 5.00 /5) Escape Room Harderwijk
Prijs / kwaliteit verhouding
Ervaring, sfeer en puzzeltypes
Locatie(mogelijkheden), ontvangst, extra's
(heeft 6 keer een escape room gespeeld. )
lab X, super gaaf
Wat een leuke ontvangst. Orgineel en pakkend. Kamerlid zit goed in elkaar en je moet echt samenwerken.
Leuk en enthousiast personeel die duidelijk plezier in hun werk hebben .Fijn dat er mogelijkheid is om een drankje te doen. En de extra mogelijkheden spraken ons ook aan, wij deden een GPS tocht.
20 jun 2016
4.00 ( 4.00 /5) Escape Room Harderwijk
Prijs / kwaliteit verhouding
Ervaring, sfeer en puzzeltypes
Locatie(mogelijkheden), ontvangst, extra's
(heeft 2 keer een escape room gespeeld. )
Top Escaperoom
Wij komen uit Brabant en hebben zowel de Crimikamer als Labx in Harderwijk gedaan! Super! Vooral de Crimikamer zat geweldig in elkaar! En heel vriendelijk en super enthousiaste medewerkers!
19 jun 2016
4.67 ( 4.67 /5) Escape Room Harderwijk
Prijs / kwaliteit verhouding
Ervaring, sfeer en puzzeltypes
Locatie(mogelijkheden), ontvangst, extra's
(heeft 1 keer een escape room gespeeld. )
Familie uitje
Voor het eerst een escaperoom gedaan, heel erg leuk. Zelfs onze 12 jarige zoon vond het fantastisch.
We hebben net binnen de tijd ons weten te bevrijden.
19 jun 2016
5.00 ( 5.00 /5) Escape Room Harderwijk
Prijs / kwaliteit verhouding
Ervaring, sfeer en puzzeltypes
Locatie(mogelijkheden), ontvangst, extra's
(heeft 1 keer een escape room gespeeld. )
Vriendenuitje
we hebben ons prima vermaakt. Leuke ontvangst...vooral in de kamer zelf waardoor sommigen onder ons zich ongemakkelijk voelden..Hilarisch!
Jammer dat het ons niet is gelukt om te ontsnappen ????????
17 jun 2016
3.33 ( 3.33 /5) Escape Room Harderwijk
Prijs / kwaliteit verhouding
Ervaring, sfeer en puzzeltypes
Locatie(mogelijkheden), ontvangst, extra's
(heeft 1 keer een escape room gespeeld. )
Leuke escape room voor de kinderen
Een leuke escape room voor kinderen van rond de 8/9 jaar. Niet te eng en niet te makkelijk. Min-puntje is de kluis...als hier een verkeerde code op wordt ingevoerd is deze een paar minuten van slag. Dat is voor kinderen van deze leeftijd een beetje lastig.
16 jun 2016
5.00 ( 5.00 /5) Escape Room Harderwijk
Prijs / kwaliteit verhouding
Ervaring, sfeer en puzzeltypes
Locatie(mogelijkheden), ontvangst, extra's
(heeft meer dan 10 keer een escape room gespeeld. )
Geniaal en gaaf!
Zelf met een groepje vrienden eerst de criminele kamer gedaan, daarna de tafelspel omdat er een groep in het lab zat en na die groep zelf het lab gedaan! wat een ervaring!
Ten eerste is de ontvangst al geniaal (door de muts en de professor) en de kamers zitten gewoon goed in elkaar. Een echte aanrader!

Onder mijn recensie staat een engelse recensie, lees daar AUB graag overheen en neem die NIET serieus! Volgens heeft diegene kamers gedaan waar aardig wat geld inzit….

Escape room Harderwijk is een echte maar dan ook een ECHTE aanrader!
16 jun 2016
3.67 ( 3.67 /5) Escape Room Harderwijk
Prijs / kwaliteit verhouding
Ervaring, sfeer en puzzeltypes
Locatie(mogelijkheden), ontvangst, extra's
(heeft 1 keer een escape room gespeeld. )
Top feest
Mijn dochter heeft met haar vriendinnen een te gekke middag gehad in de escaperoom 12-16 jarigen. Het was spannend, uitdagend en met wat hints gelukkig op tijd op te lossen!
16 jun 2016
4.00 ( 4.00 /5) Escape Room Harderwijk
Prijs / kwaliteit verhouding
Ervaring, sfeer en puzzeltypes
Locatie(mogelijkheden), ontvangst, extra's
(heeft 1 keer een escape room gespeeld. )
Vriendinnenweekend met een beetje spanning
Met 7 vriendinnen een weekendje weg en samen een Escaperoom. Voor de meesten van ons de eerste keer. Het was superleuk om te doen. In het begin is er genoeg te doen voor iedereen. Op het laatst niet, waardoor we er met ons allen tegenaan gingen bemoeien en helaas daardoor het nét niet hebben gehaald. Het was een superleuke ervaring!!!
12 jun 2016
5.00 ( 5.00 /5) Escape Room Harderwijk
Prijs / kwaliteit verhouding
Ervaring, sfeer en puzzeltypes
Locatie(mogelijkheden), ontvangst, extra's
(heeft 1 keer een escape room gespeeld. )
kids escaperoom in Harderwijk
Fantastische mooie dag gehad. Kids escape room in Harderwijk.
In Friesland waren er geen kidsrooms aanwezig. Dus dan maar op naar Harderwijk!
Kinderen vonden het geweldig, leuk & spannend!
Voor herhaling vatbaar!
11 jun 2016
3.00 ( 3.00 /5) Escape Room Harderwijk
Prijs / kwaliteit verhouding
Ervaring, sfeer en puzzeltypes
Locatie(mogelijkheden), ontvangst, extra's
(heeft 1 keer een escape room gespeeld. )
Teamuitje
Wij vonden het erg moeilijk, veel dezelfde soort opdrachten. Leuke introductie. Uiteindelijk is het ons bijna gelukt. We hadden nog een opdracht te gaan.
11 jun 2016
3.00 ( 3.00 /5) Escape Room Harderwijk
Prijs / kwaliteit verhouding
Ervaring, sfeer en puzzeltypes
Locatie(mogelijkheden), ontvangst, extra's
(heeft 1 keer een escape room gespeeld. )
Unremarkable Escape Room with some significant design flaws
This activity organised by the company I work for. We were split into groups and our group of seven played the "Lab X" room. This is my sixth escape room, although the rest of my team were inexperienced with Escape Rooms.

This is a very unremarkable Escape Room without much effort in the design of the puzzles, progression or narrative. The puzzles are very basic, and at least two of them are literal jigsaw-style puzzles, which are not really fun or imaginative use of time in an escape room. There is no creative use of technology as you would see in the best rooms; the majority of puzzles just involve obtaining four digit combinations to open locks, which is not very exciting. The only redeeming quality of the puzzles is a unique communication aspect for some that I haven't yet seen in other rooms.

The best Escape Rooms give players many different puzzles to solve at once, enabling members of the group to split up and work independently on solving different parts of the room. Despite allowing large teams of up to eight people, the progression in Lab X is extremely linear, as there is usually only one puzzle available to be solved at any given moment. Because of this, several people in our team of seven often had nothing to do, since everyone is trying to crowd around one puzzle. Additionally, there is also very little to find in the room, which further worsens the problem for those left out with nothing to do.

Narratively, there is nothing given beyond the introduction, although I should mention that the acting at the introduction is fun and unique. Beyond the introduction however, this is a very simple, bog-standard escape scenario. Don't expect to discover any narrative surprises here.

This escape room also has other practical issues. Hints are given on a tiny monitor in tiny font, which is physically separated from players during certain points in the game, and therefore is very difficult to read unless you have perfect vision. As I'm near-sighted, it was completely impossible for me to read it.

Furthermore, while many escape games are designed to be language-independent, Lab X relies heavily on the Dutch language, as there is heavy use of Dutch text. The introduction and hints are also given in Dutch, which meant that English members of our team had to rely on translations by the Dutch colleagues.

Overall, Lab X at Escape Room Harderwijk is easily the least impressive escape room I've played so far, with several major design flaws and comparatively little effort made compared to the best rooms. If you really want to play a good Escape Room in the Netherlands, I would highly recommend visiting The Queen in Utrecht, which is a superb room and magnitudes better than this one in every way possible.

I think it's fair to mention that my colleagues seemed to enjoy this room more than I did, but since it was their first Escape Room, I think this is mainly because they have no basis for comparison, having not experienced any better rooms.
9 jun 2016
4.00 ( 4.00 /5) Escape Room Harderwijk
Prijs / kwaliteit verhouding
Ervaring, sfeer en puzzeltypes
Locatie(mogelijkheden), ontvangst, extra's
(heeft 1 keer een escape room gespeeld. )
leuke kennismaking met kinderescaperoom
Deze activiteit gedaan met groep van acht 12- jarigen. Hele vriendelijke ontvangst. Goede uitleg in de kamer. Weinig losse voorwerpen in de kamer. Bijna alles via cijfersloten te ontsluiten. Wat mij betreft hadden er nog meer voorwerpen in de kamer mogen zijn. Het zijn leuke puzzels, ze laten de kinderen niet te lang 'zwemmen' zodat er voortgang in het spel blijft.
Wellicht nog de mogelijkheid creeren om er een hele middag van te maken door combinatie met andere activiteit zodat het een heel kinderfeestje wordt.
Overall leuke activiteit: zeker aan te raden.
9 apr 2016
4.67 ( 4.67 /5) Escape Room Harderwijk
Prijs / kwaliteit verhouding
Ervaring, sfeer en puzzeltypes
Locatie(mogelijkheden), ontvangst, extra's
(heeft 2 keer een escape room gespeeld. )
Beste room die ik ken
Ok ik ken er niet veel, maar dit was wel heel goed doordacht.
8 apr 2016
3.67 ( 3.67 /5) Escape Room Harderwijk
Prijs / kwaliteit verhouding
Ervaring, sfeer en puzzeltypes
Locatie(mogelijkheden), ontvangst, extra's
(heeft 1 keer een escape room gespeeld. )
Leuke ervaring
Op teamuitje geweest met 21 collega's. Super gezellig en leuke kamers en puzzels. Het was erg geslaagd.
17 feb 2016
3.00 ( 3.00 /5) Escape Room Harderwijk
Prijs / kwaliteit verhouding
Ervaring, sfeer en puzzeltypes
Locatie(mogelijkheden), ontvangst, extra's
(heeft 1 keer een escape room gespeeld. )
Leuke ervaring!
Ons ontvangst bij binnenkomst viel ons eerst tegen. Verder vonden we het een super uitdaging!
16 feb 2016
4.00 ( 4.00 /5) Escape Room Harderwijk
Prijs / kwaliteit verhouding
Ervaring, sfeer en puzzeltypes
Locatie(mogelijkheden), ontvangst, extra's
(heeft 3 keer een escape room gespeeld. )
Een complete beleving
Mijn derde escaperoom en zeker geen teleurstelling. Je zit vanaf het eerste moment in de sfeer, en ook tijdens het puzzelen is aan de nodige afleiding en variatie gedacht. Erg leuk gedaan!

Verbeterpuntje: Wij waren met 6 man. Richting het einde werd de hoeveelheid puzzels beperkt waardoor je met veel mensen met hetzelfde bezig bent.

Deze kamer is zeker een aanrader!
15 feb 2016
4.00 ( 4.00 /5) Escape Room Harderwijk
Prijs / kwaliteit verhouding
Ervaring, sfeer en puzzeltypes
Locatie(mogelijkheden), ontvangst, extra's
(heeft 7 keer een escape room gespeeld. )
Leuke escaperoom
Bedankt voor weer een leuke ervaring! Helaas er net niet uit.. Volgende room beter!
14 feb 2016
4.00 ( 4.00 /5) Escape Room Harderwijk
Prijs / kwaliteit verhouding
Ervaring, sfeer en puzzeltypes
Locatie(mogelijkheden), ontvangst, extra's
(heeft 1 keer een escape room gespeeld. )
Teamuitje met sfeer
Op teamuitje geweest met 14 personen bij de Escape Room Harderwijk. Opgedeeld in twee groepen waarbij groep 1 de kamer uit moest zien te komen en groep 2 zich bezig hield met het crimi spel. Met beide onderdelen hebben we ons prima vermaakt. Relaxed begeleid, leuk verhaal en zeker de moeite waard om te doen !
12 feb 2016
4.33 ( 4.33 /5) Escape Room Harderwijk
Prijs / kwaliteit verhouding
Ervaring, sfeer en puzzeltypes
Locatie(mogelijkheden), ontvangst, extra's
(heeft 1 keer een escape room gespeeld. )
Harderwijk
wij hebben met 8 meiden een heel gezellig uur beleefd in de escaperoom, waren 1 minuut te laat met de sleutel dat was wel zuur,
maar voor ieder een aanrader!!!
12 feb 2016
5.00 ( 5.00 /5) Escape Room Harderwijk
Prijs / kwaliteit verhouding
Ervaring, sfeer en puzzeltypes
Locatie(mogelijkheden), ontvangst, extra's
(heeft 1 keer een escape room gespeeld. )
Teamuitje!
Wij zijn als teamuitje geweest. Wat hebben we gelachen!
Iedereen was erg enthousiast, en onder het mom van teambuilding is dit een perfecte gelegheid!

We hebben genoten, bedankt!
11 feb 2016
4.33 ( 4.33 /5) Escape Room Harderwijk
Prijs / kwaliteit verhouding
Ervaring, sfeer en puzzeltypes
Locatie(mogelijkheden), ontvangst, extra's
(heeft 1 keer een escape room gespeeld. )
Verrassing voor vriend
Het was voor ons als groep de eerste keer dat we zoiets deden. Het was ontzettend spannend en leuk. Je zat meteen in de sfeer door de ontvangst van de muts. In het begin dachten we dat we op het verkeerde adres waren, dus kan misschien nog iets duidelijker aangegeven worden op het bord dat naast de weg staat (bij de inrit).
11 feb 2016
4.33 ( 4.33 /5) Escape Room Harderwijk
Prijs / kwaliteit verhouding
Ervaring, sfeer en puzzeltypes
Locatie(mogelijkheden), ontvangst, extra's
(heeft 2 keer een escape room gespeeld. )
Escaperoom Harderwijk
Erg leuke activiteit om samen te doen. Goed georganiseerd en ook niet te makkelijk gemaakt. Leuke puzzels en opdrachten. Prima locatie en prima ontvangst.
We kijken er naar uit naar de nieuwe kamer om uit te 'escapen'
18 jan 2016
4.33 ( 4.33 /5) Escape Room Harderwijk
Prijs / kwaliteit verhouding
Ervaring, sfeer en puzzeltypes
Locatie(mogelijkheden), ontvangst, extra's
(heeft 1 keer een escape room gespeeld. )
Geheimagenten feest voor Daan
Superleuk om met elkaar de opdrachten uit te voeren. In het begin lijkt het wat tam maar daarna is het superspannend.
17 dec 2015
4.33 ( 4.33 /5) Escape Room Harderwijk
Prijs / kwaliteit verhouding
Ervaring, sfeer en puzzeltypes
Locatie(mogelijkheden), ontvangst, extra's
(heeft 1 keer een escape room gespeeld. )
Leuke ochtend met collega's!
Teamuitje gedaan bij de Escaperoom Harderwijk met 7 man. Was leuke ervaring voor bijna iedereen de eerste keer. Realistisch en gelukt om eruit te komen!
26 sep 2015
4.00 ( 4.00 /5) Escape Room Harderwijk
Prijs / kwaliteit verhouding
Ervaring, sfeer en puzzeltypes
Locatie(mogelijkheden), ontvangst, extra's
(heeft 1 keer een escape room gespeeld. )
Superleuke ervaring
Eerste keer dat we in een escaperoom waren. Overtuigende verhaal lijn. Je zit er helemaal in en voor je het weet is het uur om. Helaas niet ontsnapt.
8 sep 2015
4.33 ( 4.33 /5) Escape Room Harderwijk
Prijs / kwaliteit verhouding
Ervaring, sfeer en puzzeltypes
Locatie(mogelijkheden), ontvangst, extra's
(heeft 1 keer een escape room gespeeld. )
Overtuigend crime spel
Heel erg leuk, goed georganiseerd en de muts blijft uitstekend in zijn rol. Zeker een aanrader.
23 aug 2015
5.00 ( 5.00 /5) Escape Room Harderwijk
Prijs / kwaliteit verhouding
Ervaring, sfeer en puzzeltypes
Locatie(mogelijkheden), ontvangst, extra's
(heeft 1 keer een escape room gespeeld. )
Prima!
Leuke locatie, overtuigend gespeeld door 'de Muts', uitdagende opdrachten en niet te makkelijk om te ontsnappen. Kortom: prima Escaperoom dit!
13 aug 2015
4.33 ( 4.33 /5) Escape Room Harderwijk
Prijs / kwaliteit verhouding
Ervaring, sfeer en puzzeltypes
Locatie(mogelijkheden), ontvangst, extra's
(heeft 1 keer een escape room gespeeld. )
Sterke en complete verhaallijn
De ervaring met escaperooms was compleet nieuw, maar de muts die ons ontving speelde zijn rol overtuigend en liet ons meeslepen in het verhaal. Ik moet me steeds inhouden om anderen niet de ins- en outs te vertellen. De kamer is compleet ingericht en bevat mooie spellen die samen prima combineren.
26 jul 2015
4.00 ( 4.00 /5) Escape Room Harderwijk
Prijs / kwaliteit verhouding
Ervaring, sfeer en puzzeltypes
Locatie(mogelijkheden), ontvangst, extra's
(heeft 1 keer een escape room gespeeld. )
Leuk!
Leuke ervaring! ontvangst was goed. Veel gelachen.
28 mei 2015
4.33 ( 4.33 /5) Escape Room Harderwijk
Prijs / kwaliteit verhouding
Ervaring, sfeer en puzzeltypes
Locatie(mogelijkheden), ontvangst, extra's
(heeft 4 keer een escape room gespeeld. )
Beste goede verhaal lijn
Vanaf binnen komst van het gebouw al goed gedaan. Zeker de moeite waard om deze escape room / ambiance zelf eens te ervaren.
20 mei 2015
5.00 ( 5.00 /5) Escape Room Harderwijk
Prijs / kwaliteit verhouding
Ervaring, sfeer en puzzeltypes
Locatie(mogelijkheden), ontvangst, extra's
Ontsnappen een uitdaging
Opgesloten worden door de mafiabaas en dan maar zien hoe je er weer uit kan. Ons is het niet gelukt, helaas. Maar het was hartstikke leuk om te doen.
20 mei 2015
5.00 ( 5.00 /5) Escape Room Harderwijk
Prijs / kwaliteit verhouding
Ervaring, sfeer en puzzeltypes
Locatie(mogelijkheden), ontvangst, extra's
(heeft 1 keer een escape room gespeeld. )
Super ervaring!!
Ook voor mij de eerste keer ervaring met een escaperoom. Kan niets anders zeggen dan dat het een super ervaring was. Leuk opgezet qua thema. Puzzels erg leuk om op te lossen. Helaas hadden wij...de groep waar ik in meedeed.....net niet genoeg tijd om te ontsnappen, maar het heeft de pret niet mogen drukken.
Een echte aanrader!
16 mei 2015
5.00 ( 5.00 /5) Escape Room Harderwijk
Prijs / kwaliteit verhouding
Ervaring, sfeer en puzzeltypes
Locatie(mogelijkheden), ontvangst, extra's
(heeft 1 keer een escape room gespeeld. )
Recensie van Bart
Onze eerste ervaring met een escape room en wat voor 1! Super team uitje gehad en zeker voor herhaling vatbaar! Puzzels waren goed te doen, zaten wel een paar pittige tussen! Helaas hebben we het einde net niet gehaald, maar dat mocht de pret niet drukken!
De beleving van het mafia thema is goed opgezet, je zit hier bij binnenkomst gelijk in. Echt een aanrader en ga deze escape room zeker aanraden bij familie en vrienden.
13 mei 2015
5.00 ( 5.00 /5) Escape Room Harderwijk
Prijs / kwaliteit verhouding
Ervaring, sfeer en puzzeltypes
Locatie(mogelijkheden), ontvangst, extra's
(heeft 1 keer een escape room gespeeld. )
Wat een geweldig uur!
Onze eerste ervaring met een Escape room en in een woord: waanzinnig! Wat goed opgezet en een mooie verhaallijn die je volgt. Helaas hebben wij het einde net niet gehaald binnen de tijd, maar wat een spanning die opgebouwd werd. Heerlijk en zeer zeker voor herhaling vatbaar. Voor een ieder die nog niet is geweest en/of twijfelt: GA!!! Deze ervaring wil je niet missen en wij zijn blij dat wij dit mochten beleven. Een mooie herinnering.
13 mei 2015
4.33 ( 4.33 /5) Escape Room Harderwijk
Prijs / kwaliteit verhouding
Ervaring, sfeer en puzzeltypes
Locatie(mogelijkheden), ontvangst, extra's
(heeft 1 keer een escape room gespeeld. )
Super leuke ervaring
Het was de eerste keer dat ik een Escape room bezocht en vond het een geweldige ervaring. Je bent in de kamer van een maffiabaas en moet zorgen te ontsnappen via een verrassende uitweg. Zeker voor herhaling vatbaar!