De vijf nieuwste escape rooms in ons overzicht (september)

Escape the Gate Bergen op Zoom

Escape the Gate Bergen op Zoom

Escape the Gate Bergen op Zoom
Na een restauratie in 2015 is de Gevangenpoort van Bergen op Zoom weer opengesteld voor het publiek. Het was een uitgelezen kans om ook een escape room hierin te vestigen: “Escape the Gate“. De Gevangenpoort is de enige bewaard gebleven middeleeuwse stadspoort van Bergen op Zoom. Het is zelfs één van de oudste nog bestaande stadspoorten in Nederland.

De poort is gebouwd rond 1350 als onderdeel van een stenen vestingmuur met omgrachting.

Tot ongeveer 1925 werd de poort nog als gevangenis gebruikt. Wordt het al eng?  Zaterdag 12 september is de opening van dit mooie gerestaureerde gebouw en kan je de escape room bezoeken.

Escape Roosendaal
Escape Roosendaal

Escape Roosendaal

De eerste escape room locatie in Roosendaal is ook een feit. Bas Maas, eigenaar van de escape room, is druk aan het verbouwen sinds 1 september. Om dit te financieren heeft hij een Kickstarter campagne gestart. Er is 7500 euro nodig om tot zijn doel te komen. Het leuke is dat je voor het steunen van de escape room ook weer wat terug krijgt.

 

“Er is geen pand in Roosendaal met meer sfeer en uitstraling dan de oude Wenneker fabriek. En dat is exact het type locatie, dat de mysterieuze ervaring die Escape Roosendaal aan wil bieden, nodig heeft.”

Escape Mission Enschede
Escape Mission is flink aan het uitbreiden. Naast Capelle a/d IJssel heeft nu Enschede ook een eigen Escape Mission. Bezoekers krijgen de opdracht om uit de speciale Deep Sea Station escape room te ontsnappen want het station dreigt ieder moment vol te lopen! Zullen ze echt met water werken in de escape room? Face your fears!

Mobile escape rooms
Er zijn weer twee mobiele escape rooms toegevoegd om het overzicht compleet te maken. Mobiele escape rooms worden met name gebruikt voor festivals en andere kortstondige festiviteiten. Festivals zoals Rock Werchter en Solar hadden al hun eigen mobiele escape room geregeld.
De ‘Breaking Bad‘ bus spreekt mij persoonlijk erg aan omdat ik altijd fan ben van de tv-serie Breaking Bad. Waan jezelf de Walter White of Jessy Pinkman en verdiep je in de scheikunde.

Breaking Bad Bus

Breaking Bad Bus

Er is nog een tweede mobiele escape room toegevoegd. Ook deze kan voor zakelijke evenementen en festivals worden ingehuurd. Ze passen de escape room naar behoefte aan (zoals moeilijkheid of thema) Deze mobiele escape room was al te vinden bij de Nacht van de Kunst in Boekenberg op in Spijkenisse en op het Keilefest in Rotterdam.