Schrijf uw recensie
Ontsnapt uit een escaperoom? Beschrijf uw ervaringen in een recensie. Selecteer de escaperoom locatie.
Lees een recensie
small logo
Benieuwd naar de ervaringen van anderen? Lees ze van ons eigen recensieplatform.
De laatste 3 recensies
16 okt 2019
Recensie van Rudy van Esch:
3.33333333333
Gezinsuitje
Als gezinsuitje in de herfstvakantie de escaperoom rainbow room gedaan. Ook voor minder ervaren spelers een leuke ervaring. Wij hebben in ieder geval een leuke middag gehad.
16 okt 2019
Recensie van Corry pullens:
4.33333333333
2x Camera
Hele leuk dag gehad. Met twee groepen de camera kamer gespeeld. Voor ons gelukkig dat “de sleutel” uit de jas is gevallen van de andere groep. Daarom hebben wij zeker gewonnen anders was het nog krap geworden. Erg leuk als je met een grote groep bent om te spitsen. Je kan achteraf toch met elkaar over de kamer hebben omdat die gelijk zijn.
15 okt 2019
Recensie van Sietske:
4
Haarlems verzet
Hele leuke en spannende escape, vooral het verhaal erachter.
We hebben genoten
TripAdvisor recensies
© 2015 TripAdvisor LLC
Escape Room Limburg Ospel sneak peek
De sneak peak van de maand februari was in Ospel bij Escaperoom Limburg. Samen met de eigenaresse van Escaperoom Adventure and thrill lieten wij ons opsluiten in de ruimte: 'Het geheim van de farao' / the 'Quest of Osiris'. Een klein labyrint van gangen, ruimtes met beweegbare delen en (gelukkig) even geen codes.
Escaperoom Kampen sneak peek
Om in een monumentaal pand een escape room te plaatsen vergt wat aanpassingen voor de bezoeker. Escape room Kampen is namelijk gerealiseerd in de nieuwe toren van Kampen. Echter door de unieke locatie, het uitzicht, de goed uitgedachte puzzels en extra uitleg over de historisch stad kampen maakt de beleving een topper. De ontvangst was tevens hartelijk en professioneel.
Zombie Escape Amsterdam sneak peek
Zombie Escape Amsterdam is de 2e escape room in Nederland met het zombie thema. Het verhaal is dat je bent geselecteerd voor een tour bij Gen Lab Z. Dit hightech laboratorium staat op het punt de wereld te veranderen met het middel voor onsterfelijkheid. Eenmaal bezig loopt de tour niet zoals gepland en val je midden in het slechtst mogelijke scenario. Op een originele en gepaste manier startte de escape room. De spanning zat er gelijk in. Op het moment van binnenkomst waanden we ons nog niet direct in een laboratorium. Wel enkele spullen die er naar refereerden zoals kluisjes en grote tonnen met chemicaliën. Later in het spel werd alles veel heftiger en zaten we echt in een laboratorium. We merkten dat de bedenkers veel tijd en moeite hadden gestoken in het maken van originele puzzels. Er is met het zombie thema echter nog veel meer mogelijk dan wat ze tot nu toe doen. Een zombie die uit het plafond komt of door de muur en dergelijke. Dat zou de spanning wat meer te goede komen. Wie weet wat ze nog meer maken, want ze waren nog in een beta-fase in september 2015.
Logic Locks Amsterdam sneak peek
De daadwerkelijke escape room is gesitueerd in de kelder. Het avontuur begon op het moment van afdalen op de trap van Logic Locks. Overal waren oude stoffige boeken en oude relikwieën te zien. De ontvangstruimte had een grote bank waar we even konden loungen en daar werden we door de host alvast in de juiste stemming gebracht. Hij vertelde ons in stijl het verhaal van Elizabeth van Leeuwenhart. Zij is namelijk de hoofdpersoon van de escape room en alles draait om haar. Eigenlijk waren wij een soort hobby detectives en wij kregen de mogelijkheid om de geschiedenis en verborgen geheimen van Elizabeth van Leeuwenhart te ontdekken. De deur sloot en de muziek maakte creëerde een rustige, ontspannen sfeer. Net alsof wij ergens eind 19e eeuw in een studeerkamer waren beland. Zelfs de geur hielp mee. Wij waanden ons echt in haar studeerkamer, op zoek naar de eerste aanwijzingen. Het verhaal werd langzaam aan grimmiger, evenals de ambiance. De spanning liep daardoor steeds verder op. Er was ook wel een schrikmomentje. Ook enkele 'eureka' momenten en verbazing over ingenieuze, leuke oplossingen en puzzels. De puzzels hadden veelal een link met het verhaal en persoonlijk zijn wij als team erg fan van escape rooms waar de ondersteunende techniek zoveel mogelijk is weggewerkt. Dat was bij Logic Locks zeker zo. Achteraf kregen wij netjes uitleg wat er niet goed ging en waarbij veel tijd verloren was. Super tof is dat je ook nog een klein, maar mooi cadeautje krijgt als je de kamer hebt gedaan. Dat aandenken maakt het geheel compleet.
Room Escape Enschede sneak peek
Escape room 'het lab' van Room Escape Enschede is een vrij traditionele escape room. We moesten erg goed zoeken wilden we de clue's vinden om verder te komen. Cijfers en slotjes en ten slotte rekenwerk. De muziek maakte de sfeer samen met wat toepasselijke objecten die met polariod te maken hebben. De verlichting was niet echt sfeervol. We waren vol verlicht onder de TL lampen. Wij hadden helaas nog een hint nodig, maar kwamen er wel uit binnen de tijd. Room Escape Enschede zit in de Performance factory wat het ideaal maakt om te combineren. Sportievelingen kunnen zich uitleven in het skatepark de bouldergym of trampolinespringen.
Escape Park Veluwe Apeldoorn sneak peek
In juni 2015 begaven wij ons in een nieuw escape room avontuur. Ditmaal met een twist. Het eerste deel van Escape Park Veluwe begon met het binnen zien te komen van het pand. Eerst even klimmen, kruipen en daarna puzzelen als een malle. De beginruimte was krap en dat was voor ons 6 personen al zo. Je zit elkaar er op de huid. Laat de gemoederen niet te hoog oplopen! Er was veel informatie te verwerken en er werden allerlei mogelijkheden bedacht. Misschien dachten wij ook weer te moeilijk. Zonder al te veel te verklappen was het tweede deel verassend, origineel en interactief. Goed communiceren en samenwerken is weer een must. Je moet wel wat soepel zijn en opa en oma misschien thuis laten.
Escape Room Twente Diepenheim sneak peek
Escape room Twente in Diepenheim is constant in het gebruiken van het thema voor aankleding en sfeer en maakt continu ook gebruik bijpassende muziek. Gelukkig wordt niet altijd met sloten gewerkt maar zitten er spel elementen bij die wij nog niet eerder hebben gezien. "Nadenkers" maar ook spellen waarbij teamwork een vereiste is. De kamer is vanaf begin mei 2015 geopend en is professioneel in elkaar gezet met de nodige ondersteuning vanaf de control room. Iets meer dan de helft van de groepen komt uit de kamer tot nu toe. Escape room Twente staat duidelijk aangegeven en is mooi gelegen bij de golfbaan waar een andere groep, of deel van de groep daar kan golfen. Er is een bar aanwezig en je kan tevens ook eten bestellen van de kaart Escape room Twente is niet duur; een gemiddelde prijs zoals elk andere escape room. Wij hebben genoten van ervaring en is een mooie toevoeging aan de groeiende groep van escape locaties in het oosten van Nederland.
Escape Mission Capelle a/d IJssel sneak peek
In maart 2015 bezochten wij de area 51 escape room bij Glowgolf in Capelle a/d IJssel. Een escape room die door jong en oud wordt gespeeld. Er is uitgebreid aandacht besteed aan het decorbouw. Deze is grotendeels in de stijl van het Alien vs Predator thema. Of eigenlijk waren we een aantal wetenschappers.. Wij weten het niet meer precies. Misschien mistten we een duidelijk verhaal van de kamer die je van A tot Z bracht. De jongeren hadden echter de grootste lol en vonden het prachtig.
EscapeRoom KVL Oisterwijk sneak peek
Sinds wij kennis hadden gemaakt met de eigenaar van Escape room KVL in Oisterwijk, stond het al op ons verlanglijstje om hier een keer te puzzelen en ontsnappen. Of een escape room ervaring geslaagd is, hangt erg af van de persoonlijke voorkeur van de speler. Wij houden van escape rooms waarbij je zelf onderdeel wordt van het verhaal. Peter, de eigenaar van escape room KVL, had dit slim aangepakt door het verhaal perfect af te stemmen op de locatie en ons aan te kleden met een schort zodat we ons als een werknemer van de fabriek voelden. Zodra we binnen stapten, stonden we in een grote directiekamer met allerlei ouderwetse donkere massieve meubels en bijpassende voorwerpen. Wat het gevoel compleet maakt zijn de papieren facturen en andere paperassen. Bijna alle puzzels of vraagstukken waren prachtig in stijl van de lederfabriek. De locatie heeft ook erg veel smaak. Een oude vervallen fabriek met (kapotte) enkelglas ramen, smeedijzeren trapleuningen en veel beton. Het nadeel was wel, dat in de koude wintermaanden de ontvangstruimte nauwelijks te verwarmen was. Peter had gelukkig wel middels een kachel de escape room verwarmd. Ach, de lente staat ook al weer voor de deur. Achteraf keken we nog kort mee achter de schermen bij een groep van 10 man. Men loopt als een kip zonder kop rond en het werd wat druk in de kamer. Misschien waren dat er toch echt teveel. Kreeg men wel alle puzzels mee? Wij waren met 6 personen en denken dat dat ook wel het goede aantal is voor deze escape room. Zo kregen we nog mee wat de ander deed en konden we meer dan 1 puzzel uitvoeren. Deze escape room kunnen we nu ook afstrepen van ons lijstje. Een escape room waar we onze ogen uitkeken en genoten van de puzzels in stijl.
Escape room Overijssel sneak peek
Wederom bezochten wij in februari 2015 een goed uitgevoerde escaperoom met veel vernieuwende en thema-passende puzzels. Escaproom Overijssel heeft het 2e wereld oorlog thema in zijn geheel goed doorgevoerd, van begin tot eind. Er is veel aandacht besteed aan details en ook het wegwerken van de techniek achter de verschillende puzzels. Wij waanden ons echt in een bunker die gebombardeerd wordt. Wij waren met vijf personen en hadden het net niet gehaald (2 minuten te kort). Ongeveer de helft weet binnen de tijd te ontsnappen. Regelmatig kregen wij hints. Wat betreft fine-tuning. Er was een slot wat niet makkelijk open ging en er waren wat letters slecht leesbaar, maar niet elke groep loopt tegen deze problemen aan. Ze waren ook nog niet te lang geopend. Al met al geslaagd en absoluut een aanrader voor beginners en gevorderden.
The Great Escape Zwolle sneak peek
In januari 2015 bezocht het escape team The Great Escape in Zwolle. Nog net binnen het uur ontsnapten wij uit 'the mailroom'. Vanaf het begin werden we het spel al ingezogen. Het thema was erg leuk vormgegeven en de spanning werd continu opgebouwd. De puzzels waren niet te moeilijk maar de vele cijfers, hints slotjes e.d. maakten dat er nogal wat organisatietalent nodig was om verder te komen. Met minder cijfers en wat meer technische vernuftigheden zou het spel nog spannender en interessanter maken. Een aanrader voor iedereen. Jong en oud kan met plezier de escape room aandoen. Het schijnt dat niet iedereen de escape room het haalt, dus zorg ervoor dat je scherp bent en goed uitgeslapen.