De meest ervaren escaper!

escape roomOp Twitter was er een kleine zoektocht naar de meest ervaren Nederlandse escaper. Het lijkt er op dat hij gevonden is. Henk Bos. Hij is eigenaar van escape room Nunspeet en daarnaast ook entertainer met zijn bedrijf Bosevents.

Met meer dan 80 escapes op zijn naam, heeft hij op dit moment het record in handen zover wij nu weten

Henk heeft een tijd in Budapest verbleven, de hoofdstad van Hongarije. In Budapest zijn de escape rooms als eerste van Europa ontstaan. Inmiddels zijn er in Budapest 79 locaties om te bezoeken. “Op elke straat leek er wel één te zitten. Voor maar 9 euro per persoon kan je wel een escape boeken. De prijzen liggen veel lager dan in Nederland” Ook heeft hij er een aantal in Engeland en enkelen in Nederland gedaan zoals escape room Ravenstein en één in Amsterdam.

Wat maakt een escape room ervaring geslaagd?
Met zoveel ervaring lijken de kamers steeds meer op elkaar en begrijpt hij steeds meer hoe de puzzels in elkaar steken. Het gaat Henk vooral om de groep waarmee hij is en het is mooi als hij nog verrast wordt door nieuwe technieken of puzzels / elementen. Iets unieks tijdens de ervaring is belangrijk. Onlangs heeft hij nog de meisjeskamer van escape room Bunschoten gedaan.

Tweede escape room in Nunspeet
Henk is bezig met het maken van een tweede escape room in Nunspeet op dezelfde locatie. Deze wordt specifiek gericht op het jonge publiek (kinderpartijen). In deze kamer halen de kinderen het spel altijd. “Er is een soort cluedo-achtig spel van gemaakt. Ook in deze kamer komt een element waarbij zijn entertainment kennis goed gebruik is. Zijn neefje van 11 jaar is er helemaal gek op.”
Escape room Nunspeet krijgt goede recensies op Tripadvisor en op ons eigen recensie pagina. Op beide bronnen een gemiddelde van 4.7 / 5 Vooral het enthousiasme waarmee Henk als gastheer aanwezig is wordt benoemd in de recensies.