Bijzondere vondst in oud bankgebouw

-PERSBERICHT-

Bijzondere vondst in oud bankgebouw

Tijdens de bouw van een Escaperoom in een oud bankgebouw in Oud-Beijerland deden de bouwers een wel heel bijzondere vondst. In een van de 1000 nog aanwezige oude kluisjes ontdekten zij een cassette met gouden munten. De munten komen uit de VOC-tijd. De vondst kan dan ook met recht historisch genoemd worden.

De bouwers van de Escape Room zijn verguld met de vondst. Ontwerper Frank Kastelein: “Het is gewoon magisch als je tijdens het bouwen van een escape room met de naam ‘De Kluis’ zoiets bijzonders aantreft’’.

Tijdens de opening van Escape Room De Kluis op 12 oktober a.s. wordt de vondst in veilige handen gebracht. Onder toeziend oog van een notaris zal de cassette met munten worden overgedragen.

Escape Room De Kluis is gevestigd in een oud bankgebouw. De challenge van deze unieke Escape Room is om in te breken en de kluis leeg te roven. Vanaf 9 oktober 2017 kan men terecht om de kamer te spelen.
Screen Shot 2017-10-04 at 14.07.03

Escape Room De Kluis, Vierwiekenplein 102, 3262 AP Oud-Beijerland 010- 241 77 25.
info@escaperoomdekluis.nl/ www.escaperoomdekluis.nl

………………………………………………………………………………………………………………

Noot voor de redactie:
Wij nodigen u van harte uit om bij de overhandiging van onze bijzondere vondst te zijn. Deze zal plaatsvinden tijdens de opening van Escape Room De Kluis op 12 oktober 2017. De opening is van 17:00-19:00 uur, aan het Vierwiekenplein 102 in Oud Beijerland. Om 17:30 uur wordt de pers samen met de notaris, een vertegenwoordiger van de Rabobank en de eigenaar van Escape Room Frank Kastelein in De Kluis afdalen om de vondst op te halen. De overdracht vind plaats om 18:00 uur ten overstaan van de aanwezige gasten.

Wij vernemen graag of u bij dit bijzondere moment aanwezig bent.

Voor meer informatie over de bijzondere locatie, het programma of de Escape Room kunt u mailen naar info@escaperoomdekluis.nl of bellen naar Frank Kastelein:06-23386317

Escaperoommarathon, speel 3 escaperooms op 1 dag.

Escaperoom eigenaren werken samen aan een 3-in- 1 dag escapebeleving.

Noord-Brabant, 7 juli 2016 – Er zijn inmiddels al veel escaperooms in Nederland te vinden. En daarmee zijn er ook steeds meer ‘escaperoom fans’ of misschien bijna ‘escaperoom verslaafden’ te noemen.

Mensen die zo veel mogelijk escaperooms willen spelen. Wanneer je echter meerdere kamers op 1 dag wilt spelen is het een behoorlijke klus om de kamers en tijden goed op elkaar af te stemmen. Daarbij komt ook een aardig kostenplaatje kijken. Daarom hebben drie escaperoom eigenaren de handen ineen geslagen en een aantrekkelijke actie op touw gezet. In de maanden juli en augustus kun je op dinsdagen en woensdagen op drie locaties een ‘escaperoommarathon’ spelen.

Escaperoom Gemert, Escaperoom Ravenstein en Escaperoom Uden De Loods, hebben routes vastgesteld die je op de website kunt reserveren. Je kiest zelf in welke plaats je start en de tijden van de andere kamers zijn daarop afgestemd. Met één druk op de knop is je 3-in- 1 dag escape-plezier gepland. Een leuk extraatje: je krijgt een koffer mét slot mee, die je alleen open krijgt als je alle kamers hebt gespeeld.

De fanatieke escaperoom speler wil vast weten wie het snelst uit de kamers heeft kunnen ontsnappen. Daarvoor is onlangs een nieuwe website gelanceerd (www.escapetalk.nl). Hierop kun je zelf bijhouden welke kamers je al gespeeld hebt, wat je ervaring was en welke je nog graag wilt spelen. Er is een forum
waarop je ervaringen kunt uitwisselen met andere escaperoom spelers. Het onderwerp van gesprek is natuurlijk de speeltijden van de escaperoommarathon.

De actie; 3 escaperooms, voor de prijs van 2 op 1 dag, loopt alleen in de maanden juli en augustus 2016 op dinsdagen en woensdagen. Je kunt spelen met 4-6 personen voor € 180,00.

Voor meer informatie en reserveren kijk op www.escaperoommarathon.nl

Escape rooms onder de wetenschappelijke loep

Een Nederlandse student aan de universiteit van Utrecht, Orion Daalhuizen heeft een paper geschreven over escape rooms. De Nieuwste Gamification Sensatie: Escaperooms. Een Discoursanalyse Over Escaperooms in Nederland

Escape rooms zijn wereldwijd nog maar enkele malen wetenschappelijk uitgelicht en geanalyseerd. Escape rooms als een ‘real life gaming’ experience is natuurlijk een nieuw fenomeen. Amerikaan professor Scott Nicholson heeft bijvoorbeeld vorig jaar een funderende paper geschreven. Peeking behind the locked door: A survey of escape room facilities.

Daalhuizen heeft met de paper zijn onderzoeksvraag geprobeerd te beantwoorden: Hoe wordt in het professionele discours rondom escaperooms gedacht over de escaperoom als gamification?

Daalhuizen, zelf ook enthousiaste escape room speler heeft zich laten informeren door mensen met de meeste ervaring. Eigenaren van escape rooms, de verschillende eigenaren van escaperoom-webportals en een aantal online bronnen. Er waren weinig literaire theorieën te vinden. Het was dus vooral een zoektocht en ook een vorming van kader waarop de Nederlandse escape room industrie verder op kan bouwen.

Zijn definitie van escape rooms beantwoord deels de onderzoeksvraag. Deze definitie vat de ervaring perfect samen in één zin. Voortaan zal voor ons dit de definitie zijn die wij graag willen uitdragen.

“Escaperooms zijn gameful experiences waarbij een klein team zonder invloed van buitenaf wordt opgesloten in een afgesloten, gethematiseerde belevingskamers waarbij het team door middel van puzzels en raadsels binnen de tijd de uitgang moet bereiken”

Bij de Up The Game conference is Daalhuizen er achter gekomen hoe groot het concept escaperoom is, maar hoe klein het is in vergelijking met het totaalplaatje van real life gaming.

Volg de link voor de volledige paper van Orion Daalhuizen:

De Nieuwste Gamification Sensatie: Escaperooms. Een Discoursanalyse Over Escaperooms in Nederland

 

Er is geen sprake van stop Anne Frank-escaperoom in Valkenswaard

De Escape Bunker in Valkenswaard, met het Anne-Frank thema, was vandaag weer in het nieuws omdat Omroep Brabant berichtte over een mogelijke einde van de escape room in Valkenswaard.

Thijs, eigenaar van de Escape Bunker, is verbaasd dat er weer over zijn escape room bericht wordt. (Halverwege maart was de Anne Frank Stichting en veel Nederlanders verbolgen over zijn gekozen thema.)

Het pachtvoorstel heeft niet direct met zijn escape room te maken, maar alleen met het pand waarbij op regelmatige basis een pachtvoorstel wordt gegeven. Hij is niet de eigenaar van het pand en heeft dus direct niets hiermee te maken.

Op de negatieve reacties heeft hij een duidelijke mening “Iedereen is positief na het spelen van onze escape room. Zelfs de ervaren escapers die al tientallen escapes hebben gedaan zijn positief.” Ook concollega’s van Thijs hebben zijn escape room gespeeld en waren positief. Er is een samenwerkingsverband tussen de escape room eigenaren in Eindhoven en omgeving.

escape bunker valkenswaard anne frank thema

 

Up The Game escape room en real life gaming conferentie

Afgelopen maandag 18 april 2016 is het eerste grote internationale escape room en real life gaming conferentie gehouden in Amsterdam. Meer dan 400 geïnteresseerden zijn op dit evenement afgekomen.

Lees een verslag van “Pretwerk.nl” via de volgende link.

Een impressie met foto’s van enkele bezoekers. Up The game conference 2015Up The game conference 2015 John F Kenndy freezer (game) Up The game conference 2015

Storytelling in Escape roomsUp The game conference 2015Escape Room curve Story's in Escape Rooms, Up The game conference 2015 Mobiele escape room

Vaticaan boos over Nijmeegse Escape Room ‘de Duivelskamer’

Met een formele brief en een haast Bijbelse bedreiging is de eigenaar van Project Escape, Mark Smolenaars wakker geschrokken. Het Vaticaan is namelijk getipt over het duivelse thema van de Nijmeegse Escape Room.

Het taalgebruik liegt er niet om, het hoogste orgaan van het katholieke geloof is duidelijk gevallen over de puzzel kamer uit Nijmegen. Een brief afkomstig uit de kleinste onafhankelijke staat ter wereld gericht aan de eigenaar van Project Escape ‘mister Smolenaars’. In de brief staat dat meerdere gelovigen een Bisschop uit de regio Nijmegen hebben getipt over de kamer. Nadat de Bisschop zelf de kamer gespeeld zou hebben heeft hij het Vaticaan ingelicht.
Mark Smolenaars met brief
Mark Smolenaars weet niet goed wat hem overkomt: “Dit verwacht je natuurlijk niet. We krijgen altijd juist positieve reacties, ook van gelovigen.”
Maar daar lijkt het Vaticaan geen rekening mee te houden, in de brief wordt zelfs verwezen naar een passage uit de bijbel over wraak. In Nijmegen blijven ze er vooralsnog nuchter onder: “De Paus is natuurlijk van harte welkom om de kamer te komen spelen. Als hij durft tenminste, want als je niet binnen het uur ontsnapt claimt de Duivel je ziel”, aldus Mark.

Op de Facebook pagina van Project Escape zien de meeste mensen er vooralsnog de lol van in. Al kan een enkeling ‘zich er wel iets bij voorstellen’.
 brief vaticaan over duivelskamer
Update: 1 april.
En het bleek een 1 april grap te zijn van Project Escape! Een goede ook, want met persbericht en brief en al leek het wel heel echt. Het paste wel goed bij de actualiteiten. Zoals de Anne Frank stichting die het niet eens was met het thema van Escape Room Valkenswaard.
1 april

Anne Frank thema Escape Bunker Valkenswaard zorgt voor ophef


Escape Bunker in Valkenswaard
was nog maar net op onze ‘radar’ en nu al landelijk nieuws. NOS berichtte vandaag dat het thema van Escape Bunker ongelukkig gekozen zou zijn.

De Anne Frank Stichting vindt de escaperoom onbeschoft en kwetsend. Volgens hen getuigt het spel van geen inlevingsvermogen voor de slachtoffers van de Jodenvervolging.

Thijs de bedenker van de Escape Bunker zit er niet zo mee en begrijpt de ophef niet zo.

“Het enige wat wij wilden, is mensen iets leren over de Tweede Wereldoorlog. Hoe kun je dat op een betere manier doen dan met een escaperoom?”

De burgemeester van Valkenswaard doet inmiddels onderzoek en de Anne Frank Stichting vindt de escaperoom getuigen van weinig inlevingsvermogen.

escape bunker valkenswaard

De bunker in Valkenswaard is een Rijksmonument. Het werd in de Tweede Wereldoorlog gebruikt door de Duitsers als afluisterbunker. Op die plek werden geluidssignalen van de Amerikanen en Engelse opgevangen en doorgestuurd naar Berlijn. Stichting Werkgemeenschap De Bunker heeft het monument nu in de beheer.

Omroep Brabant is langs geweest bij de escape Bunker in Valkenswaard en heeft er een kort filmpje van gemaakt hoe het er daadwerkelijk uitziet.

Op Twitter wordt massaal bericht over het onderwerp. Het merendeel uit zich negatief over het gekozen thema maar er is ook tegengeluid vanuit de hoek van de Eindhovense JOVD die de ophef overdreven vindt.

 

Escaperoom Eindhoven behaalt bronzen certificaat met klantenwaarderingen

All-EscapeRooms.nl feliciteert Escaperoom Eindhoven met het behalen van een ongelooflijk resultaat. 4.9 ster van de maximaal 5 sterren zijn behaald met 50 klantwaarderingen. Het bronzen certificaat wordt binnenkort opgestuurd naar hen. Op naar het zilveren en gouden certificaat. Lukt het ze ook met 100 en 250 klantenwaarderingen? escaperoom certificaat escaperoom eindhoven-klein

Mobiele escape room bij Nationaal Militair Museum

Het Nationaal Militair Museum (NMM) in Soesterberg breidt haar aanbod tijdens de voorjaarsvakantie tijdelijk uit met een escape room. In deze mysterieuze afgesloten militaire trailer wordt een spannend en onvoorspelbaar spel gespeeld.
Van 24 februari tot 9 maart krijgen bezoekers de kans om zich te wanen als lid van de Explosieve Opruimingsdienst Defensie. In de voormalige SFOR trailer is een bom ontdekt die binnen 20 minuten onschadelijk gemaakt dient te worden. Door met een team raadsels op te lossen en cryptische puzzels te ontrafelen komen de spelers steeds dichter bij de code die de bom ontmanteld.
Een bezoek aan het NMM wordt onvergetelijk door dit spannende interactieve spel. Durf jij het aan?
Voor meer informatie over tarieven, de escape room en reserveringen zie: www.escaperoommobiel.nl

mobiele escape bij Militair museum

Mobiele_Escaperoom

Escaperoom Limburg sneak peek – Het geheim van de farao

De sneak peek van de maand februari was in Ospel bij Escaperoom Limburg. Samen met de eigenaresse van Adventure and thrill in Best lieten wij ons opsluiten in de ruimte: ‘Het geheim van de farao‘ / the ‘Quest of Osiris’.
Een klein labyrint van gangen, ruimtes met beweegbare delen en (gelukkig) even geen codes. Check de video!